Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksiądz wyprosił płaczące dziecko z kościoła. OTO PRAWDZIWY KATOLICYZM

Polecane posty

Gość zakonnica nieprzebrana
Przypomnę, że gdy przemawiał do tysięcy były z nimi i dzieci. Niektóre pewnie płakały. :( Po co chrzest niemowlaka skoro nic nie rozumie i nie jest świadome powagi sakramentu? :(

Gość gość
oj zakonnica co Ty się tak denerwujesz :-) lubisz skrajności ,mówię ci że jakby było 15 płaczących to nikt by nie słyszał,pracowałam w przedszkolu:/

Gość gość
Jutro w PNS ma byc o tym ksiedzu.afera taka jakby chodzio o skandal z pedofilia czy czyms podobnym :-D

Gość gość
Bo prawda leży po środku. Wiadomo, że są różne sytuacje. Rozumiem że: 1. Dziecko przyszło do Kościoła z matką 2. Że płakało lub próbowało rozrabiać Nie rozumiem sytuacji, w której rodzic stoi i nic nie robi, kiedy dziecko rozrabia.

A może skoro Jezus jadł z celnikami i zwykłymi d******** dzieci też mu nie przeszkadzały?:( Może potrafił okazać zrozumienie dla tak naturalnej czynności jak płacz. :( Ja się nie denerwuje Siostro. ;)

Gość gość
a pytanie zadałaś już z innej dziedziny,po co jest chrzest to już inny temat,uspokoi Cię myśl że Bóg jest wszędzie i jest wszystkim,i nawet niemowlak z dżungli zyjący ma taką samą wartość jak ten ochrzczony w cywilizacji i w kościele?

Gość gość
Ale dlaczego ja mam sluchac tego placzu? Jak mi sie to nie podoba to ja sam mam wyjsc z kosciola zeby niemowlak mogl do woli sobie plakac?

I wątpię, że przy tysiącach wiernych, którym głosił Słowo nie było z rodzicami dzieci. Bo gdzie były? Utopione w wychodku? :(

Gość gość
jemu nie przeszkadzały :-) tylko inni wierni by nie usłyszeli nauki

Nic mnie nie uspokoi drodzy Bracia i Siostry. Póki Wasze serca nie oddadzą się Słowu Bożemu i miłości do bliźnich. :(

Gość gość
no właśnie inni wierni by wyszli bo np. tylko płacze słychać a zostałyby matki,bez sensu ,zawsze w takich sytuacjach bierze się dobro ogółu czyli jednostka zaburzająca ceremonię powinna coś zrobić ,mówię o długim płaczu że nie słychać ,chwila to chwila

Gość gość
zakonnico wszystko w swoim czasie :/

Gość gość
ja mówię co ja bym zrobiła ok? ja bym wyszła z dzieckiem bo jestem delikatna i nie lubię burzyć spokoju innych

Zapewne te kilka tysięcy doskonale wszystko słyszało. Jak na pielgrzymce JPII. :( Skoro słyszeli bez mikrofonów, to pewnie Bóg sprawił, że i płacz niemowląt oczyścil im serca zatwierdziłe. :( Z odległości nawet kilku kilosów. :(

Gość gość
nawet przy największych chęciach zakonnico to mam pewne wątpliwości:-) ,ludzie są czuli na dzwięki i mają drażliwe umysły ,tak to jest..

A Jezus powiedział' :( Będziesz miłował bliźniego swego, a będziesz miał w nienawiści nieprzyjaciela swego. A Ja wam powiadam: Miłujcie nieprzyjaciół (niemowleta) waszych i módlcie się za tych, którzy was prześladują (płaczem) abyście byli synami Ojca waszego, który jest w niebie, bo słońce jego wschodzi nad złymi i dobrymi i deszcz pada na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. Amen. :(

Gość gość
no tak ,ale ja i tak bym wyszła żeby nikt nie musiał kochać nieprzyjacielskiego" płaczu " bo nie ma takiej potrzeby, jeśli chodzi o mnie:-) ja nie lubię wystawiać innych na próby bo im i tak jest ciężko

Gość gość
niedawno zakonnico dwie kobiety przekonywały mnie że Boga nie ma ,i że istnieje tylko nauka ,przytłoczyło mnie to ,problem dziecka płaczącego już mnie średnio wzrusza :/

Gość gość
przytłoczyła mnie myśl w jakiej kondycji są kobiece umysły i serca ,chociaż jednocześnie te ateistyczne wywody pełne pychy jeszcze bardziej pokazały mi kim jestem ,ale to było przytłaczające doświadczenie

Amen Bracia i Siostry. Albowiem napisano: "Błogosławieni jesteście, gdy ludzie wam urągają i prześladują was, i gdy mówią kłamliwie wszystko złe na was z mego powodu. Cieszcie się i radujcie, albowiem wasza nagroda wielka jest w niebie”. Och niemowlaku płaczący. Trzymaj się jakoś na tym łez padole. :( I niech Cię Bóg strzeże przed głupimi rodzicami i współwyznawcami. :( Z Bogiem. :(

Gość pozwolcie dzieciom przychodzic
A gdyby niemowle plakalo na mszy w czasie swojego chrztu, to tez wiekszosc poparlaby wyproszenie, bo przeszkadza w modlitwie i skupieniu? Czy kiedy sie zaplaci co laska to ksiadz uzna potrzebe przyprowadzenia dziecka do kosciola za wazniejsza niz komfort innych owieczek?

Gość gość
Skoro matka nie dala sobie rady z gowniarzem, to zrobil to ksiadz i chwala mu za to, bo czesto wywalilabym sama takie rozwydrzone dzieci. Nie rozumie tylko co to ma wspolnego z katolicyzmem chyba ci twoj Belzebub podpowiedzial temat, zeby znowu zaatakowac kosciol, a tu cisza ludzie sie smieja z ciebie, a nie psiocza na madrego ksiedza.

Gość pozwolcie dzieciom przychodzic
I taka ta nasza wiara, bede sie modlic i celebrowac swiety dzien, ale tylko w wygodnych warunkach. Nie daj boze halas, zimno, placz dziecka. Do kosciola tylko jesli bedzie wygodnie i przyjemnie. Mogliby chociaz herbatke rozdawac zima, zeby biednym wiernym raczki nie skostnialy.

Gość gość
nie,chrzest to uroczystośc tego dziecka,może wtedy ryczeć do woli każdy jest na to przygotowany a nawet się tego spodziewa

Gość gość
nie wierzę w złą wole księdza ,wyszło jak wyszło ,będzie afera potem wszystko wróci do normy

Gość gość
zdania są podzielone bo sytuacja wymaga wyczucia ,a tu kazdy ma inne ,

Gość gość
zakonnica-jestes debilką.a chrzest niemowlaków jest po to zeby jak najszybciej go wciagnac do wspólnoty,móc indoktrynowac od początku i zgarniac kasę-za chrzest,komunie itd,za pierwszych chrzescijan chrzczono dorosłych świadomych ludzi

Gość gość
nie prawdziwy katolicyzm tylko ksiądz Hooj i to straszny.. frajer w sutannie dla rent i emerytur naiwanych frajerek chetnych nawet szpary dac bo dziad w sutannie i baby nie ma :D:D:D

Gość gość
Ciekawe czy ta matka dalej będzie przychodzić do kościoła.

Gość gość
ja mam 10 letnie blizniaki, od malenkiego *****iwe ciekawskie wszedzie ich pełno, ja owszem chodziłam do koscioła a mażbyłznimi jak byli mali,tak do 5 roku zycia to chodzili dokoscioła tylko na świecenie jajek w swięta l, bo wiercili sie cały czs mówili do siebie, tesciowa nie mogła tego scierpiec cały czas mnie obgadywała o to do 2 pozostałych synowych, moja tesciowa to typ osoby modli sie pod figórą a diabła ma za skóra, no wiec teraz lubia chodzić do koscioła sa ministrantami, chodzą na wszystkie różance roraty , drogi krzyzowe, nie opuszcza zadnej mszy niedzielnej, poprostu dorosli do tego, -uwazam że jezeli dziecko jest grzeczne usiedzi spokojnie nie płacze to mozna je bracod małego, ale jezeli jakasmama wie zedziecko nie usiedzi bedzie przeszkadzac to nie powinny brac takich dzieci, -w święyta wielkanocne rok temu, na mszy niedaleko siedziała moja sasiadka z chyba 8 miesięczną wtedy córką, mała strasznie płakała, wkońcu wyszła z nia, pozniej jakos sie spotkałysmy i ta mówi że mała wtedy tak płakała bo od kilku dni idąjej żabki i tak pacze od 2 tyg, no ludzie qwie ze dziecko tak płacze i do tego takie maleńkie i ona go bierze do koscioła , rozumiem jakby było lato to koło koscioła stanać a dziecko bujac we wózku ale z tym, to naprawde przegieła