Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EvanSeverus

Uk dorosli szkola

Polecane posty

Czy da rade zrobic szkole, konkretniej mature bedac doroslym w uk, aby dotac sie tam na studia? Wiem, ze napewno platna jest tam edukacja. Chodzi mi konretnie czy da rady i gdzie, i co trzeba zdawac na dany kierunek. Ewentualnie jakie koszt

Gość gość
Można, ale po co? :D sorry musiałam :D

Gość gość
wystarczy zapisac sie do collegu, porozmawiac, sa tzw kursy access to higher education. Trzeba isc i sie dowiedziec

Gość gość
Kto sie uczyl w pl na porzadnej szkole ten leje na smieszne college. Przeciez oni nawet domow nie potrafia budowac, taki ich poziom:D

Pewnie jak bym miał taką możliwość przejść się do collegu to bym nie pytał tu. Chodzi mi, czy ktoś wie coś na ten temat. Dobrą szkołę skończyłem w Polsce. Po co? Chociażby, żeby się nauczyć dobrze angielskiego, jak jest się rzuconym na głęboką wodę, moja koleżanka tak zrobiła i nie żałuje, po to żeby skonfrontować po kierunku to co nauczyło się w Polsce, tam. Nie chodzi mi o bezsensowne odpowiedzi, tylko konkretnie o odp na pytanie. Czy da się zrobić w uk maturę będąc dorosłym, i ile to kosztuje. Pozdrawiam

Gość gość
To nadal w UK nie honorują naszych świadectw z szkoły średniej?

Gość gość
3 lata w college (kursy typu HNC rok + 2 lata HND) to odpowiednik polskiego licencjata. potem można iść na uniwersytet od razu na trzeci rok. W Szkocji college jest za darmo, nie wiem jak w Anglii czy Walii.