Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szybszy puls w ciąży i zadyszka

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny czy wy też tak macie? Jestem w 21 tc a mniej więcej od 6 tc mam przypieszony puls jak sobie leżę to mam z 80 - 85 a jak mam pomiar u lekarza to zawsze od 90 do 100 . Ciśnienie w normie i nikt na to nie zwraca uwagi. I równiez od początku ciąży szybciej się męczę tak jakby kondycja spadła jak wchodzę po schodach albo idę pod górkę to serce bij***ardzo szybko i szybki oddech. Czy to możliwe? Dodam że przed ciążą tego nie było lekarz . Jak w 8 tc powiedziałam lekarzowi ze tak mam wysłał mnie do pulmonologa i kardiologa i wszystko jest ok. Teraz jestem w 21 tc i nic się nie zmieniło. Czy któraś z was też tak ma?

Gość gość
A ile przytylas?

Gość gość
Ja też puls miałam przyspieszony, ale zadyszke to dopiero w końcówce ciąży.

Gość gość
Dziewczyno ja przed wizyta mam puls 130... Też mam zadyszke. Za miesiąc termin, waga nie ma tu nic do rzeczy, ja nawet jeszcze 10 kg nie przytylam. Ciśnienie super... Nikt sobie nic z tego nie robi.

Gość gość
A i dodam, że sprawdzalam wszystko u kardiologa, czekam tylko jeszcze aż się zwolni holter, ale podejrzewam, ze to nie tu problem. To chyba stres.

Gość gość
Wiem ale ja tak mam od samego początku a wtedy jeszcze nic nie przytyłam i każdy się dziwi a to dopiero 21 tc i 5 kg mam na plusie ale jest tak samo cały czas. Zrozumiałe by to było w końcówce ciąży a u mnie nie wiem jak chodzę normalnie po domu spaceruje to nie ma tego dopiero jak musze wejść po schodach albo jakaś wielka górka to łapie zadyszke i puls tez jest wysoki

Gość gość
No jak id na drugie piętro po schodach albo wyżej to puls skacze

Gość gość
To jest normalne w ciazy, po prostu pewnie mialas srednia kondycje przed. W ciazy organizm jest bardziej obciazony, poszerzaja sie naczynia, musi produkowac wiecej krwi od poczatku i z czasem jest gorzejl, macica zaczyna uciskac na przepone i ciezko sie oddycha. Wyzszy puls tez jest normalny. Mnie meczy szybszy krok:) ale ja nie mialam kondycji, tyle co spacery z dzieckiem i noszenie kloca na codzien, wiec to nie tak ze lezalam calymi dniami, ale tez nie mialam ochoty cwiczyc. Nadwagi nie mialam i jeszcze nie mam (23tc) wiec to nie wina wagi.

Gość gość
głupie kwoki bo inaczej się tego nie da określić :O współczuję waszym dzieciom bo non stop będą u lekarzy bo mamusie będą widziały u nich autyzm i inne cuda :O chodzicie do lekarza? nawet idziecie poza ginem do kardiologa i dalej szukacie problemu tam gdzie go nie ma? nooo ludzie trzymajcie mnie. jak nie wierzycie lekarzom to radzę czasem poczytać coś innego niż kafe. przyspieszony puls i objawy meczenia się w ciąży wynikają z: -zwiększonej objętości krwi -hormonów ciazowych -zatrzymywania wody w organizmie mogą występować już od 7tc i JEST TO NORMALNIE o ile mieści się w zakresie-te wasze 90-100 to norma jeśli ciśnienie jest w normie! gdyby towarzyszyło temu podwyższenie ciśnienia to wtedy lekarz szuka przyczyny. A tak wszyscy kwokom mówią ze jest ok a one i tak gdacza ze nie jest :(

Gość gość
Ja jestem dopiero na etapie starań ale założyłam sobie ze przez cała ciaze bede cwiczyc na siłowni. Ale przeraża mnie ze cos bedzie nie tak i bede musiała przez 9 mies. Byc taka nieaktywna ;( nie wyobrażam sobie tego. Z tego co tu czytam to mamusie maja sporo problemów zdrowotnych w czasie ciazy.

Gość gość
8.56 ale kulturą to ty nie grzeszysz :D a co powiesz na mój puls 130-150? To też normalne? To że 100 jest normalny to oczywiste.

Gość gość
Jak widzę jak lewandowska ćwiczy to mam dość ja bym padła na pysk

Gość gość
Autorko, nie masz się czym martwic. A ze u lekarza ci skoczy to normalne, zawszs to jakiś stresik dochodzi. Nie martw się i nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma. A mi położna mowila ze wyzszy puls moge miec przez niedokrwistosc

Gość gość
8.56 głupia kwoko, mnie sam ginekolog skierował do kardiologa, bo wolał wszystko sprawdzic na wszelki wypadek. Może to lekarz jest głupia kwoka bo panikuje? :D

Gość gość
9:32 Lewandowska jest z zawodu sportowcem (tak jak ja) wiec to zupełnie inna bajka skoro przed ciaza sie tak intensywnie ćwiczylo. "Zwykła" (przepraszam za określenie) kobieta w ciazy nie moze porównywać sie z ciężarna-sportowcem. To tak jakbym ja zaczęła porównywać sie ze słynna malarka a potrafie namalował tylko ludzika z czterech kresek. Kobiety troche za duzo od sobie wymagają.

Gość gość
9.41 w punkt!

Gość gość
No fakt ale zachęca do takiej aktywności w 3 trymestrze ciąży z reszta wystarczy wejść na jej profil co wyprawia

Gość gość
Moja "aktywność" w 9 miesiacu ciąży to gotowanie, sprzątanie, spacery 2-4 km, latanie po sklepach :o teraz i tak ból plecow mi trochę odpuscil, bo wcześniej po pól godziny chodzenia nie dawalam rady tak mnie bolaly :/ wiem, że są na to cwiczenia itd, ale przed ciąża nie byłam aktywna (praca biurowa, czesto po godzinach, brak ochoty na ruch) no i jak teraz się zmusic? A słyszałam że aktywność w ciąży ułatwia poród. Tak sobie myślę, że jak teraz na wiele rzeczy nie mam siły to jak ja dam radę urodzić? :o

Gość gość
11:08 skoro jestes juz w 9 mies to i tak bardzo dobrze z twoja aktywnością, jesli tyle spacerujesz. Nie przejmuj sie na pewno dasz rade urodzić. Do tego dochodzą jeszcze hormony, ktore dają solidnego kopa i sama sie jeszcze zdziwisz ile jestes w stanie dać z siebie. A w odpowiednim czasie po ciazy, jesli mięśnie brzucha sie zejdą zacznij powoli cwiczyc. Powodzenia i trzymam kciuki

Gość gość
tobie może i zalecił gin ale większość kwoczek gracze ze lekarze to olewaja a one takie chore przecież :(

Gość gość
12.02 dzieki :) wlasnie się zastanawiam jak to jest, że kobieta w końcówce ciąży zle sie czuje, nie ma czasem sily się podnieść a ma w takim stanie urodzić, czyli wykonac ogromny wysilek gdzie w ostatnich tygodniach nie ma nawet sily na mały