Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oleńkaa21

Kozieradka na porost włosów , co myślicie?

Polecane posty

Szukam sposobów na porost włosów i ich odbudowę - włosy po rozjaśnianiu zrobiły się jak siano. Czytałam o właściwościach kozieradki i w związku z tym ciekawi mnie czy ktoś z was ją stosował? :)

Gość gość
No nie wiem...słyszałam że po niej rosną cycki:P ale ma specyficzny zapach. Kozieradka jest ogólnie przyjaznym ziołem dla człowieka a niedocenianym.

Tak ja na wypadanie. Smarowalam skórę głowy naparem z kozieradki i trwało to tylko kilka dni, bo niestety przegralam z tym charakterystycznym zapachem. Przenosilo się to na szczotke, poduszkę i ogólnie wszędzie było czuć zapach rosołu. Nie polecam ze względu na zapach (trzeba by nie wychodzić z domu i zrobić sobie miesięczną kurację) . Efektu nie było bo stosowalam za krótko. Są na szczęście inne wcierki ;) Jantar polecam bo mi pomogl i wlosy szybko rosną po tym cudzie.

Właśnie tego zapachu się boję :D nie chce pachnieć rosołem ale jestem w potrzebie bo już łysa się robie :(

stosowałam serię z jantaru :) wcierka ok, ale szampon wysuszył mi włosy po jakimś czasie...

Jedyna rada to wcierac w skalp ten napar z.kozieradki, a po kilku godzinach myć włosy. Chociaż to i tak pewnie bedzie czuć. Ja po tygodniu niestosowania mikstury zmoklam na zewnątrz i nadal czułam ten zapach :D Stosowalas inne wcierki? Mi Jantar pomógł na wypadanie. Albo kuracja Rzepa z Joanny

Gość gość
Kozieradke zażywałam doustnie bo pomaga na problemy z jelitami. I czułam, że nawet pocę się tym zapachem:D serio...ale od czego są perfumy:D

Szampon Jantar moze być nieskuteczny. Polecam szampon łagodny np. z Alterry, a raz na jakiś czas mocniejszy oczyszczający szampon np. z serii syberyjskich kosmetyków Babuszki Agafii. Szamponi tak na wypadanie nie pomoże. Dieta musisz koniecznie się wspomagać.

stosowałam również szampon z odżywką - dermena. Wychodzi drogo bo ok 70 zł zapłaciłam w aptece za te specyfiki ale trochę pomogły ale to i tak nie to samo. stosowałam nawet maskę z drożdży ale zrezygnowałam po kilku takich maskach gdyż czułam zapaszek drożdży wszędzie nawet rano po wieczornej kąpieli :) brałam skrzypovitę a zauważyłam efekty tylko na paznokciach :P

Gość gość
Mogę Ci podpowiedzieć, że na porost włosów jest dobry tonik z hairmedic. Używałam go po chorobie, z której ledwo się wykaraskałam. Jest na bazie ziół także był dla mnie bezpieczny. Po chorobie i kuracjach moje włosy rosły wolniej, bo cebulki były osłabione, ale tonik je pobudził do dalszego wzrostu i zregenerował. Od jakiegoś czasu już nie noszę peruki..

Gość gość
kozieradki jakoś do tej pory nie stosowałam, ale to dlatego, że bardzo fajnie działa kuracja seboradin regenerujący, której obecnie używam.

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl

Gość gość
Sprzedam tanio Alpicort E. NOWY, nieotwierany. Zużyłam jedno opakowanie, kuracja wcześniej dobiegła końca, a byłam zaopatrzona w dwa opakowania. Jedno całe zostało. Zapłaciłam za niego w aptece 70zł, sprzedam za 40zł. Proszę pisać pod adres Lotos-79@wp.pl

Używałam, w moim przypadku włosy się przetłuszczały.W związku z tym, zaprzestałam kuracji.Zapach dziwny jak...rosołek :D Bardzo tanie ziółko, o wieloaspektowym działaniu.

Witajcie! 

Dziewczyny pomóżcie. Włosy lecą mi z głowy jak liście na zimę 😞 niedługo nic mi z nich nie zostanie. Jestem po ciąży i szukam na maxa naturalnych sposobów z czego: jajka, cebula, pokrzywa, czarna rzodkiew - odpadają! 

Ponoć po ciąży wypadanie włosów jest normalne.  Ale chyba nie w takiej ilości jak u mnie. Włosy są po prostu wszędzie: wanna, łóżko, podłoga, rączki synka 😮

Naczytałam się wiele dobrego o kozieradce właśnie. Trafiłam tutaj https://www.zadbanewlosy.pl/kozieradka-na-wlosy-wlasciwosci-efekty-i-opinie/ na przepis wcierki z kozieradki. Czy taki sposób jest efektywny. Piszą też o naparze, ale nie wiem jak się to ma do karmienia piersią? Czy mogę pić takie wywary? 

Podzielcie się proszę doświadczeniami. 

Witajcie! 

Dziewczyny pomóżcie. Włosy lecą mi z głowy jak liście na zimę 😞 niedługo nic mi z nich nie zostanie. Jestem po ciąży i szukam na maxa naturalnych sposobów z czego: jajka, cebula, pokrzywa, czarna rzodkiew - odpadają! 

Ponoć po ciąży wypadanie włosów jest normalne.  Ale chyba nie w takiej ilości jak u mnie. Włosy są po prostu wszędzie: wanna, łóżko, podłoga, rączki synka 😮

Naczytałam się wiele dobrego o kozieradce właśnie. Trafiłam tutaj https://www.zadbanewlosy.pl/kozieradka-na-wlosy-wlasciwosci-efekty-i-opinie/ na przepis wcierki z kozieradki. Czy taki sposób jest efektywny. Piszą też o naparze, ale nie wiem jak się to ma do karmienia piersią? Czy mogę pić takie wywary? 

Podzielcie się proszę doświadczeniami. 

Gość pola111

Mi na łupież pomógł  Hair Medic. Efekt jest piorunujący! Nie spodziewałam się że aż tak szybko uda się pozbyć tej wstydliwej rzeczy. Zawsze najgorzej było jak ubierałam czarną ...enkę, albo marynarkę....biały proszek był wtedy wyjątkowo dobrze widoczny na ramionach. Mam nadzieję, że to nigdy już więcej nie wróci!