Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia10054

Jak powiedzieć rodzinie, że jestem z dużo starszym mężczyzną w związku ?

Polecane posty

Gość Madzia10054

Mam 20 lat i już od jakiegoś czasu jestem w związku (poważnym związku) z dużo starszym mężczyzną. Jak powiedzieć o tym rodzinie i znajomym albo chociaż jak ich przygotować do tego aby im to wyznać ?

Gość gość
Ile starszym? Bo to dość ważne

Gość gość
Mamo, tato to jest mój chłopak /narzeczony. Proste. Tylko jest różnica czy on jest starszy od Ciebie o 5/10/20/30lat?

Gość gość
Jeżeli jest starszy o 25 i więcej to bez przyszłości.Do 10-ciu możesz normalnie powiedzieć .

Gość Madzia10054
To pewnie głupio zabrzmi ale jest po 40-stce. Między nami jest różnica 24 lat.

Gość Madzia10054
Jesteśmy ze sobą od roku i nie ukrywam, że ta różnica wieku nie jest dla mnie barierą. Problem w tym, że dla bliskich już może stanowić ogromny problem. Od niedawna zastanawiamy się wspólnie nad ślubem tylko najpierw chciałam powiedzieć o tym rodzinie.

Gość gość
Jestes w zwiazku z ....tatusiem. Slub? Na glowe upalas?za 20 lata,ty wciaz bedziesz mloda i pelna zycia i bedziesz mialaw domu prawie 70 latka? Mialam taki pr ypadek w rodzinie,z tym ze roznica wynosila "tylko"17 lat. Zacznij myslec...glowa dziecino.

Gość gość
No to zastanów się, czy w ogóle mówić. Młoda jesteś i nie znasz jeszcze życia. Za to on już tak... powiem Ci coś. Weź się tak na logikę zastanów- facet w tym wieku ma już pracę, swoje przyzwyczajenia, w życiu już swoje przeszedł, wybawił się, ma inne spojrzenie na świat i inne potrzeby niż Ty. Zastanówmy się, jaki on może mieć teraz cel w życiu: 1) założenie rodziny- jest już wiekowy, myślisz, że szukałby kogoś do szybkiego ślubu i rodzenia dzieci, kto ma 20 lat??? Jesteś w stanie szybko mu to zagwarantować? 2) zabawa: a) jest żonaty i jesteś odskocznią b) nie ma żony, ale to wieczny kawaler, imprezowicz, typ, który nie będzie się długo męczył w związku z kimś, kto nie pojmuje jego świata. No ale jasne, jesteś pewnie młoda, ładna, więc łechtasz jego ego. Pobawi się, a gdy pojawią się pierwsze problemy, zostawi Cię. Na Twoim miejscu nie liczyłabym na szczęśliwy związek zakończony ślubem i rodziną. Nawet, gdyby o to mu chodziło- to za 15 lat będziesz jeszcze młodą, zaledwie 35-letnią kobietą. A on? Będzie miał już 60 lat. Widziałaś kiedyś ludzi w tym wieku? Zastanów się, czy to nie za duża różnica i jak wyglądałaby wasza przyszłość...

Gość gość
Ślub ze starym dziadem? Powodzenia :D Zmarnowane życie bardziej niż pewne. No chyba, że rajcuje Cię ze względu na zasobność portfela. NIGDY nie uwierzę w sens takich związków i w prawdziwą miłość. Poważny związek? Mieszkacie ze sobą?

Gość gość
Za stary jak dla mnie ale może się uda. Wszystko zależy jaka jest jego mentalność i stan fizyczny, bo powiedzmy że to są dwie rzeczy do bycia albo nie bycia z daną osobą.

Gość gość
Świat oszalał. Bez obrazy, ale masz chyba klapki na oczach wierząc w przyszłość takiego związku. Ty będziesz w sile wieku, będziesz miała swoje potrzeby seksualne, plany typu dziecko, wycieczka, wypad na miasto a on? Zmęczony albo chory. A co do rodziców, chcesz sobie zepsuć relacje z nimi, to im powiedz...

Gość gość
Teraz wygląda jeszcze dobrze i nie ma u was taaakiej różnicy w wyglądzie ale wiedz że za naście lat to już nie będzie to samo. A i jeszcze może mu się nie chcieć dużo rzeczy potem a u ciebie na odwrót. Więcej widzę minusów.

Gość gość
Takie gadanie. A jakby taki George Clooney byl w Waszyn zasiegu badz Brad Pitt, to byloby ok :)

Gość gość
Miłość, przyjaźń, szacunek, stabilizacja...to jest w życiu ważne. Weź pod uwagę jednak postępujące zniedołężnienie, zaniki pamięc****ampersy...No i temat dzieci...

Gość gość
Jest z nim szczesliwa. Dajcie spokoj, mowicie jakbyscie go znali najlepiej...Moze czuje sie przy nim bezpieczna i kochana.

Gość gość
haha 40latek i zniedołężnienie, takie rzeczy to się zaczynają po 80-90tce (umierający wcześniej rzadko kiedy są zniedołężniali), wtedy ona będzie miała 60-70 lat i będzie starą babą, a nie kobietą w kwiecie wieku..

Gość gość
Johny Deep też był bożyszczem, a jak szybko i nagle skapcaniał i jak się skończyła jego historia z Amber.. ale widać, ludzie nie uczą się na błędach innych

Gość gość
dziś w jakim ty świecie żyjesz? Wujek mojej mamy ma 67 lat, choruje, nie wstaje z łóżka i jeździ od szpitala do szpitala.. a nic mu poważnego aż tak nie dolega, po prostu starość i nagromadziło się kilka chorób, niby niegroźnych, a uciążliwych. No ale jasne, ona by wtedy miała 42 lata i na wakacje by pewnie razem wyjeżdżali z rodziną :P

Gość Madzia10054
Ciągle piszecie o zabawie i o tym, że każdy młody musi się wyszumieć. Jakoś nigdy nie byłam na żadnej imprezie, w żadnym klubie. Nie interesują mnie takie formy spędzania wolnego czasu. Prawda jest taka, że nigdy nie interesowali mnie chłopcy w moim wieku. Myślę, że spowodowane jest to moim brakiem ojca, szukam mężczyzny, który będzie na tyle dojrzały emocjonalnie i poważny aby w całości poświęcić się mi, dzieciom i naszemu wspólnemu życiu, a nie imprezowaniu i Bóg wie co jeszcze.

Gość gość
Mój facet jest starszy ode mnie 13 lat. Jesteśmy już długo razem i to nie jest problem. Ale 24to już bardzo dużo

Gość gość
dziś o zabawie jego, nie Twojej. Jak on jako facet się wyszumiał w młodości, teraz będzie chciał szybkiego ślubu i dzieci. A jak się nie wyszumiał, tylko to typ, co chce się całe życie bawić, to pobawi się i zostawi jak Treliński Herbuś - ona też myślała, że wiele zmieni i że będzie mieć z nim gromadkę dzieci i żyć do śmierci..

Gość gość
autorko piszesz że nie miałaś ojca to chcesz mieć ojca i męża w jednym? na dobrą sprawę on mógłby być twoim ojcem !!!

Gość gość
Uwierzcie, że on wcale nie jest żadnym typem imprezowicza i podrywacza. Studiuje jak na razie i mieszkam z nim, więc widzę jak się zachowuje na co dzień. Nikomu jeszcze o tym z bliskich nie mówiłam. Wiem, że jest bardzo odpowiedzialny, co w nim bardzo cenię. Niestety u chłopaków w moim wieku ta cecha jest rzadka, co skreśla ich w moich oczach.

Gość Madzia10054
Jeśli myślicie, że przez komentarze niektórych z was przestanę go kochać i tak po prostu odejdę od niego to ktoś jest w błędzie.

Gość gość
Ja rozumiem 10 czy 15 lat, ale 24? Piszecie, że ludzie w wieku 40 nie są zniedołężniali. Ok, ale kilkanaście lat później już mogą jechać ostro na lekach i co wtedy? Przyplącze mu się cukrzyca, nadciśnienie, problemy ze stawami czy choćby z erekcją. Będziesz patrzeć na to jak się szprycuje pigułami? Będziesz z nim jeździć po lekarzach? Zrezygnujesz z seksu czy może będziesz go namawiać na łykanie czegoś na potencję? Nie oszukujmy się, fajnie jest teraz. Do czasu. Przy takiej różnicy wieku trzeba się po pewnym czasie liczyć z poważnymi ograniczeniami. Nie lubisz imprez? Ok. Seksu też nie lubisz? Będzie Ci miło gdy koledzy Twoich dzieci będą się z niego śmiać mając Twojego męża za ich dziadka a nie ojca? Bierzesz pod uwagę to, że może iść do grobu szybciej niż byś sobie tego życzyła? Jasne, że nie musi tak być. Może mieć końskie zdrowie i żyć dłużej niż Ty. Ale co jeśli tak nie będzie? Ogarniesz wszystko sama i nie będziesz żałować straconych lat? Będzie Cię pociągał za 10 lat?

Gość gość
Patrząc na małżeństwo Czarka Pazury serio bym się poważnie zastanowiła czy jest sens w to wchodzić.

Gość gość
Nie chcesz od niego odchodzić, to sobie z nim bądź :D Mieszkasz z nim i Twoja matka o tym nie wie? Nie pyta gdzie i z kim mieszkasz? Ciekawe relacje tam macie :D

Gość Madzia10054
A gdyby twój facet miał załóżmy wypadek i byłby chociażby sparaliżowany fizycznie to co ? Zostawiłabyś go ? Wiesz co, miłość to nie branie tylko głównie dawanie od siebie i poświęcenie. Jak nie ma tego to nie ma miłości.

Gość gość
dobra dziewczyno, ale zrozum, że w tym układzie to Ty dajesz, a on bierze.. wykorzystuje, czerpie z Twojej młodośc****ięknego wyglądu itd. I jak wyczerpie, to pójdzie do innej. Albo zniedołężnieje i sama zostaniesz z dziećmi itd. Zobacz na Krzysztofa Kowalewskiego i jego młodą żonę.. jak to wygląda.. ok, każdy może mieć wypadek i nagle być sparaliżowany itd. Ale tu nie chodzi o coś, co się może stać, ale o coś, co Ty świadomie wybierasz. Niepełnosprawnym ktoś może się stać lub nie, nikt tego nie wie na pewno, no ale Ty wiesz, co będzie za kilka lat, a i tak się w to pakujesz..

Gość gość
To bym z nim była. Ale czym innym jest bycie z kimś po wypadku albo wspólne starzenie się a czym innym jest patrzenie na czyjąś starość gdy samemu jest się jeszcze młodym ;)