Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ej dziewczyny...kupiłam ksylitol i wiecie co ? ja i syn mamy od rana sraczke :(

Polecane posty

Gość gość

mąż się śmieje , syn nie poszedl do szkoly, byl od 10 - 5 razy w toalecie a ja 3 :O

Gość gość
Ha ha ha ha żeby papieru wam nie zabraklo

Gość gość
Bo on ma właściwości przeczyszczające jak się nie wprowadza go delikatnie do diety. Wiesz że on jest produktem przemiany alkoholowej? To nie jest super proszek z brzozy. To jest przemiana chemiczna. I w całe nie jestem pewna czy to takie alkoholowe cus jest sto procent eko i zdrowe

Gość gość
To ile Wy go zjedliscie?

Gość gość
To jest normalne jak się przyzwyczaicie za dzień, dwa to wam przejdzie :) Gdybyś się zaznajomiła z tematem najpierw to nie byłabyś taka zaskoczona Ja jestem na ksylitolu od 5 lat i bardzo sobie chwalę :) Nawet dzieciom czyszczę ząbki ksylitolowymi pałeczkami :)

Gość gość
dokładnie ksylitol wynalezli Finowie kilkadziesiat lat temu poniewaz wtedy brakowało u nich zwykłego cukru, szukali czegos zastępczego... jest jeszcze stewia - probowalam, ale ma taki dziwny gorzki posmak... idealnie imituje cukier mieszkanka aspartamu i cyklaminianu, np w Coli Zero...no ale to chemia o niewiadomym oddzialywaniu... lepiej stopniowo ograniczac cukier, ja słodzę tylko kawę bo nie wypije nie poslodzonej

Gość gość
Po co wam jakieś sztuczne chemie i słodziki cukropodobne? używaj normalnie cukru ale nie 20 łyżeczek dziennie, a 2 i będzie ok. Masakra co się z wami porobiło, niedługo świecić będziecie :o

Gość gość
ksylitol nie jest sztuczny,jesli mowa oczywiscie o prawdziwym fińskim-jest z kory brzozy,wzmacnia zęby.uwaga na chinski-robi sie go z kukurydzy. ile go zjedliscie?ksylitol ma własciwosci przeczyszczające,je sie na początku max 2 płaskie małe łyżeczki,pewnie zjedliscie duzo więcej

Gość gość
Tradycyjna metoda produkcji ksylitolu, opracowana w Finlandii, wykorzystuje hydrolizę drewna brzozowego w stężonym kwasie, następnie chemiczną redukcję ksylozy (przy katalizatorze niklowym, pod ciśnieniem wodoru do 50 MPa, w temperaturze powyżej 100°C) do ksylitolu i jego oczyszczenie na kolumnie . Niestety ta metoda jest trudna, pozostawia po sobie mnóstwo odpadów i jest droga. No i gdzie jest ta naturalność? xxxxxxxxxxxxxxxxx zaraz podam linka ze strony, z której ściągnęłam ten tekst.

Gość gość
No i? Wolę ksylitol nóż białe g****o.