Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2323

Problem ze śluzem

Polecane posty

Gość gość2323

Mam 15 lat. Miesiączkuję od 12 roku życia i mój problem trwa do teraz. Moją udręką jest nadmierna wydzielina z pochwy. Po każdej menstruacji pojawia się na nowo i trwa tak długo, aż pojawi się następne krwawienie. Konsystencja i kolor przypominają budyń (ciągnący, żółto-zielony), chociaż potrafi być tez lekko wodnisty, nie zmieniając swojej barwy. Co do zapachu - jest specyficzny i trudny do opisania. Zdecydowałam się tu napisać, ponieważ problem nasila się juz od dłuższego czasu i przeszkadza w codziennym funkcjonowaniu. Śluzu jest tyle, że wkładkę staram się zmieniać średnio co 1,5h a po zdjęciu jej, jest cała mokra. Często również wkładka nie wystarcza i czuje, że moja bielizna jak i spodnie są mokre. Śluz nasila się także podczas wysiłku fizycznego. Bardzo proszę o rady, to jest bardzo uciążliwe i juz nie wiem co robić.

Gość gość
Idź do lekarza. Taki kolor wydzieliny najczęściej jest objawem nadżerki, którą pilnie trzeba leczyć. Jesli wydzielina ma nieprzyjemny zapach i jest obfita prawdopodobieństwo nadżerki jest wysokie. Uprzedzając pytanie - nadzerki występują również u młodych kobiet, nie zależnie od aktywności seksualnej.

Gość gość
Zdecydowanie powinnas to skonsultowac z ginekologiem. Poza tym stosuje odpowiednie kosmetyki do higieny intymnej, niektóre z nich wspomagają utrzymanie higieny intymnej, polecam do poczytania: http://piramidazdrowiaintymnego.pl/odkryj-piramide/