Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Galaretka w proszku rok po terminie

Polecane posty

Gość gość

czy wyrzucic czy mozna z tego zrobic?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
To jest zart? Ile kosztuje nowa1-2zl?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
naprawdę będziesz wpieprzać przeterminowana galaretkę za 1,20zł? :O sprawdź chociaż, czy robali w niej nie ma...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
juz za pozno i tak juz zalałam nia ciasto. a nie spojrzalam na date.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
przecież to sama chemia, konserwanty. chyba się nic temu nie stało

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez obaw, nic się jej nie stało przez ten rok. Co się tam miało niby zepsuć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
raz na jakis czas robie przeglad szafki z przyprawami, budyniami - suchymi rzeczami.Rozrobiam zalam ciasto i dopiero spojrzalam na date.A tu 0216.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bez przesady. W piątek upiekł am sernik z serkow homogenizowanych które były lekko przeterminowane. Wszyscy żyją. Nawet lekarz moich dzieci powiedział że leki do 2 czy 3 miesięcy po terminie ważności nie tracą swoich właściwości i można użyć w razie W.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
O to źle wróży najpierw dostaniesz takiej sraczki jakiej jeszcze ten świat nie widział a potem to już tylko gorzej .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Trzeba pamiętać że ta "chemia" w proszkach przechodzi różne procesy chemiczne, jej skład zmienia się czasem na bardzo szkodliwy z biegiem czasu. W galaretkach itp. są składniki psujące się takie jak żelatyna. Nie ryzykujcie zatrucia żeby zaoszczędzić ledwie 2 zł.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najpierw się pytasz, czy wyrzucić czy zrobić, a potem piszesz, że zalałaś przypadkiem ciasto i nie spojrzałaś na datę :D Nie ściemniaj i przyznaj, że jesteś taką sknerą, że szkoda było Ci wyrzucić :D:D:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Rozbij młotkiem, zalej woda i po problemie. Tam jest tyle chemii ze nie ma sie co przeterminowac.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bez obaw, ja jadam takie i zyje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na niektórych produktach data przydatności jest nabita tylko dlatego że przepisy tego wymagają. co np zepsuje się w cukrze, przyprawie w proszku itp?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×