Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Soczewka

Soczewki

Polecane posty

Gość Soczewka

Hej posiadam soczewki kontaktowe o mocy -3 na jedno i drugie oko. Noszę je już 7 dzień ale mam problem ponieważ nie widzę w nich tak ostro jakbym chciała. Dla porównania po domu nosze okulary tez o mocy -3 na jedno i drugie oko i widzę w nich znakomicie. U okulisty byłam 7dni temu wtedy zmieniłam szkła i zdecydowałam się na soczewki. Bardzo chcę nosić soczewki ale denerwuje mnie to ze muszę czasami mrużyć oczy. Dlaczego tak się dzieje? Czy to normalne? Wy tez tak macie? A może soczewki powinnam kupic mocniejsze niż okulary? Sama Nwm co robić pomóżcie proszę

Soczewki bierze się słabsze niż okulary, jeśli masz minusy, z plusami na odwrót. Ale ty je sama kupiłaś czy lekarz ci dobrał?

Gość gość
Pierwsze soczewki powinien dostać okulista. Dioptrii się nie przekłada wprost, bo w przypadku soczewek zmienia się wartość ogniskowej - soczewka leży na oku, nie w pewnej odległości od niego, jak w wypadku okularów.

Gość Soczewka
Sama je kupiłam. Lekarz mi dobrał tylko szkła do okularów i stwierdziłam ze jeśli szkła mam -3 to soczewki tez powinny być -3 a jakoś gorzej w nich widzę niż w okularach i to jest bardzo uciążliwe

Gość Soczewka
A teraz już przez jakieś pół roku nie pójdę do okulisty Wiec ciężko mi z myślą ze mam się z tym męczyć

Gość gość
Albo idziesz do okulisty teraz (nie rozumiem dlaczego za pól roku, skoro soczewki masz źle dobrane??), albo używasz okularów. Soczewki źle dobrałaś i tyle.

Przy mocy okularów -3,0, soczewki kontaktowe powinny mieć tą samą moc co okulary. Natomiast zła jakość widzenia w soczewkach kontaktowych może świadczyć o ich złym dopasowaniu. Soczewki kontaktowe występują w różnych rozmiarach, które muszą być ściśle dopasowane do danego oka. Dlatego nie należy dobierać ich samodzielnie, a udać się w tym celu do specjalisty, który ustali jaki rozmiar/parametry są dla nas odpowiednie.

Gość MilkHoney32
Ja też nosiłam soczewki i nic innego tylko dostałam zespołu suchego oka . Miałam to jak to siemówi co " 5 min " . Ciagle coś , ciągłe problemy z oczami . W koncu się zdenerwowałam i zdecydowałam się na o wiele lepsza opcje , którą była mikrosoczewkowa korekcja wzroku Lentivu . Najbardziej bezpieczna metoda , po której najszybciej powraca się do codziennych obowiązków ;)

Gość gość
soczewki mocno uwodnione polecam np. Johnson Hydraclear Oasys

Gość summa
ja zrezygnowałam z soczewek na rzecz jednak laserowej korekcji wzroku. Zrobiłam zabieg Lentivu i nie żałuję bo w końcu mega wygoda bez okularów czy szkieł!

Gość gość
Również polecam dobór soczewek w salonie optycznym, ale takim z prawdziwego zdarzenia, zdecydowanie warto na www.Optyk.Lublin.pl ja się nie zawiodłam :)

Gość gość
Jeżeli już jesteśmy przy dobrych i godnych zaufania adresach salonów optycznych to ode mnie www.MrHilary-sklep.pl zawsze pełen profesjonalizm.