Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Basia555

Korzystanie z nocnika

Polecane posty

Witam, jestem mamą półtora rocznego chłopca i chciałabym odpieluchować go i nauczyć go korzystania z nocnika. Próbowałam już wszystkiego, ale bezskutecznie . Mam wręcz wrażenie, że mój syn wykazuje cofanie się w rozwoju. Nagradzanie go czymś słodkim lub brawami nie pomaga. Bajki edukacyjne też do niego nie przemawiają, żadne tłumaczenia nie mają wpływu. Wcześniej ładnie przynosił i załatwiał się na nocniku. A od kiedy założyłam mu majtki zamiast pampersa nie wykazuje chęci do współpracy. Wcześniej wytrzymywał 1.5h bez załatwiania się a teraz co 15min majtki mokre. Czym to może być spowodowane? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Pozdrawiam

Gość gość
Przestymulowujesz go. A na nocniku on ma spokojnie załatwić potrzebę fizjologiczną, nie interesy.

Gość gość
Za szybko chcesz go nauczyć, on jest jeszcze mały. Ma prawo tak się zachowywać.

Gość gość
Nie jest gotowy. Moje dziecko mając 2 lata całkiem porzuciło pieluchy i to odrazu bez problemu. Jak dziecko będzie gotowe to w 2 dni masz sprawę załatwiona. Daj mu czas. Odpuść i spróbuj za 2 miesiące.

Gość gość
mój miał 2,5 roku, dla niektórych to już prawie dorosły wcześniej kilka razy zasiał na nocnik, po czym bezdyskusyjnie odmówił siadania i wręcz była za każdym razem wielka awantura odpuściłam poszedł do przedszkola za równo 2,5 roku i stał się cud dosłownie z dnia na dzień zaczął sikać i dwójeczkę też prosto do sedesu jednego dnia zsikał się w przedszkolu, drugiego dnia pięknie sikał sam do sedesu, w domu również nie potrafił jeszcze idealnie obsługiwać siusiaka, ale po kilu dniach wiedział co i jak idealnie cud normalnie także ja jestem zdanie, ze nie ma co an siłę, bo i tak nic z tego, chyba, ze lubicie miesiącami zmywać siki z wsząd i prać siuchy non stop wasza sprawa

Gość gość
daj mu spokój nie jest jeszcze gotowy ma czas

Gość gość
Dokładnie taka nauka może potrwać nawet jeszcze pół roku.Cierpliwości lub odpuść na miesiąc lub dwa i zacznij od nowa

Gość gość
Może i nie jest za mały, ale źle do tego podeszłaś. Na nocniku się po prostu sadza, a nie nagrody, kary, piosenki.

Gość gość
Zgadzam się, spróbuj za jakiś czas. Jak będzie gotowy na nocnik to z dnia na dzień zalapie. U nas tak było po 2 urodzinach, ale od razu pieluchy odeszły do lamusa. Przez tydzień zakładałam jeszcze na noc, ale za każdym razem była sucha wiec pożegnaliśmy je na dobre.