Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaśka98

Farbowanie rozjaśnionych pasemek! POMOCY!

Polecane posty

Hej! Miesiąc temu poszłam do fryzjera (dobrego fryzjerskiego salonu- tak mi wydawało), żeby poprawił mi, że przejścia moim ombre na włosach. Z salonu wyszłam z płaczem- fryzjerka zrobiła mi pasemka rozjaśniaczem. Na drugi dzień poszłam do znajomej fryzjerki, która zafarbowała mi je w zbliżonym kolorze do mojego, ale po kilku myciach wszystko zeszło z rozjaśnionych kosmyków. Aktualnie nie chce farbować włosów zwykłą farbą (chce zejść do swojego koloru, ale wiem, że to potrwa, bo zamiast przejść, które po prostu przesuwałyby się wraz ze wzrostem włosa mam pasemka od skóry głowy), zresztą po próbie ukrycia pasemek czuje się zupełnie bezsilna. Nie wiem już co mam zrobić. Dziewczyny, macie jakieś doświadczenie z farbowaniem rozjaśnionych pasemek? Zastanawiałam się nad tonerem albo po prostu farbą bez amoniaku- byłoby cudownie gdyby "złapały" i moje naturalne włosy i te pasemka, i po prostu robiłabym je sobie co jakiś czas, dopóki włosy nie odrosły by przynajmniej do granicy szyi...

Gość sara023
Jeżeli chce się jasne pasemka to niestety,robi się je rozjaśniaczem ,inaczej się nie da ,ale farba z rozjaśnionych pasemek zejść nie powinna.to by chyba znaczyło,że użyta została farba nieprofesjonalna. Skoro nie chcesz już farbować włosów to pozostaje tylko czekać,ale to chyba nie jest najlepszy pomysł.Ja bym jednak całe włosy ufarbowała na na jakiś odcień zbliżony do twoich albo najlepiej zrobić balejaż ,ale u fryzjerki,która się na tym zna .Drogi salon fryzjerski wcale nie oznacza,że jest dobry. Ja robię u fryzjerki,która robi w domu w fatalnych warunkach i niedrogo ,ale jak.........inni fryzjerzy mogą się skryć.

Gość LubaF
sprawdź naturalne farby na organicznewlosy.pl i tam jest też mleczko hmilk którego użyj bo po takich przejściach to Twoje włosy pewnie nie są w najlepszym stanie. Ogólnie naturalnymi farbami bez problemu farbuj, nic się nie stanie