Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skurcze przepowiadajace...mialyscie? czy porod z zaskoczenia?

Polecane posty

Gość gość

Pytam bo jestem juz w 36tc i narazie żadnych skurczy przepowiadających nie mam i moja znajoma tez do samego końca nic, żadnych skurczy a później meczyla sie kilka dni zanim urodziła. Boje sie ze i u mnie tak bedzie. Jak to bylo u was?

Gość gość
Mialam na tydzien przed porodem, czyli w 38 tyg sie zaczely. Byly dosc bolesne, regularne czasem co 5 minut seria, po czym sie wyciszaly. Do tego przez ten tydzien mialam bole krzyza. A w noc przed porodem bole krzyzowe myslalam, ze mnie wykoncza. Za to jak zjawilam sie rano na porodowce mialam 8 cm rozwarcia, przy wsiadaniu do badania odeszly mi wody, i po pol godz mialam juz maluszka na piersi.

Gość gość
Nie miałam przepowiadających, poród wywoływany w 42 tc

Gość gość
Nie miałam ani jednego przepowiadającego. Raz po założeniu balonika miałam skurcze dosyć mocne ale po godzinie minęły. Wypisalam się ze szpitala następnego dnia i tego samego dnia wieczorem się zaczelo. Skurcze od razu co 2-5 min, na początku lekkie, po prysznicu nie przeszły więc pojechałam do szpitala :)

Gość gość
Przy pierwszym dziecku miałam tydzień przed, regularne co 5 min, aż pojechałam do szpitala a tam wszystko ucichło :D

Gość gość
Ja jestem w 37 tyg i mam skurcze już od jakiegoś czasu. Brzuch mega twardy cały czas, a wieczorami trochę w krzyżu czuję.

Gość gość
Ja zaczynam 37 tydzień i nic...

Gość gość
W pierwszej ciąży nie miałam. Teraz jestem pod koniec 39 tygodnia i mam skurcze przepowiadające od jakichś dwóch tygodni. To bardzo denerwujące.

Gość gość
Ja wolałabym jednak miec te skurcze bo podobno one przygotowują macice do porodu a jak tak wszystko się zacznie nagle to nawet człowiek nie jest gotów na taki ból. Wczesniej obchodziłam się ze sobą jak z jajkiem bo bałam sie ze urodzę za wcześnie ale teraz juz sie niepokoje ze nie mam tych skurczy a to juz końcówka. Więcej chodzę, wieszam pranie (wczesniej mąż to robił) nawet tańczę jak sie nudzę sprzątam caly czas i nic. Kompletnie nic. Az sie zaczelam bać

Gość gość
To ja z 9.06, pierwszy poród miałam bardzo szybki i łatwy, rozwarcie do 10 cm doszło w 4 godziny. Skurcze nie były wcale tak demonicznie bolesne. Za to teraz kiedy mam skurcze przepowiadające to właśnie się boję, że poród będzie długi i bolesny :/

Gość gość
Boże jak ja sie boje ze poród bedzie trwal dlugo. Moja koleżanka tez nie miala skurczy i poród sie zaczął w środę a dopiero w niedziele urodziła męczyła sie kilka dni i to nie robili sie rozwarcie to dali oksy ledwo dala radę. Boje sie ze i ze mną tak bedzie

Gość gość
ja sie najbardziej boje ze najpierw bede sie meczyc kilkanascie godzin a potem mnie wezma na stol i pokroja :( juz bym wolala od razu miec cesarke

Gość gość
Ja tez jakbym wiedziała ze mnie pokroja po godzinach męczarni to wolałabym id razu cesarkę