Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy do lekarza ?

Polecane posty

Gość gość

Mam dwoje dzieci. Córkę 10 lat , syn 7. Kaszlą od tygodnia oboje. Tzn. Pokasłują. Najbardziej rano, potem sporadycznie. Kaszel jest mokry, troche katar a zadnych innych objawow. Daje stodal i groprinosin, woda morska i na noc krople do nosa. I tak mysle czy wybrac sie do pediatry czy czekac jeszcze. U nas osrodki chorymi "załadowane" i nie chce niepotrzebnie w te wirusy ciągnac. Kiedy fo lekarza chodzicie z dziecmi ?

Gość gość
Moje w podobnym wieku i mają podobne objawy. Do lekarza na razie wcale się nie wybieram poki stan się nie pogorszy, lub objawy nie będą ustępować. W przypadku moich po 2 tygodniach. To już nie maluszki i nie trzeba ich przy byle przeziebieniu osluchiwac, w razie co powiedzą, że jest gorzej.

Gość gość
No właśnie też mi się tak wydaje, czują sie dobrze. Do szkoły chodzą..

Gość gość
Gościu 9.19 a co dajesz przy takich objawach ?

Gość gość
Skoro najbardziej rano kaszlą to może to ma jakiś związek z alergią czy astma alergiczna?

Gość gość
Po tygodniu kaszlu to już koniecznie. Przede wszystkim nie podawaj stodalu.

Gość gość
Ja jestem pewna, że u mnie to wirus, bo jedno po drugim się rozchorowało i ja i mąż narzekamy na ból gardła. Dzieci dostają tabletki na gardło faringosept i tyle. U moich na razie kaszel nie jest niepokojący, więc nie dostają leków. Też chodzą do szkoły i źle się nie czują, nie mają gorączki itp. z syropami poczekam, aż będzie gorzej a zwykle nie jest ich nie potrzebuję podawać.

Gość gość
A dlaczego stodalu nie podawac ?

Gość gość
Taki wirus teraz grasuje, rano odksztuszaja katar, ktory im splynal w nocy po prostu. Moj syn ma to juz 2 tydzien, ja od środy. Mokry kaszel, katar, lekki bol gardla i u mlodego lekka goraczka. Ja bylam z nim 5 dnia ale moj ma 1,5 roku, wiec troche inaczej:) i 3 noce lekko goraczkowal, wiec wolalam isc osluchac.

Gość gość
No wlasnie odkrztusza katar. Tak samo u moich, ale goraczki u nas nie ma

Kaszel taki i 3 tyg może byc. Nie pogarsza sie to nie idź Kup moze lepiej mukosolvan

Gość gość
U nas zawsze lekarka kazała na taki stodal wiec dlaczego piszecie by nie dawac

Gość gość
Stodal nie jest lekiem! To jest preparat homeopatyczny. Z czasem dziecko może się po nim męczyć.