Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wypadkowa mama

Temat dla mam z dystansem czy zrobilyscie niechcacy dziecku krzywde

Polecane posty

Gość Wypadkowa mama

Bo ja mialam takie male wypadki i sie zastanawiam czy innym sie tez cos takiego zdarza? Np nioslam dziecko na rekach i nie zmiescilismy sie w futryne i dziecko glowa sie uderzylo... Zaraz inne historie napisze a wam sie cos przydarza?

Gość gość
Wczoraj dałam córce z łokcia niechcący, stała za mną w kuchni, ja się odwróciłam żeby otworzyć szafkę i akurat na wpół zgiętą ręką ją walnęłam w czoło. Obrazila się na mnie i poszła do swojego pokoju choć ją przeprosiłam.

Gość gość
mi z dzieckiem nie, ale jak zaslablam i maz mnie chciał ratować i zanieść na kanapę (było to jeszcze przed ślubem, więc jeszcze mu na mnie niby zależało :D ) to też wychodząc do pokoju zaczepił moja głowa o futryne.

Gość gość
Mam dwójkę dzieci i nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło. Jestem bardzo przezorna i ostrożna aż do bólu, jesli chodzi o dzieci. Np. ja widzę niebezpieczeństwo w tym, że ktoś daje mojemu dziecku kocyk i puszcza go na schody z tym ciągnącym się kocem, do tego schodach niezabezpieczonych barierką. Moja teściowa nie widziała w tym nic groźnego, a ja oczami wyobraźni już widzę moje 4-letnie dziecko, które nóżkami plącze się w tym kocu w połowie schodów (18 stopni) i spada w dół, na kafle... I ja takie sytuacje przewiduję, rodzina mówi, że mam coś z głową... No ale mam bujną wyobrźnię, jeśli chodzi o moje dzieci. Albo mój brat, robił coś na podwórku, ten sam mój 4-letni synek chciał mu pomóc, mój brat więc powiedział, że może podawać mu kostkę brukową, wcale nie małą i nie lekką. Mój synek był vałkiem na boso, lato było. Mój brat się populał w czoło, jak go za to opieprzyłam. Bo według niego nie zrobił nic złego, a ja już widziałam, jak ta betonowa kostka wyślizguje się mojemu dziecku z rąk i spada prosto na małe stópki i paluszki. No już tak mam, co poradzę...

Gość gość
mi raz młody spadł z wersalki-mial 6 miesiecy, ale nic mu się nie stało bo miał kombinezon, czapkę i szalik-wybieralismy się na spacer i na sekundę go posadzilam na łóżko... innym razem wchodziliśmy po schodach i tak jakoś nagle podskoczyl i się obrócił ze uderzył głową o schody. nie zdążyłam go złapać :( też mu nic nie było, ale wściekła wtedy na siebie byłam bo był z gola głową, a to betonowe schody były wchodziliśmy tacy zadowoleni i weseli bo bawiliśmy się jesiennymi liśćmi. miał wtedy 2,5 roku prawie. I chyba tyle. teraz ma 7 lat i odpukac nic się więcej nie przydarzyło.

Gość gość
Otworzyłam z impetem drzwi za którymi stała córka i zdarłam jej pół paznokcia z dużego palca stopy. Drugiej córce zapięłam body pod szyją razem ze skórą i przez kilka sekund zastanawiałam się czemu nagle zaczęła płakać. Synkowi obcięłam za dużo paznokcia przez co mu ropiał kilka dni. Wszystkie te wypadki okropnie przeżywałam i do dziś mi nieprzyjemnie jak o tym myślę :(

Gość gość
oj i to nie raz np paznokiec za krotko obcielam takie drobiazgi a moj maz jak synek byl maluski latem zapinal go w szelki i mu skore przytrzasna

Gość gość
Ja raz chyba przytrzasnęłam skórę na udzie synka, jak go w fotelik samochodowy zapinałam. Mężowi dwa razy z kanpy spadł. Ale to co opisujecie to nic w porównaniu do mojej teściowej, więc możecie się tak mamy nie biczować :) Moja teściowa ma czworo dzieci, i w dzieciństwie pod jej opieką każde z tych dzieci się np topiło :O jak nie w przydomowym oczku, to na wczasach, w jeziorze... Podobnych "przygód" miała więcej.

Gość gość
Dawaj te przygody teściowej; )

Gość gość
O temat dla mnie, bo dzisiaj otwieralam drzwi od łazienki i córka akurat przebiegała więc ja trzasnelam. Otrzasnela się i pobiegła dalej. Z łokcia też kilka razy dostała, bo często staje po cichu za mną. Ale żyje, ma się dobrze.

Gość gość
to mojej teściowej się zgubił mój maz gdy miał 3 latka. weszła do pralni a jemu kazała czekać. gdy długo nie wychodzila to on postanowił wrócić do domu. wrócił do babci która mieszkała 1,5km od tej pralni A wtedy komórek nie było, teściowa mojego męża znalazła po 6 godzinach...

Gość gość
hehe no teściową mam genialną :) Teściu opowiadał, że bał się z pracy do domu wracać, bo nie wiadział, czy znowu może któreś dziecko w szpitalu nie leży... Teściowa ponoć kompletnie nie nadawała się do opieki nad dziećmi. Się rodzina śmieje, że to cud, że wszystkie dzieci przeżyły. W ogóle nie potrafiła ich upilnować. Mieszkali koło jakiejś hurtowni budowlanej i kiedyś właściciel tej hurtowni przyprowadza do domu najstarszego syna - teściowa ponoć nawet nie zarejestrowała jego zniknięcia z domu. I mówi ten właściciel, że odjeżdża spod hurtowni auto, a pod autem ten syn najmłodszy leżał, z kluczem, coś kręcił w tym aucie...

Gość gość
Ten syn miał wtedy coś koło 4 lat Albo poszli z synem (moim mężem) na jakiś bilans, lekarz mówi, że dziwnie mu z ucha śmierdzi, zagląda i mówi, że ma zdechłego robala w uchu. tesciowa zaczyna sie smiac, myslala, ze lekarz sobie zarty robi, a lekarz wzial pensete i wyciagnal rozkladajaca sie muche. maz mowil, ze lekarz pytal jego mame, czy myje dzieci, bo ta mucha to kilka tygodni w tym uchu siedzi, i wcale nie gleboko i ciezko jej nie zauwazyc.

Gość gość
Albo zdiagnozowali u mojego meza jakąś wadę przegrody nosowej. Mówili lekarze, ze trzeba to zoperowac, bo bedzie sie z tym meczyl. Powiedzieli tesciowej, jak ten zabieg wyglada. I moja tesciowa stwierdzila, ze ten wlasnie zabieg jest tak bolesny, i nie bedzie na to dziecka narazac, ze jak dorosnie to sam niech sobie decyduje, czy chce ten zabieg czy nie. I mój maz przez 16 lat meczyl sie z uporczywym chrapaniem, przewleklym ciaglym katarem, powaznymi trudnosciami z oddychaniem itp. ot matka...

Gość gość
Ja jestem fajtłapa wiec moich chłopaków tez to dosięga :-) na szczęście sa to niegroźne wypadki np otworzyłam drzwi o które był oparty synuś, robiliśmy taras za drzwiami od tarasu było błoto nie chciało mi sie iść do drzwi wejściowych i wyszłam tarasem i mi synus w to błoto wylazł... potem jeszcze dopisze inne skuchy ;-)

Gość gość
Tak samo zęby i kręgosłup mój mąż ma krzywe, bo moja teściowa stwierdziła, że ewentualny aparat na zęby i leczenie kręgosłupa będzie zbyt bolesne dla dziecka. A z relacji mojego męża i pozostałych dzieci była zbyt leniwa, by się tymi dziećmi zająć jak należy. Ponoć nawet nie wstawała z łóżka, jak dzieci do szkoły szły. Do przedszkola i podstawówki. Same musiały się wyszykować, jedno pomagało drugiemu, sami śniadania sobie robili, a kanapki do szkoły zrobiła im mama raz, pierwszego dnia szkoły. Albo np chyba w trzeciej klasie w szkole pozwalano dzieciom samym wracać do domu, tylko była potrzebna na to pisemna zgoda rodzica. To matka męża nie napisała takiej zgody, i dzieciaki, mimo iż miały blisko do domu, to musiały czekać na świetlicy po dwie trzy godziny na autobus, bo matka nie chciała, by dzieciaki za wcześnie do domu wracały. I nie była to żadna patologia, nie nie. Porządna zamożna i szanowana rodzina.

Gość gość
To ja fajtłapa :-) wykompalam chłopaków, położyłam spac a za kilka minut jeden płacze no to ja: może smoczek, nakryć cieplej, mleczko??? Biorę go na ręce a synuś cały zasikany bo mami pampersa zapomniała założyć. Jedziemy na wycieczkę rowerowa... 1 chłopak, 2 chłopak,piciu, smoki, kocyk itp mami na rower dojezdzam do bramy oglądam sie a chłopaki w przyczepce pod domem bo przyczepkę spakowałam ale zapomniałam podpiąć do roweru... jeszcze coś napewno wam opisze co prawda chłopaki maja dopiero 14 mc ale przy takiej mami przygód im w życiu nie brakuje ;-)

Gość gość
moja babia szła z moim tatą za rękę, mały był i patrzyła tylko przed siebie i w końcu wyrwala mu tą rękę ze stawów.

Gość gość
To samo co u autorki, zawsze jak nosiłam synka to jakoś go osłaniałam, a raz właśnie niosłam tak że jego główka wystawła za moje ramię i zahaczyłam o futrynę. Panikowałam okropnie, zwłaszcza że był maleńki, nie zarośnięte ciemiączko jeszcze, gdyby nie to że akurat tego dnia był umówiony na wizytę kontrolną to bym go i tak pewnie brała do lekarza. Paluszek też mu kiedyś skaleczyłam przy obcinaniu. A już nieziemsko głupio bylo mi jak przytrzasnęłam mu palce drzwiami, bo w ostatniej chwili odwrócił się i złapał za futrynę, miał małe siniaki, zaczerwienienie i obtartą skórę, na pewno bolało mocno, ale najgorsze było to że byłam wtedy wkurzona a on pomyślał że zrobiłam to specjalnie i zaczął mnie przepraszać że się odwrócił i łapał, taki malutki był i ledwie co mówił... ja się palę ze wstydu bo mogłam dziecku palce połamać,a ten chlipie i "nie złość się, przepraszam..."- do tej pory to pamiętam. Mąż z kolei raz uderzył nim o sufit :/ Widział jak ja go podrzucam, mały kwiczał z radości, i też go wziął do takiej zabawy, tyle ze nie wziął poprawki na to że jest 25 cm wyższy ode mnie i silniejszy, więc podrzuca mocniej. Ale nie biorę na własną odpowiedzialność wszystkich guzów i siniaków, trudno żebym dziecko związała i założyła kask na głowę... kiedyś np. w mojej obecności w wannie potknął się i rozciął sobie brodę- siedziałam obok, pilnowałam, wyciągałam już rękę- ba, nawet miał matę antypoślizgową, ale jakoś mu odjechała rączka którą się opierał o krawędź i poleciał. Nie wiem co bym miała zrobić żeby tego uniknąć, trzymać pod pachy całą kąpiel? Trzylatka?

Gość gość
Moja córka ma to do siebie, że na spłukanie włosów w wannie się nie położy. Słuchawka prysznicowa, miska, gąbka wywołują u niej panikę i od razu wstaje. Pewnego razu wstała spanikowana i się poślizgnęła. Uderzyła się w łuk brwiowy o wanne i to mocno. Po chwili jej napucho i miała małą sliwke, która rano już była niewidoczna. Od tamtej pory mąż ją kąpie, bo mam straszną traumę i się boję.

Gość gość
wczoraj aleś ty głupia, niezrozumiaąs pytania tematu w ogóle. tak jak ty ma każda z nas idiotko :/ dziecka trzeba pilnować to normalne, chodzi o przypadek pod twoimi oczami tępaku. ja mam chyba jeszcze za małe dziecko bo nie miałam takich akcji, ale raz córka się potknęła o mój but i lecąc jeszcze uderzyła się głową w mój piszczel, mnie bolało to ją zapewne też:)

Gość gość
Dziecko weszło w błoto...no krzywda jak chooy:O

Gość gość
Ja miałam trzy przypadki. 1. Obcinając paznokieć ścisnęłam skóre palca bo synek szarpnął ręką. 2. Gdy zaczynał stawać przy meblach otworzyłam szuflade i spadł na nią w wyniku czego rozciął ucho. 3. Przycięłam mu szyje napem od czapki.

Gość gość
Moja mama wylała kiedyś na mnie wrzątek :D Miałam wtedy z 6 lat i wróciłam z sanek. Nogi miałam strasznie zmarznięte, więc babcia poleciła mamie żebym wymoczyła je w ciepłej wodzie. Moja rodzicielka nalała do michy zimnek wody, a następnie z czajnika stojącego na piecu zaczęła nalewać wrzątek. W tym samym momencie ja podłoźyłam nogi. I tak cały czajnik wrzątku wylądował na grzbietowej części stóp.