Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Badania hormonalne

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dostałam od swojej ginekolog skierowanie do szpitala na badania hormonalne z powodu nieregularnych cykli i mam się zgłosić w 2\3 dzień cyklu i mam pytanko, co to za badania i czy badanie ginekologiczne też będą wykonywać? Z góry dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
* w 2 lub w 3 dzień cyklu

Gość gość
Pobiorą Ci krew żyły.

Gość gość
Skierowanie jest zapewne do laboratorium, a nie do szpitala.

Gość gość
Skierowanie jest do szpitala. Wiem że krew z żyły ale na co dokładnie te badania, na jakie hormony itd.? Wiem też że na pewno będę mieć robione USG dopochwowe i krzywą cukrzycowa.

Gość gość
Zapewne estrogeny, progesteron, androgeny, hormony tarczycy. Przynajmniej to podstawa. Zapewne też zrobią wątrobowe, ale one na cykle raczej nie mają wpływu. Krzywa cukrowa to badanie poziomu cukru przed i po podaniu glukozy. Ocenia się tu czas spadku cukru we krwi. USG ma wykluczyć choroby - na przykład endometriozę.

Gość gość
Hey! Ja bylam na karowej w tym roku. Najpierw 3 dni, a nastepnie 2. Badali mi glownie krew. Kilka razy dziennie. Dopochwowo usg- ocena jajnikow. Badanie ginekologiczne. Plus na sam koniec biopsja drog rodnych. Jesli masz pytania, to pytaj. Gdzie idziesz do szpitala ? Ja nie dostalam sie w pierwszym cyklu, duzo chetnych.

Gość gość
Co to znaczy nieregularne cykle? Mi ostatnio się skróciły, normalnie 24, 26 dni, a teraz 18. Też bym kwalifikowała się do szpitala z tym?

Gość gość
Idę do szpitala w Szczecinie na Pomorzany. Tylko denerwuje się jakie badania będą robić i co wykryją i w ogóle. A przy badaniu ginekologicznym wykonywali wam też wymaz czy tylko ogólne badanie wziernikiem?

Gość gość
U mnie nieregularne cykle są od ponad pół roku np. miałam ostatnio okres 16 stycznia i do teraz jeszcze go nie mam a powinnam mieć 16 lutego a wcześniej miałam regularne i dodatkowo mam trochę słabo widocznych włosków na brodzie i chcą sprawdzić co i jak.

Gość gość
22/23 dc badamy progesteron

Gość gość
To zalezy. Mi nie robili nawet cytologi, ale mialam robiona u ginekolog. Nie robili takze wymazu bo nie bylo zastrzezen co do sluzu. Mysle, ze to indywidualna sprawa.