Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majkax

alergia?

Polecane posty

Gość majkax

hej pytanie do alergikow - jakie stosujecie leki na alergie? bo ostatnio cos swedzi mnie skora chyba mam alergie skorna...

Gość gość
swędząca skóra moze byc objawem alergii na salicylany. Dobre sa silniejsze leki - Clatra, Rupafin - ale to na receptę.

Gość gość
lepiej poradź sie specjalisty, bo świąd może sygnalizować "zwykłą" alergię albo cos poważniejszego...

Gość majkax
co poważniejszego? :o nie mam narazie czasu isc do lekarza, praca i studia... :

Gość gość
noo, np. świerzb... a z tym nie ma żartów. Jak sie świnstwo przypląta to tak szybko sie nie odczepi. Wiem co pisze, bo przechodziłem ze 3 miechy temu...

Gość majkax
o matko! to lepiej napisz co i jak, jakie miales objawy i jak sie leczyles...

Gość gość
zaczęło się od swędzenia, szczególnie wieczorem. potem czerwone placki na zgięciach łokci i kolan, pachwinach +wysypka. Przeczosy - takie pręgi. Tylko że leczyłem się bez recepty z polecenia farmaceuty (też nie miałem możliwości żeby iść do lek.) novoscabin +szare mydło+ zyrtec. Codziennie bierzesz kąpiel ciepłą z szarym mydłem, potem się nacierasz (całe ciało!) płynem. Ciuchy, ręczniki, pościel trzeba wygotować albo wstawic do worków na 72h. i muszą sie leczyc wszyscy którzyz Tobą mieszkają!

Gość majkax
o matko ja właśnie też mam takie jakby pręgi... masakra. dzieki za rady, chyba skorzystam!

Gość marta

Będę zachwalała   Pro, to drugi mój inchalator w zyciu i jest o wiele lepszy od poprzedniego. Tutaj mi się przede wszystkim cala inhalacja nie przerywa, lek plynie rowno lekko bez jakiegoś zawieszania. Nie wiem na czym to polega ale też aerozol jest bardzo przyjemny we wdechu nic nie podrażnia, nie gryzie w gardle po takiej mgiełce.