Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

beta hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam, 19 stycznia, był to 5/6 dzień cyklu doszło do stosunku przerywanego. Dziwnie się czuje, niby mam objawy ciążowe, lecz nie wiem już nic. Okres spoźnia mi się 4 dni. Dziś zrobiłam beta hcg z krwi i wyszło <2. Badanie zostało wykonane 25 dni po stosunku i 3 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Czy może być wiarygodne i co tak naprawdę oznacza wynik? Nie powinien wynosić 0? Dodam ze caly czas mam temp 37 i odbija mi sie po jedzeniu.

Gość gość
Jaka beta wyszła

Gość gość
mam tylko napisane <2

Gość gość
Powyżej 5 jest ciaza .

Gość gość
wiem o tym, ale pytam sie czy jest to juz wiarygodny wynik?

Gość gość
Skoro 3 dni spóźnia Ci się @ ti raczej jest wiarygodny bo juz coś powinno wyjść.

Gość gość
bo niby 14 dni od stosunku, a tu minelo 25.. i 5/6 dzien to chyba niepldony, bo cykle mialam 28/29/30.. tylko martwia mnie objawy..

Gość gość
Objawy czesto się zdarzają nawet u nieciezarnych, to wina psychiki. Nakrecasz się za bardzo

Gość gość
martwi mnie ta temperatura.. w sumie od 2 tygodni przezywam straszny stres apropo tej ciazy ale nie wiem.. czyli ten wynik 25 dni po stosunku jest wiarygodny? I <2 to ponizej 2 tak?

Gość gość
A mierzysz cały cykl temperature ? Bo tak raz czy dwa jak zmierzysz to nie ma sensu. Mi się wydaje ze ten wynik jest wiarygodny a może masz jakieś inne objawy ? Mleczny śluz albo bolace piersi sutki , zmęczenie ?

Gość gość
kiedy mierzyłaś temp. i gdzie?

Gość gość
śluz mam taki bialy wdonisty raczej, temperature mierzeod 2 tygodni pod pacha 37 a w pochwie 37,5.. nie wiem co mam myslec..

Gość gość
Wiesz ja myślę że i zwykły test po czterech dniach od spoznionej @ wyszedł by pozytywnie. Mysle ze że stresu spóźnia Ci się okres bo się zbyt mocno nastawiasz. A masz lekkie bóle podbrzusza ? Jak przed @

Gość gość
czasami czuje taki bol.. i ogolnie trzymalo mnie takie bulgotanie w brzuchu, burczenie, odbijanie sie, mialam uczucie guli w gardle ale to moglo byc z nerwow ale zauwazylam jeszcze krew przy oddawaniu kału.. a w ciązy sie to zdarza ale na koncu praktycznie.. martwi mnie wysoka temperatura..

Gość gość
a kiedy robisz pomiar? o jakiej porze dnia?

Gość gość
od rana pod pacha mam normalnie, a w pochwie juz wysoko od rana. a po poludniu juz tu i tu. a pod jezykiem w normie. nie wiem co mam myslec, przeczytalam tez gdzies ze <2 to tez moze byc juz ciaza..

Gość gość
krew w kale to nie od ciąży! hemoroidy pewnie masz! pomiar w pochwie robisz przed wstaniem z łóżka z samego rana? to normalne że temp. rośnie w trakcie dnia. Co do bety to poki co nie ma ciąży ale dla pewności powtórz za kilka dni. nie sądzę abyś zaszła 19 stycznia. ale możliwe że sperma doczekała do dni płodnych.

Gość gość
no własnie tez nie sadze zebym wtedy zaszla bo to nieplodne a po za tym to byl stosunek przerywany to tym bardziej mniejsze prawdopodbienstwo.. niby bete 14 dni po stosunku, a 25 po u mnie.. tak temperature od rana.. a co z tym <2, ile powinno byc u kobiet nie bedacych w ciazy?

Gość gość
<2 tzn mniej od 2? widocznie laboratorium nie ma dokladnych wynikow, i moge miec nawet 0,01 tak?

Gość gość
Ale stosunek nie jest równoznaczny z zapłodnieniem. sperma może przeżyć nawet do 5 dni. choć wątpliwe żebyś zaszła. Temp. spadnie wraz z okresem. 4 dni to żadne spóźnienie.

Gość gość
no nawet licząc ze tydzien po stosunku doszlo do zaplodnienia to i tak 18 dni po zaplodnieniu..

Gość gość
nie wiem juz co mam myslec..

Gość gość
A co myśleć? nie ma ciązy! coś tak się uparła na ciażę?

Gość gość
Wg mnie również nie ma ciąży. Idź do sklepu kup test ciazowy , wino. Zrób test wyjdzie negatywny weź wino i zrób sobie długa kąpiel. Okres przyjdzie i może następnym razem się uda głowa do gory

Gość gość
nie uparlam sie. po porstu wysoka temperatura, czasami bol piesi, odbijanie po posilkach, bulgotanie w brzuchu, i bialy wodnisty sluz :)

Gość gość
a i dodam ze mam bardzo ciasno pochwe..

Gość gość
Ale wiesz ze to wszystko moze być objaw ciąży i zarazem nie musi ? Mi się wydaje ze prędzej masz problem z zaladkiem lub jelitami, bulgotanie krew w kale stan podgoraczkowy

Gość gość
2 ciąże za mną i nic z tego co opisałaś nie miałam na początku ciązy. nie mierzyłam temp więc tego nie ocenię ale moim zdaniem się wkręcasz bez sensu!

Gość gość
i oprocz tej ciasnej pochwy, czasami mam bardzo sucho..

Gość gość
ile masz lat?