Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to nie jest chore?

Polecane posty

Gość gość opiekunka
18.17 Więc koniecznie obejrzyj ,jest na you tube.Pamietaj że Jezus zwyciężył śmierć,szatan nigdy z nim nie wygra ,nie ma szans.

Gość gość opiekunka
18.14 Uważaj na siebie .Wieczorem gdzieś tak o 21.00 pomodlę się za Ciebie.Idz z Bogiem.Przytulam do serca.

Gość gość
18:24 Szatan już przegrał. Chrystus zwyciężył. My ludzie mamy wolny wybór. Dobrze pooglądam :)

Gość gość
18:27 Dziękuję za rozmowę, trzymaj się! :)

Gość gość opiekunka
Masz rację.

Gość gość opiekunka
Masz rację.Miłego oglądania zatem ..

Gość gość opiekunka
18.29 .Nie,to ja dziękuję :_)Ty też się trzymaj.!

Gość gość
Przypisywanie sobie wolnej woli to pycha, wystąpienie przeciwko bożej woli, nawet biblia o tym mówi: "Pan kieruje krokami człowieka, jakże człowiek może pojąć swoją drogę." Przykład Faraona oddaje jeszcze bardziej kontrolę boga nad człowiekiem gdzie zło wyrządza sam bóg przez niego, Faraon nie ma więc żadnej woli, jego słowa są słowami samego boga. Dobrzy i źli ludzi są z woli boga, wszyscy jesteśmy kontrolowani i nic nie jest naszą wolą, ani tym bardziej naszą winą, wszystko co każdy z nas robi jest już ustaline przez boga. Bóg jest wszystkiemu winny - o tym też mówi biblia.

Gość gość
Pisarze tworząc i wymyślając postać boga żydowskiego tworzyli go na wzór odwiecznego pana i władcy który ma władzę nad człowiekiem i nad wszystkim, nie umieli jednak odpowiedzieć po co mu to? Żydowski bóg to twór despotyczny, psychopatyczny bawiący się człowiekiem i jego życiem na przykład: "Ja przygotowuje zarówno zbawienie jak i potępienie." Skoro bóg przygotowuje zarówno zbawienie jak i potępienie to po co te gadki o dobrym życiu skoro wszystko jest już przygotowane? "Ja sprawiam dobro i formuje zło, Ja tworzę światło i stwarzam ciemności". Skoro bóg to wszystko tworzy to jaką role ma szatan? PYTAM - JAKĄ ROLE MA ZATEM SZATAN?

Gość gość
O wszystko trzeba się troszczyć, a drzewa wycinać, jeśli faktycznie zagrażają życiu. Nie powinno być gałęzi nad drogą, ani starych drzew, które mogą się złamać w czasie silnego wiatru przy budynkach, placach zabaw. U nas złamał się stary modrzew tak sam z siebie i padł do piaskownicy, na drugi dzień po burzy

Gość gość
Ja nie popieram bezmyślnego wycinania drzew pod budynki deweloperskie. Często mało chętnych potem, a szkoda zieleni i lasów z terenów podmiejskich

Gość gość
W sprawach wiary i niewiary nie dyskutuję, bo szkoda zdrowia i nerwów. Fanatyka nie pokonasz, a można dostać zawału albo wrzodów żołądka ze stresu ☺