Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o kosmetykach ziaja? Tanie i dobre? Czy tanie i zle ?

Polecane posty

Gość gość

Jezeli macie jakis swoj ulubiony krem czy kosmetyk pielęgnacyjny z ziaji wpisujcie jaki.

Gość gość
A Ziai, nie z Ziaji

Gość gość
Uzywam. Mydeł, kremow, specyfikow dla najmlodszej. Sa dobre i tanie.

Gość gość
Ja probowalam uzywac kosmetykow tej firmy które ponoc sa dobre i nie znalazłam nic w ich ofercie co spelniloby moje oczekiwania. Nawet specyfiki do wlosow baja beznadziejne- ostatnio kupiłam maske do wlosow z masłem kakaowym i beznadziejna była. Nie kupie już nic z tej firmy.

Gość gość
Ja mam od nich uczulenie. Mała też.

Gość gość
Ja lubię płyn do higieny intymnej, ale ostatnio zwracam uwagę na składy i niestety Ziaja ma w składzie sls.

Gość gość
Szampon przeciwłupieżowy bardzo dobry, bloker pod pachy super delikatny i działa.

Gość gość
Uzywam kosmetykow dla dzieci. Sa super. Szczegolnie olejek na ciemieniuche. Kolosalna roznica juz po pierwszym myciu. I nic nie powraca. Naprawde polecam

Gość gość
Używałabym np.szamponów i mydeł ale mają w składzie sls :/ Czasem kupuje krem oliwkowy lub masło kakaowe są ok i mnie nie uczulają.

Gość gość
u mnie Ziaja rządzi. Płyny do higieny intymnej są jedne z najlepszych, żele pod prysznic - mąż nie chce innych :), kremy apteczne ziaja med - używam na co dzień i to są świetne kremy z dobrym składem (akurat ja do cery naczynkowej, córka nastoletnia do cery z AZS cała seria) Używamy balsamów do ciała Ziai bardzo chętnie. Jak już moja skóra jest wymęczona moimi eksperymentami - bo próbuję różnych innych rzeczy, to i tak wracam do Ziai i ratuje się kremem oliwkowym, tym najzwyklejszym w zielonym opakowaniu. Co jakiś czas zmieniam na inne kosmetyki, ale ciągle wracam do tej firmy

Gość gość
Różnie. Pod pachy antyperspirant w kulce niestety nie działał :( Ale jako jedyni mają kremy do rąk które BŁYSKAWICZNIE się wchłaniają i mają zapach nie duszący, leciutki, uwielbiam je. Świetnie pielęgnują dłonie.

Gość gość
Kosmetyki dla dzieci i płyn do higieny intymnej Super

Gość gość
Wazelina kosmetyczna, tania i dobra

Gość gość
To zalezy co. W serii Ziajka dla dzieci nie ma absolutnie zadnego kosmetyku ktory by nie mial w skladzie SLS, olejow mineralnych , parabenow, filtrow przenikajacych , fenoksyetanolu i pochodnych formaldehydu jako konserwanty. SLS jest nawet w pascie do zebow.. Jedyna perelka jest pasta do zebow dla dzieci bez fluoru z xylolitem, ona nie ma zadnych swinstw w skladzie. W serii dla mam Mama mia sa szkarady z silymi detergentami i parabenami w zelu do higieny intymnej, czy formalhedydami w kremie ujedrniajacym po porodzie. Perelka znow jest krem przeciw rozstepom. Ziajka ma dobre kosmetyki jak i byle co napakowane chemia i szkodliwymi swinstwami.. Trzeba po prostu czytac sklady.

Gość gość
Lubię płyn do higieny intymnej, bloker i zielony krem oliwkowy. Kiedyś dostałam też serię kozie mleko i gdyby nie okropny starobabski zapaszek byłoby ok, niestety nie dałam rady dokończyć ani balsamu ani kremu, bo przez ten smród nie mogłam wytrzymać sama ze sobą.

Gość gość
Mnie uczulaja niestety.

Gość gość
Dwufazowy plyn do demakijażu

Gość gość
kozie mleko-krem do rak

Gość gość
Krem-maska pod oczy (seria "profesjonalna") Ziaja Ulga żel do mycia Ziaja ulga krem na naczynka Maska do włosów kakaowa Mleczko do ciała ceramidowe

Gość gość
Mój dermatolog ma źle zdanie nt Ziaja. Parabeny zastępują ponoć aż 6innymi składnikami :/

Gość gość
gość dziś Parabeny nie są złe - są szeroko przebadane, konserwują dobrze w minimalnej ilości, praktycznie nie prowokują alergii. Ale na fali głupiej "mody" są za zło największe uważane. A niestety, kosmetyki czymś trzeba konserwować, nawet te "najnaturalniejsze" będą mieć w składzie np. alkohol benzylowy (potencjalnie alergizujący), alkohol etylowy (wysusza, podrażnia)... Firma wychodzi naprzeciw klientom, a że klienci mają głupie wymagania....

Gość gość
Zgadzam się z osoba powyżej. Parabeny nie sa zle. Zrobila sie na mię nagonka i teraz te kosmetyki bez parabenow sa konserwowane jeszcze gorszym świństwem. To wszystko reklama. Polecam książkę: " 50 mitów kosmetycznych" napisana przez osobę która zna się na rzeczy.

Gość gość
Tylko tonik i mleczko ogórkowe. Podobno seria AZS jest dobra. Do reszty mam odrazę po szamponie p/łupieżowym, który tylko nasilił objawy.

Gość gość
Polecam naturalne kosmetyki Manna albo Sylveco rewelacja

Gość gość
gość dziś Tak ? A co sls?w płynach do higieny intymnej?!szamponach.. kosmetykach dla dzieci? Fajna firma ale jak widzę taki skład to mnie wkurza wole kupić coś co nie ma sls bo tym myje się hale produkcyjne z tłuszczu.....

Gość gość
A co to ten sls?

Gość gość
gość dziś A ciężko wybierać produkty bez sulfatów, jeśli ci szkodzą (mi np. w szamponach czy produktach do ciała nie przeszkadzają)? Ziaja (i wiele innych firm) ma i takie, i takie, łagodne składniki myjące ma choćby żel Ulga, żel do skóry trądzikowej, żel manuka, żel z serii Ziajka...

Gość gość
No tak.ale taka fajna firma powinna wszystkie produkty bez sls produkować...a nie żerować na niewiedzy

Gość gość
Ale dlaczego powinna? Ma takie i takie, ma wybór - czyli jest dobrze. Nie demonizuj tych slsów, przecież wielu ludziom one krzywdy nie robią, a czasem wręcz ich skóra lubi takie oczyszczanie.