Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z drugim dzieckiem jest dużo ciężej

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jestem w drugiej ciąży, niestety nie planowanej. Córka ma 5 lat i jestem przerażona jak to będzie. Czy z drugim dzieckiem jest wąż dużo ciężej?

Gość gość
Ale w jakim sensie ciężej? Opieka nad drugim dzieckiem jest z reguły łatwiejsza, bo masz doświadczenia. Ale z pewnością z dwójką dzieci jest ciężej niż z jednym

Gość gość
Ja mam różnicę 4 lata miedzy dziećmi i myślałam ze będzie spoko, bo przeciez juz jedno dziecko mam wiec drugie niewiele zmieni. Myliłam się. W domu jest wieczny bałagan, nie mam ani chwili dla siebie, chyba ze po 20stej ale wtedy juz padam po całym dniu, do tego oczywiście pracuję, gotuje, jeżdżę z dzieciakami po lekarzach, zakupy itd. Ciągły bieg ze wszystkim. Mąż jest ok. 18stej w domu. Liczę na to ze jeszcze z rok i powinno byc lepiej, bo jestem juz mega zmęczona wszystkim.

Gość gość
U mnie różnica wieku to 4,5 roku. U nas z drugim dzieckiem było dużo łatwiej. Teraz jest gorzej bo córka ma 3 lata i ma swoje humory... bałagan owszem zawsze i wszędzie (co mnie strasznie denerwuje) kłótnie i wrzaski każdego dnia. Nie wiem czy wynika to z różnicy charakterów czy płci ( mamy chłopca i dziewczynke). Pewne jest, ze się bardzo różnią. Jednak jestem w 100% pewna, ze kochają się bardzo. Jak tylko jednego brakuje to drugie od razu pyta. Razem z mężem pracujemy zawodowo więc może dlatego jest dość ciezko, niemniej jednak nigdy nie zalowałam posiadania dwójki dzieci. Mlodsza uczy sie wszystkiego od starszego. Nasladuje go rowniez z tych gorszych stron, jednak w wiekszosci sytuacji jest to po prostu zabawne

Gość gość
U mnie różnica wieku to 4,5 roku. U nas z drugim dzieckiem było dużo łatwiej. Teraz jest gorzej bo córka ma 3 lata i ma swoje humory... bałagan owszem zawsze i wszędzie (co mnie strasznie denerwuje) kłótnie i wrzaski każdego dnia. Nie wiem czy wynika to z różnicy charakterów czy płci ( mamy chłopca i dziewczynke). Pewne jest, ze się bardzo różnią. Jednak jestem w 100% pewna, ze kochają się bardzo. Jak tylko jednego brakuje to drugie od razu pyta. Razem z mężem pracujemy zawodowo więc może dlatego jest dość ciezko, niemniej jednak nigdy nie zalowałam posiadania dwójki dzieci. Mlodsza uczy sie wszystkiego od starszego. Nasladuje go rowniez z tych gorszych stron, jednak w wiekszosci sytuacji jest to po prostu zabawne

Gość gość
Kiedy pojawia sie drugie dziecko jest po prostu inaczej. Wszystko sie zmienia niezależnie od tego ile lat ma starsza pociecha. U mnie różnica to 1,5 roku. Na początku było bardzo ciężko z dwójka maluchów w domu. Teraz dzueci maja 3,5 i 2 lata i jest o niebo lepiej. Tak czy siak, zmiany rzecz nieunikniona wiec trzeba to zaakceptować i robić swoje. Powodzenia!

Gość gość
z drugim jest łatwiej a bałaganem się nie przejmuj to naturalne i z czasem się naprostuje

Gość gość
Ja będę miała różnicy nie całe 1.5 roku i bardzo sie boje jak sobie poradze z dwójką małych dzieci , tym bardziej ze mąż mało mi pomaga przy pierwszym dziecku