Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annnet

Ślub kościelny z umową

Polecane posty

Gość annnet

Stało się namówiłam swojego chłopaka na ślub. Do tej pory żyliśmy w związku partnerskim, ja to zaproponowałam, on to zaakceptował. Żyliśmy sobie tak, mieszkamy razem już prawie 2 lata, więc to wystarczający czas aby się poznać. ALE Jako, że już trochę ze sobą jesteśmy było kilka sytuacji w naszym związku, które miały bezpośredni związek z moją przeszłością. Moje eks chłopaki czasami robili odpałowe akcje. Za każdym razem gdy jakaś krzywa akcja miała miejsce, to mój facet upewniał się tylko, że go nie zdradzam i odpuszczał temat kwitując "jesteśmy partnerami". No ale w czym problem.. chce ślubu. mamy po 27 lat i chce już czegoś więcej. Namówiłam go na ślub. I zaczęły się schody, bo jednak w kontekście ślubu moi eks dla mojego faceta już mają znaczenie :/ Chce wiedzieć z iloma facetami spałam NA PAPIERZE, na wypadek gdybym go okłamała (co by wyszło na przykład w przyszłości), co by mieć podstawy do uzyskania rozwodu kościelnego. Generalnie podejrzewa mnie o bujne życie łóżkowe zanim się zeszliśmy. Twierdzi, że dopóki jesteśmy partnerami przeszłość seksualna nie ma dla niego znaczenia, ale jak mówi chce być świadomy z kim staje przed ołtarzem. DZIEWCZYNY JA TOTALNIE ZDĘBIAŁAM, BO NIE WIEM JAK SIĘ ZACHOWAĆ!! CZY TO JEST NORMALNE?

Gość gość
Debile - jedno i drugie!

Gość lusi21
Nie ,to jest chore .Twoje życie seksualne przed nim nie powinno go interesować ,on też miał jakieś życie i podejrzewam , że gdy zdecydowaliście się być razem to on wiedział,że nie byłaś dziewicą i odwrotnie.Nikt nie żąda żadnych oświadczeń na piśmie, no chyba , że byłaś prostytutką to powinien o tym wiedzieć. Nie wiem czy powinnaś wiązać się z nim, bo trudno przewidzieć w obecnej sytuacji co on jeszcze wymyśli i czym u niego różni się życie w partnerskim związku od życia w małżeńskim związku.

Gość gość
do lusi21 dziś a może on do niej przez te akcje z eks (cokolwiek to znaczy) troche stracił zaufanie.. Poza tym jego argument uważam za sensowany. Każdy powinien mieć pełną świadomość wyboru.

Gość gość
prawda jest taka, że dla normalnej dziewczyny, która prowadziła normalne i zdrowe relacje tego typu umowy potrzebne nie są. Chłopak widzi, że coś było/jest z Tobą nie tak i chce się zabezpieczyć. Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, kótry eliminuje brak szczerości w związku. Brawo!

Gość gość
jestescie siebie warci, tyle powiem

Gość gość
Jeśli przed ślubem mówi się o rozwodzie, to już nie jest normalne. Lepiej dać sobie spokój i nadal żyć w związku partnerskim.

Gość gość
Jeśli przed ślubem mówi się o rozwodzie, to już nie jest normalne. Lepiej dać sobie spokój i nadal żyć w związku partnerskim. X Zgadzam się z Tobą. Takie Twoje marne wybory, taki Twój marny los. Nawet rozumiem niepokój chłopaka.

Gość gość
oto dlaczego zawsze szybko pytam kobiete czy jest dziewica i o jej przeszlosc seksualna zmarnowalas tylko chlopakowi 2 lata jakby wiedzial wczesniej zwiazal by sie z kims innym

Głupie te wasze wypowiedzi ,jakbyście żyli w jakimś ciemnogrodzie. Faceci pytają czy dziewczyna jest dziewicą?To zadajecie się z małolatami?Jakiś idiotyzm a sami posuwają wszystko co się rusza. Swoją drogą co to są te "odpałowe akcje" , "krzywe akcje"? Co by to nie było to facet chce nie umowy tylko twojego oświadczenia o tym ile razy byłaś z facetem .To nie jest normalne i nigdy na coś takiego się nie gódź.To jest chore.On potem będzie cię szantażował tym oświadczeniem ,przy każdej kłótni będzi ci tym wymachiwał pod nosem. To nie jest żadna szczerość,to chore nadużycie.