Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 tygodniowe niemowle

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma 7 tygodni. Od jakiegos czasu zmagamy sie z kolka, oczywiscie jak to bywa bez efektow. Probowalismy juz wszystkiego od masazykow po sciaganie syropow z Niemiec. Od kilku dni ciagle spi a jak nie spi to placze bez wzgledu na pore dnia i nocy. Czyli spi 3 godziny placze z godzine i tak wkolo. Zero zabawy itp. Bylismy u 3 lekarzy kazdy mowi ze wszystko z nim dobrze i mamy to przetrwac :-/ Czy wasze maluchy tez tak mialy w tym wieku?

Gość gość
Spróbuj rurek do odgazowania Windi rewelacja u nas tylko to pomagało. Czym karmisz? Jeśli butla to dobre są dr brown ja mam Tommy tippee i też nie są złe ale podobno brownsa lepsze. Jeśli karmisz mm to nie wstrzasaj mleka tylko mieszaj łyżeczka

Gość gość
Tak. Trzeba to przeżyć. Mojemu dziecku tez nic nie pomagało (alergik) .

Gość gość
Przez jaki okres i jak czesto mozna uzywac tych rurek? Wlasnie zamowilam na internecie to juz ostatnia deska ratunku.

Gość gość
Co 2-3 dni najlepiej żeby nie rozleniwic jelit. Jak będziesz widziała że się męczy to wtedy użyj rurki. Tam będziesz miała ulotkę i rób tak jak w niej piszą

Gość gość
Jaki okres? Dopóki kolki nie mina

Gość gość
Polecam viburcol homepatyczne czopki naprawde dzialaja na mojego synka

Gość gość
Ciesz się, że Twoje dziecko przynajmniej śpi. Moje dziecko spało bardzo mało, było nieodkładalne - nieważne, jak delikatnie odkładaliśmy je do łóżeczka. Po chwili oczy szeroko otwarte. Musi po prostu minąć czas i tyle.

Gość gość
Polecam viburcol wrzuc w neta to naprawde dziala

Gość gość
Viburcol nie podziała jeśli żadne krople nie pomagają miałam to samo. A jeszcze jedno jak dawkowalas krople? Bo je codziennie trzeba podawać 2xdziennie

Gość gość
Nie wiem jak się dokładnie pisze ale krople delikol mojemu małemu pomagaly. Tylko dodawaj do każdej butelki z mlekiem

Gość gość
U mnie bylo to samo. Pomagaly suszarki. Dwie zajechalam. Kupilam 3 i kolki minely. U nas kolki byly do 5 mca. Masakra. Czasami pomagalo zawiniecie ciasno w kocyk.

Gość gość
To samo mialam, Uspokajal sie, jak lezal brzuchem na moim brzuchu, a jak mu masowalam plecy ( jak plecy to kierunek odwrotny do wskazówek zegara). Potem przeszlo.

Gość gość
Aktualnie od 2 tygodni za zaleceniem pediatry jestesmy na: Debridat 3x1ml, Biogaia 5 kropel, Lefax 6 pompek dziennie, Delicol do kazdego karmienia. Plus oczywiscie cieple oklady na brzuszek, masaze, lezenie na brzuchu, cieple kapiele, suszarka, chusta, butelki antykolkowe. Mleka typu Comfort, HA nie daja efektow. Koperek czy rumianek tez nie ponaga. Dzisiaj bylo najgorzej.

Gość gość
Kateter zamowiomy. Zastanawia mnie Viburcol sa czopki i tez krople ale czy mozna podawac go z pozostalymi lekami? Boje sie odlozyc cokolwiek bo martwie sie ze bedzie jeszcze gorzej. Popoludnia i wieczory to jakas masakra. Zastanawiam sie czy sasiedzi nie zadzwonia na policje ze dziecko katuja. Nigdzie w gosci z nim nie da sie pojechac... Nawet nie straszcie 5 miesiacami ;-(

Gość gość
Jeśli mają w składzie symeticon to nie możesz ich przedawkowac bo one nie wchlaniaja się do organizmu są wydalane z moczem. Espumisan podawałas on ma największe stężenie symeticonu

Gość gość
Po koperku zawsze jest gorzej ja wiem bo próbowałam w tym wieku nie daje się żadnych herbatek

Gość gość
Ja jeszcze np podawałam bebiko pro+ i po nim mała często kupki robiła ale u nas robiła za często i się męczyła i musieliśmy spowrotem wrócić do zwykłego bebika. Po Nanie w ogóle była masakra kolki nonstop

Gość gość
Jak nie podawałas espumisanu to spróbuj tylko przed tym odstaw delicol i daj mu 2 razy dziennie po 25 kropelek. Nie masz już nic do stracenia a może coś zadziała.

Gość gość
Podaje Lefax to jest odpowiednik Espumisanu. Myslicie ze pogorszenie kolki moze wystapic po szczepieniu na rotawirus?

Gość gość
A może to nie kolka tylko marudzi po szczepieniu? Moja córka strasznie była marudna po szczepieniu teraz w marcu następne i aż się boję co to będzie

Gość gość
Przy kolce nie wolno szczepić na rotawirusy, bo jest ryzyko wgłobienia jelit. Tak mi powiedziała moja pediatra i ja nie szczepiłam na to.

Gość gość
Każdy to przechodzi i nie ma co popadać w rozpacz. U jednego dziecka kolki trwają tydzień, a u innego 3 miesiące. Spraw, aby dziecko się uspokoiło - daj sprawdzony Viburcol. Proponuję wdrożyć probiotyki, ewentualnie porozmawiać z pediatrą o zasadności podania Debridatu.

Gość gość
Chcialam kupic Viburcol bo jest bez recepty i zapytalam farmaceutki jak go stosowac u synka na kolki to powiedziala ze mozna po 2 roku zycia dopiero bo sie zmienila ulotka jakis czas temu.

Gość gość
A kupiłaś te rurki Windi? To w takim razie pół czopka albo ćwiartke

Gość gość
Rurki sie w ogole nie sprawdzily...

Gość gość
To może nie jest to problem z gazami tylko z trawieniem albo czymś

Gość gość
Tez tak sie zastanawiam ale w takiej sytuacji debridat powinien troche pomoc. A dziecko jak nie spi to sie wydziera a lekarze mowia ze nic mu nie dolega. Masakra jakas.

Gość gość
Może to jakieś napięcie mięśniowe albo coś? Kiedyś któraś dziewczyna mi pisala że miała coś takiego. Idź może do innego lekarza. Jak znajdę te wątki to wkleje fragmenty rozmowy

Gość gość
"To ja od napięcia mięśniowego oczko.gif u nas młody nie mógł spokój leżeć,był wiecznie rozdrażniony. W nocy kołki,ale w ciągu dnia był najedzony, pielucha czysta,a jedynie na brzuszku się uspokajał. Okazało się, że był ucisk na szyi. Byliśmy u ortopedy,który jest też kimś w rodzaju kregarza ( żaden pseudouzdrowiciel). Ponastawiał go i było trochę lepiej. Przynajmniej pół godziny wysiedzial w nosidełku bez wrzasku. Mieliśmy wrócić na kontrolę po 2 miesiącach,ale Doktor się rozchorował i młody znowu się rozdarł. Znowu mieliśmy 3 tygodnie wyjęte z życia,a do pomocy nikogo. Ale po kolejnej wizycie nastąpił zwrot o180 stopni. Jakbyśmy dostali nowe dziecko usmiech.gif już jak wracaliśmy do domu było inaczej, od razu zauważyliśmy,że jakiś spokojniejszy jest. I od tej pory było już duuużo lepiej. U lekarza byliśmy jeszcze raz na zakończenie kuracji oczko.gif" to jest jedna odpowiedź tej dziewczyny co jej dziecko też ciągle plakalo