Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

8 miesieczne dziecko je 1x w nocy.....opiernicz od pediatry.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Synek ma 8 miesięcy. Piersia byl karmiony przez miesiąc. Później przeszliśmy na mleko modyfikowane. Po 2 miesiącach zaczal przesypiac cale noce. Jadl o 20 i następnym razem dopiero ok 6-7. Dobowo wychodzilo mu 5posiłków mm (4 po rozszerzeniu diety). Od 2.miesięcy ida mu zeby i od tego czasu przestal sypiac cale noce. Budzil sie ok 4 i usypial dopiero z nami w lozku. Od miesiąca nawet branie do lozka nie pomaga. Nie dal oszukac sie woda ani zadna herbatka. Zaczelam go w nocy karmic mm za co dostalam ostatnio mega ochrzan od jego pediatry ktora straszyla mnie prochnica i uzależnieniem sie dziecka do wstawania w nocy. Dobowo wychodzi mu 3 posiłki mm, obiadek, deserek i kaszka mleczna manna na noc. Powiedzcie czy to naprawdę taka krzywda karmic dziecko w nocy?

Gość gość
Głupot, każde dziecko jest inne i ja do 2 lat dokarmiałam -tak nad ranem i córka spokojnie przesypiała do 9.00.

Gość gość
W mm jest cukier, wiec twoja decyzja czy chcesz podawac butelke w nocy. To ty potem bedziesz miala przeboje z kilkulatkem u dentysty.

Gość gość
Bez przesady! Co do zębow to najważniejsze, by po każdym posiłku juz od pierwszego dnia życia przemywać dzieciątku buźkę. Nawet nie musi to byuć szczoteczką, możesz gazik jałowy nawijać na palec i wodą przegotowaną przetrzeć dziąsełka, te ząbki co ma i języczek Najważniejsze, by po prostu mleko nie zalegało w jamie ustnej, bo to prowadzi do próchnicy - jak każdy posiłek u dorosłego, przecież zęby należy myć jak najczęściej, to samo dotyczy niemowląt! Po drugie, skoro to go uspokaja, a nie ma miejsce jakieś nachalne wołanie o mleko tylko raz w nocy - to go karm. Jest głodny, ma potrzebę, nic złego nei robisz. Jak ząbkowanie się skończy to minie. A przy okazji, dziecko uzależnia się też od smoczka a jakoś większość maluchów ich używa a później się je odstawia... To jest ta sama zasada. Przyjdzie czas to skończy się jedzenie w nocy.

Poprostu zmien pediatre wariaci jaka pr******* na mlecznych zebach ludzie myslcie rozsadnie

Gość gość
a no taka https://www.google.co.uk/search?q=bottle+mouth+images&espv=2&biw=1120&bih=160&tbm=isch&imgil=9IOJp7sCwI0HqM%253A%253BPOy3ADe6nq4j-M%253Bhttps%25253A%25252F%25252Fwww.pinterest.com%25252Fexplore%25252Fbaby-bottle-tooth-decay%25252F&source=iu&pf=m&fir=9IOJp7sCwI0HqM%253A%252CPOy3ADe6nq4j-M%252C_&usg=__xnVM2fhpAhBUIeEGu3xVdStkDBY%3D

Gość gość
Moja córka Jadła jeszcze w nocy jak miała ok 3 lat i nic jej się nie stało. Jak potrzebuje to je i tyle!

Gość gość
Bardzo dziekuje za odpowiedzi. Przyznam szczerze ze nie wyobrazam sobie glodzic takiego maluszka w nocy. Wg mnie skoro w dzien pije pieknie wode a w nocy ewidentnie woła o mleko to znaczy ze jest glodny. Tym bardziej ze doslownie rzuca mi sie na butelkę z mlekiem. Wszyscy mi powtarzaja ze bedzie jeszcze czas na odzwyczajnie go id jedzenia w nocy.

Gość gość
Mam 22 miesięcznego niemowlaka. Mieliśmy ten sam schemat przy ząbkowaniu. Mając 8 miesięcy nie jadł w nocy. Koło 9 miesiąca ząbkowanie i powrót do butelki. Budził się kilka razy w nocy. Koło 4.00 musiałam podać butelkę bo był zwyczajnie głodny. W rodzinie straszyli mnie próchnicą. Jak miał 11 miesięcy byliśmy po raz pierwszy u stomatologa. Powiedział, że bardzo dużo dzieci w tym wieku w nocy je i że trzeba po prostu myć jak najczęściej. To znaczy wieczorem przed pójściem spać i jak wstanie rano przemyć dokładnie zwłaszcza jak w nocy spożyje posiłek. Nie ma co się zamartwiać tym nocnym jedzeniem. Nikt w tym wieku nie myje dziecku zębów po każdym posiłku. Mleko mm ma w sobie cukier, ale starać się w dzień poza mm już tego cukru sztucznego nie podawać dziecku. Więcej koło 13 miesiąca moje dziecko samo ostawiło smoczka. Jak miał 22 miesiące i wychodziły mu 5. Strasznie cierpiał i wkładał wszystko do buzi i co zrobiłam? Dałam mu smoczka. Ulga. Przesypiał całą noc. Koło 24 miesiąca jak wyszły dwie 5 zabrałam smoczka. Jeden dzień marudził przy zasypianiu a następnego dnia już spał spokojnie. Do stomatologa chodzimy co 4-6 miesięcy. Wszystko w porządku ze zgryzem. Nie ma próchnicy. Wszystko trzeba stosować z umiarem.

Gość gość
Moja córka za 4 miesiace skończy 3 lata i też budzi sie w nocy do jedzenia, woła "mleko!!"Podaje jej w butelce mm plus dwie miarki kaszki ryżowej.

Gość gość
Do gościa z 20.16. 22 miesięczne dziecko to nie jest niemowlę. Niemowlę do dziecko do 1 roku.

Gość gość
Moja córka wstawała do 11miesiąca na mm później sama się odzwyczajła