Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny problem w ciąży

Polecane posty

Gość gość

czy wysiłek przy wypróżnianiu się jest szkodliwy dla dziecka? cały czas mam zaparcia i czasami musze się pofatygować by coś z tego było. Proszę o wypowiedź osób które miały taki problem. Bo nie będąc w ciąży nawet nie podejrzewałabym że ciężarne mają takie problemy

Gość nana101
Może dziecku nie szkodzi ,ale tobie to szkodzi.Zacznij regularnie pić zaparzone siemię lniane albo jeść otręby ,wszystko wróci do normy

Gość gość
Raczej nie, nigdy nie slyszalam by cos sie stalo. Spróbuj zaradzic troche tym zaparciom no tylko nabawisz się hemoroidow. Wiem, latwo nie jest bo za to odpowiedzialne sa hormony ciążowe. Ja w obu ciazach pilam duzo wody i jadlam jablka. Owoce z drobnymi pestkami tez pomagaja, kiwi polecam.

Gość gość
spróbuje, chociaż po otrębach z mlekiem jest mi niedobrze. Piję też sok z jabłek (z sokowirówki) też jest blonnik ale jakoś nie pomaga. nawt wydaje mi sie ze mam straszne gazy po nim

Gość gość
A kompotu z suszonych sliwek probowalas? Morele tez.

Gość gość
Tak tobie może zaszkodzić a siemię lniane pomaga , kefiry itp.. jak ci nie szkodzą może dojść do wysunięcia się o***tu i nawet możesz mieć operację. Co do badań ginekologicznych dobrze by zawsze była przy nich twoja druga połówka. By rowneż wspierała poród wtedy jest dużo bezpieczniej nie ignorują ciebie i dziecka po urodzeniu gdyby były problemy od razu się spinają pediatrzy. Gdy nie ma ojca dziecka przy porodzie bywa różnie !! Tylko polki mają problem z obecnością osoby wstydzą się osoby bliskiej podczas badań cipki i porodach zwykłe zacofanie i ograniczenie umysłowe polek! !