Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chłopak1991

Śmierdzące stopy.

Polecane posty

Gość chłopak1991

Witam. Jestem chłopakiem i mam 25 lat. Od 3 miesięcy pracuje w pewnym zakładzie na hali produkcyjnej i jak każdy dostałem firmowe buty i fartuch. Buty te nawet są wygodne ale mają jedną wadę, na ich przodzie (nad palcami stóp) znajduje się zatopiona w podeszwę blacha. W sensie taka której nie widać bo jest w bucie pod materiałem, a jej zadaniem jest chronić palce przed np. uderzeniem w coś nogą lub upuszczeniem czegoś na nogi. Problem w tym, że jak to blacha nie przepuszcza wilgoci i moje stopy się pocą w tych butach. No można nie same stopy bo reszta buta ma zwykły materiał i noga tam oddycha ale codziennie na koniec zmiany mam mokre skarpetki na palcach stóp. Jak łatwo się domyśleć takie stopy śmierdzą. I o ile po powrocie do domu zaraz je myje i jest znowu w porządku to w międzyczasie tym zapachem przesiąkają też moje prywatne byty. Czy jest jakiś sposób na to aby z tych prywatnych butów pozbyć się tego nieprzyjemnego zapachu?

Gość poli33
mój mąż też pracuje w butach roboczych i też mu niestety śmierdziały nogi...ale już nie śmierdzą bo użuwa zasypki do stóp nivelazione...no mówię ci coś wspaniałego...wsypuje proszek do skarpet i do butów i kompletnie nie mają zapachu...spróbuj co ci szkodzi...dodam,że przedtem używał różnych kremów i nic i dopiero ta zasypka pomogła

Gość gość
Wiesz co...nie chcialabym obrazac Twojej inteligencji...ale nie mozesz myc stop w pracy,w szatni? Nawet w zwyklej umywalce. po czym zakladac CZYSTE skarpety? Jestes mezczyzna ,wlacz myslenie.

Gość gość
Bierz skarpety na zmiane i do butow swoich wkladki wloz, takie sa zapachowe, a jak ci oprzejda smrodem to wynienisz

Gość gość
Sholl do stóp jest dobry !!

Gość gość
Taaa będzie chłopak w robocie wkładał nogi do zlewu,jak jakiś idiota.Rzeczowe odpowiedzi dała tylko poli i gość z 19:21

Gość chłopak1991
gość dziś spoko, nie uraziłaś mnie ;) Może gdybym był faktycznie inteligentny to bym się wtedy obraził, no ale... :D ;P Niestety ciężko z myciem stóp u mnie w pracy. Mamy tylko zwykłe umywalki i trochę ciężko jest w nich wymyć stopę ;P Ok, rozumiem, że nie będzie zbyt łatwo z tym. Tak tylko pytałem czy są na to jakieś sposoby ;)

Gość gość
Może przecieraj stopy po pracy takimi chusteczkami nawilżanymi i zakładaj czyste skarpety, jeśli nie masz możliwości stop umyć.

Gość gość
No i do roboczych butów zasypka do stóp, jak już ktoś wcześniej napisał.

Gość gość
A co to za problem umyc stopy w zwyklym zlewie? Problem i wstyd??? I moze jeszcze nadmiar higieny. Polscy mezcxyzni to fleje,wystarczy rano wsiasc do autobusu zeby sie o tym przekonac,niestety.

Gość chłopak1991
Ja się w ogóle gdzieś pocę w tej pracy... Niby się grubo nie ubieram a codziennie czuję się spocony i to najbardziej przed końcem pracy. Dzisiaj nawilgły mi nawet spodnie w pasie (tam gdzie pasek dociskał je do ciała)... Pewnie spowodowane jest to jakimś stresem, ale nie wiem tego bo ja chyba już nie odróżniam kiedy jetem zestresowany a kiedy nie...