Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karetka na poród, kto wybiera szpital?

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, zastanawiam się, jak to jest. Wybrałam sobie szpital, w którym chcę rodzić. Tam mam lekarza prowadzącego itd. W moim mieście są 3 szpitale. Gdyby tak się przytrafiło, że będę zmuszona jechać karetką (tfu, tfu, odpukac), to wiozą mnie do najbliższego? Jakoś to ustalają ze szpitalem? Czy może ze mną? Oczywiście planuję pojechać w terminie, ze skórczami, meżem i spakowaną torbą, w dodatku poza godzinami szczytu. No ale może być róznie: mąż w delegacji, przedwczesny poród (zagraża mi), sączące sie wody - wtedy też nie wsiądę do taksówki, jeśli nie będzie męża, nie mam innej opcji, jak karetka.

Gość gość
wiozą tam gdzie najbliżej i gdzie ew. jest miejsce.

Gość gość
Mnie zawieźli do najbliższego.

Gość gość
Jada do najblizszego szpitala.

Gość gość
Do najbliższego, chyba że dyspozycję uzna za bardziej uzasadnione przewiezienie do tego który ma wyższy stopień referencyjnosci. Ani ty o tym nie decydujesz, ani obsługa karetki jako taka. Akurat przedwczesny poród, jeśli szybko przebiega, to jest wskazanie do wyzwania karetki, ale sama jechałam taxi z sączącymi się wodami, w domu chlusnely a potem powoli ciekły, ale to wystarczył gruby podkład poporodowy, w razie czego można sobie taki podkład higieniczny dać na siedzenie jak się ktoś bardzo boi.

Gość gość
dzięki dziewczyny za odpowiedzi

Gość gość
To jak męża nie będzie a zaczną wody się saczyc to podkładasz podpaske ta poporodowa i taxowka jedziesz co za problem ja tak zrobilam

Gość gość
Po co ma płacić jak może jechać za darmo? Zaraz powiecie, że ktoś inny może naprawdę potrzebować wtedy pomocy ale do ilu niepotrzebnych wezwań jedzie ta karetka? Wtedy nikt się nikim innym nie przejmuje tylko sobą.