Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Ile czasu wyżynał się pierwszy ząbek u Waszych maluszków?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie jak wyżej. Mój synek ma 8 miesięcy a proces ząbkowania zaczął się około 4 miesięcy temu. Dziąsła z miesiąca na miesiąc coraz bardziej białe i coraz bardziej spuchnięte. Co około 2-3 tygodnie latam do lekarza bo ma gorączkę od 38,5 do 39. Za każdym razem stwierdzenie że to ząbki znowu dają o sobie znać. Na wizycie ponad miesiąc temu Pani doktor srwierdziła że lada chwila wyjdzie pierwdzy ząbek bo już dosłownie widać go przez dziąsło,wystarczy tylko żeby się przez nie przebił. Ząbka jak nie było tak nie ma. Dziś znowu 38,5 stopnia. Znowu lekarz. Znowu zęby i znowu stwierdzenie że lada moment ząbek wyjdzie. Młody doslownie miauczy bo to juz nawet nie jest płacz. Ślina leci ciurkiem że nie nadążam wycierać. Z każdym dniem modle się żeby już w końcu ten ząb wyszedł żeby synkowi ulżyć . Całymi nocami nie śpimy. Ręce w buzi,zabawki w buzi. Dodam że robiłam mu badania z krwi i z moczu żeby upewnić się że gorączka jest na pewno od zębów. Czy tylko moje dziecko tak ciężko ząbkuje ? Daje mu przeciwbólowo i przeciwgorączkowo Ibum + maść Dentinox. Ile to jeszcze może potrwać ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować