Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wada wzroku

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, mam okulary(nie widze z daleka.mam wade nie taka mala),jestem informatykiem,bo mam dop.19 lat(praca przy pc, długo), i wydaje mi się że pogorszył mi się wzrok,i czy mam się czym przejmować? Może pogarszać mi się wzrok? dokąd moge go pogarszać

Gość gość
odpowiedz normalnie

A jak mam ci odpowiedzieć. Pogorszył ci się wzrok to nie wiem na co czekasz. Aż będziesz miał taką wadę jak ja przez źle dobrane okulary, które prawdopodobnie były zerówkami?

Gość gość
co ty kurwa pierdolisz

Gość gość
ale co jak jest wada wzroku to sie pogarsza? a jak nie ma wady to sie nie pogarsza

No mi akurat przy twoim wieku cały czas się pogarsza, to, że masz okulary to nie znaczy, że wada nie może lecieć. Jeszcze rok temu miałam -5,00 a teraz mam -5,25. To i tak w miarę powoli, wcześniej było gorzej. Pewnie będzie ci tak leciało do mniej więcej 21 roku życia bo ponoć do tego czasu oko się jeszcze może rozwijać. Nie pytaj się na kafeterii tylko umów się do okulisty, nikt ci lepiej nie doradzi.

Gość doszka
a czy ktoś z Was słyszał o metodzie lentivu? w sumie słyszałam że to jest dobra metoda, szybka i całkiem bezbolesna. generalnie zastanawiam się nad nią ale sama nie wiem, ktoś więcej wie?

Gość Merriam
No jest to fajna i szybka metoda. Robią ją w Optegrze (mają pare klinik w PL) - tak na prawdę na drugi dzień możesz normalnie funkcjonować!

Gość gość
Metod jest sporo ale zalezy ktora jest odpowiednia dla nas. Bardziej polecam u dobrego okulisty wizyte niz samodzielne wybieranie. Okulista najlpeiej w klinice, gdzie sa swietni specjalisci i sprzet do badan oczu.

Gość Sunny_Sunday
Nie można wciskać ludziom, że na drugi dzień po zabiegu można normalnie funkcjonować. Każdy jest inny, każdy ma inny organizm i to jak zniesie się zabieg jest kwestią indywidualną. Niektórzy po 1 dniu będą się czuć dobrze a niektórzy będą potrzebować 2 tyg odpoczynku w domu. Warto to wiedzieć i taki czas sobie zarezerwować na rekonwalescencję. Wiele klinik i ośrodków publikuje nagrania z takich zabiegów wraz z wywiadami lekarzy na YT. Można sobie obejrzeć by się zaznajomić z tematem. Bardzo polecam obejrzeć! https://www.youtube.com/watch?v=gRMU7ieaVdY Laserowa korekcja wady wzroku to bardzo popularny zabieg. Jest dość prosty, lekarze nie upatrują się w nim wysokiego ryzyka, jednak pacjenta trzeba zaznajomić ze wszystkimi możliwymi powikłaniami oraz uprzedzić o ew. skutkach po.

Gość Timmi
no ok, po Lentivu może nie na drugi dzień ale w przeciągu 3 dni normalnie sie juz funkcjonuje, makijaż itp...także moim zdaniem jest to serio dobra forma korekcji wzroku!

Gość Library
ja jestem po zabiegu lentivu . Tydzien po zabiegu w moim przypadku mogłam już korzystac z kąpieli wodnych i to było własnie bardzo fajne ;) Poza tym metoda calkowicie bezbolesna i zabieg bardzo krótki ;)

Gość Ofelija
no tak, a teraz na Gruponie można kupić ten zabieg i można zaoszczędzić kase, i to się opłaca!

Gość gość
No tak...a poleci mi ktoś jakies miejsce gdzie mogę się wybrać z synem 10 letnim? Szukam sprawdzonego miejsca bo chcemy się dowiedzieć na temat korekcji laserowej u takiego dziecka. Czy jest to wykonywane itpe

Gość Czyska
No to możesz iść do Optegry - mają w różnych miastach w Polsce swoje kliniki. A pracują tam na prawdę w wykwalifikowani lekarze. Np. mogę polecić Panią Martę Bas - ja z niej jestem zadowolona!

Gość Idiis
tak, zdecydowanie polecam. ja korzystałam z oferty we Wrocławiu i Lentivu dla mnie jest świetną opcją! wzrok wyleczony!

Gość Easter5
W Optegrz ejest teraz ogromna promocja , letnia , gdzie laserowa korekcja wzroku np metodą Lasek zaczyna sie od 999 zł na jedno oko , wiec moimzdaniem warto . ja np mam juz wydrukowany voucher ;)

Niestety przy długotrwałej pracy z bliska, a taką jest praca przy komputerze, krótkowzroczność może się pogłębiać. Dlatego proponuję udać się na badanie wzroku. Jest to szczególnie ważne, ponieważ udowodniono, że nie w pełni skorygowana krótkowzroczność (za słabe okulary) przyczynia się do jej pogłębienia.

Gość Sandik
no dlatego ja się zdecydowałam na zabieg w Optegrze, laserowy zabieg i mam w pełni skorygowany wzrok! no i mam nadzieję ze nie wróci wada:)

Gość Ramzeska22
no a teraz Lentivu mozna zaoszczędzić nawet do 2600 zł. I jest to mega fajna opcja! gdyby nie fakt że zabieg mam już za sobą to dawno bym się zdecydowała!:)

Gość Ambra336
Ja chce się wybrac na laserowa korekcje wzroku, w końcu chcę sie pozbyć tych wstrętnych okularów;) A tak się składa ,ze u mnie w Łodzi otwierają klinikę Optegra ;) Więc na pewno się tam wybiorę;) Mam nadzieje z,e do lentivu się zakwalifikuje ;)

Gość Martyna Garlej
Ja zdecydowałam sie na laserową korekcje wzroku w gabinecie Dzięgielewska instytucie Oka. Najpierw moja córeczka miała tutaj leczonego zeza a potem ja zdecydowałam się pozbyć soczewek ;) Z efektów jestem bardzo zadowolona ;) W końcu moge się cieszyć normalnym wzrokiem nie nosząc okularów.

Gość Got you22

A ja akurat miałam zabieg laserowej korekcji wzroku w Rzeszowie w Optegrze. Teraz przynajmniej nie musze nosić okularów, mam lepsze samopoczucie i mogę normalnie pływać niczego sie nie obawiając 😉

Gość Exited22

Ja jestem po laserowej korekcji wzroku w Dzięgielewska Instytucie Oka metoda EBK 😉  Teraz przynajmniej nie nosze okularów. Soczewek nosic nie mogłam ze wzgledu na to, ze często mnie oczy bolały.

Gość LittleBit

Do Dzięgielewska instytutu Oka wybieram się na laserową korekcje wzroku. Cena widziałam, ze jest w porządku. Ja w tym gabinecie byłam akurat też na badaniach wzroku. 

Gość CloserToYou

W każdym mieście znajdzie się jaka dobra klinika, do której warto się wybrać 😉 Z mojej strony bardzo polecam u siebie w Krakowie klinikę Optegra, gdzie miałam zabieg Lentivu. przez panią dr Edyte Sacha. Przemiła i bardzo kompetentna oraz doswiadczona pani doktor. A dzięki zabiegowi nie nosze okularów oczywiście 😉