Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kbperz

Valco baby snap 4 czy joie litetrax 4?

Polecane posty

Witam, Zastanawiam się nad jedną z tych 2 propozycji spacerówki Valco baby snap 4 czy joie litetrax 4 - czy ktoś może mi coś doradzić?

Gość gość
Też zastanawiałam się między tymi dwoma wózkami, a w końcu kupiłam britax a.

Gość gość
Ja mam Valco baby snap 4 i jestem bardzo zadowolona. Jest leciutki, ale solidny.

Gość kbperz
A jaki jest po złożeniu?

Gość gość
zaraz zlecą się "fanki" anexa hahahah :D

Gość gość
Valco składa się bardzo prosto , właściwie jednym ruchem, ale musi być wyprostowany podnóżek i odpięty pałąk. Składa się w pół i zajmuje nieco powierzchni, ale jest dość płaski, więc łatwo go wsunąć do bagażnika między inne bagaże. Mnie osobiście składanie "na walizkę" pasuje o wiele bardziej niż składanie parasolki. Jeśli trzeba przenieść wózek w formie złożonej, to jest pasek na ramię i niesie się jak torebkę. Jest leciutki, ok. 6 kg. Dla mnie plusem jest też spory kosz, jak na tego typu wózek.

Gość gość
Nie mam porównania, ale mam Joie litetrax. Ogólnie jestem zadowolona. Wózek funkcjonalny, a przy tym bardzo lekki- wydaje mi się, że jest lżejszy niż podaje producent. W każdym razie można go podnieść razem z dzieckiem. Składanie to bajka i niczego nie trzeba rozkładać ani wypinać. Też rozważałam Valco, ale Joie jest tańszy i moim zdaniem ładniejszy- mam nową wersję z matową tapicerką przypominająca len. Do czego mogę się przyczepić - brak odchylanego pałąka, można jedynie odpiąć w całości no i wózek jest taki "plastikowy"- dość sztywny i głośny zwłaszcza na kostce. Ale to jak wszystkie w tym typie.