Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozmawiałybyście z niemiesiączkującą 12latką o ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Powinnam już z nią o tym pogadać? Konkretnie o seksie, ciąży? Mąż tak uważa, mnie się wydaje, że spokojnie mogę z tym zaczekać do pierwszej miesiączki (o menstruacji już rozmawiałyśmy rzecz jasna)..

Gość gość
Nie ma na co czekac aczkolwiek pewnie wie wiecej od Ciebie :p

Gość gość
nie ma co czekać w końcu najpierw może być owulacja a potem okres dopiero więc żebyście się nie zdziwili że okresu nie miała a jest ciąża.

Gość gość
Moim zdaniem im wcześniej tym lepiej.Ja mam osmioletnia córkę. O okresie już rozmawiałam.

Gość gość
A to zależy jak wyczuwasz, zerknij co robi w internecie, jakie strony sprawdza, jakie ma towarzystwo, zwróć uwagę na to jak się ubiera.Niektóre 12-latki są naprawdę dziecinne jeszcze, inne już mini, makijaż, i oglądanie się za chłopakami. Jeśli ma jakiegoś swojego "chłopaka" czy tam sympatię, bywa na spotkaniach towarzyskich takich mieszanych, widuje się ze starszymi chłopakami i generalnie idzie ciut za szybko do przodu- to tak, rozmawiaj już. Ale ja bym raczej czekała na okazję- np. jak się dowiesz że wychodzi gdzieś z koleżanką w towarzystwier starszych chłopców. I raczej przestrzec przed zagrożeniem (np. że ma nigdy nie zostawać sam na sam nawet ze znajomymi chłopakami, ma wam natychmiast zgłaszać każde nieodpowiednie zachowanie które ją dotknęło).

Gość gość
To zalezy od dziecka rozwoju. Czasami 12 latka jeszcze lalkami sie bawi inna na kolegow zwraca uwage. Matka powinna wiedziec kiedy . To nie kwestia wieku bardziej zachowania .