Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Wasi mezowie wstaja w nocy nawet i na dlugo, do dziecka? czy wymawiaja sie

Polecane posty

Gość gość
Jasne że wstaje w nocy i w dzień jak wraca z pracy też zajmuje się dzieckiem. Sprząta, robi zakupy, płaci rachunki etc. Wspólny dom, wspólne dzieci wiec i obowiązki wspólne. On rano idzie do pracy a ja rano do dzieci wiec każde ma swoje zajęcie i każde potrzebuje się wyspać. Moim ważne jest to że ja zawsze pracowałam też zawodowo i zaraz też wracam do pracy. Wiec jesteśmy po równo obciążeni obowiązkami i odpowiedzialnością. Nie chciałabym ani mieć tylko domu i Dzieci na głowie ani utrzymania rodziny. Dobrze mi ze jest nas 2 do tego.

Gość gość
Wstawał na początku podawać mi małą do karmienia, jak ból po cc przeszedł to nie wstawał bo i tak karmiłam piersią. Jak przeszła na butelkę to w weekendy często wstawał żebym ja mogła się wyspać. Jak mała dawała w dzień w kość to po prostu nie robiłam obiadu tylko szłam spać, najwyżej nie było posprzatane idealnie ale chyba porządek to nie wszystko. A to że nie wstaje w nocy bo pracuje to nie znaczy, że nie kocha żony albo dziecka, no ludzie. Przecież po powrocie z pracy może zająć się dzieckiem a Ty możesz odespać.

Gość gość
Jakby był kierowcą autobusu i spowodował wypadek, w którym zginęliby ludzie, to też z powodu empatii trzeba by było głaskać go po główce? Xxx A gdyby Matka po 7nocach nie przespanych ,zemdlała i upuściła dziecko lub z niewyspania zasnęła a raczkujące dziecko coś by sobie zrobiło lub ulało i zakrztusiło się wymiocinami???? Kogo była by to wina Matki? Czy ojca który nie odciąża kobiety w nocy?

Gość Jedynaczka4
Mąż pomaga mi przy dziecku od samego początku.Pomagał przy pierwszym dziecku i teraz przy drugim wstaje w nocy również.Staram się żeby się wyspał, bo ma odpowiedzialną pracę i musi być sprawny.Gdy wraca z pracy, zjada obiad, potem bawi się z dziećmi, w ten sposób mogę zająć się sprawami domowymi.

Gość gość
gość dziś Jakby był kierowcą autobusu i spowodował wypadek, w którym zginęliby ludzie, to też z powodu empatii trzeba by było głaskać go po główce? Xxx A gdyby Matka po 7nocach nie przespanych ,zemdlała i upuściła dziecko lub z niewyspania zasnęła a raczkujące dziecko coś by sobie zrobiło lub ulało i zakrztusiło się wymiocinami???? Kogo była by to wina Matki? Czy ojca który nie odciąża kobiety w nocy? xxx Ale porównanie. Jak sobie nie radzisz z dzieckiem, bierz opiekunkę. Jak sobie nie radzisz z pracą (bo np. musisz żonę odciążyć w nocy przy dziecku) to weź wolne albo się zwolnij. Ciekawe czy wykazywałybyście się taką empatią gdyby Wasze dziecko było operowane przez chirurga, który nie spał 3 noc z rzędu bo odciążał żonę przy dziecku i z tego niewyspania popełnił błąd. Rozumiem, że jeśli ktoś miałby w tym momencie pretensję to byłby szują bez empatii?

Gość gość
Jak sobie nie radzisz z dzieckiem, bierz opiekunkę. Jak sobie nie radzisz z pracą (bo np. musisz żonę odciążyć w nocy przy dziecku) to weź wolne albo się zwolnij Xxx Z twoim podejściem nikt by dzieci nie rodził :D Jak mąż -wstanie 2 razy w nocy do dziecka przez 2 dni w tygodniu to raczej nie zemdleje w pracy lub jej nie zawali. A gdy Matka ma pod opieką życie niemowlęcia może chodzić niebezpiecznie nieprzytomna i wstawać 7dni w tygodniu po 2-3razy w nocy lub nie spać w ogóle?? :D otóż nie...facetowi nic SIĘ nie stanie jak 2x w tygodniu wstanie na 20min czy godzinę w nocy...

Gość gość
gość dziś Masz rację. Nic się ojcu nie stanie jak wstanie 2 razy do dziecka. Ja piję do komentarza, w którym ktoś pisze o zawalaniu pracy przez niewyspanego młodego ojca, a ktoś inny to bagatelizuje i twierdzi, że trzeba mieć dla takiej osoby trochę empatii. Otóż twierdzę, że nie trzeba i jak ktoś zawala swoją robotę to powinien ponieść konsekwencje. Niezależnie od tego czy zrobił sobie akurat dziecko, ma kaca czy ma wszystko w d***e.

Gość gość
Nie mam dzieci z moim narzeczonym, ale mam już swoich dwoje dzieci i nigdy mój były mąż nie wstawał do dziecka, więc wiem jak to jest :) Powiem wam, że gdybym miała dziecko z narzeczonym, i on sam chciałby wstawać do dziecka w nocy to po prostu nie pozwoliłabym mu. Ja będąc w domu na drugi dzień mimo, że nie mogłabym odespać bo dziecko to, tamto różne są dzieci, jedne śpi drugie mało śpi, budzi się, to jednak w domu nikt nad nami nie stoi, nie musimy robić wszystkiego, w każdej chwili możemy się nawet położyć, usiąść, odpocząć. Gdy jest się w pracy to niestety ale nie można sobie usiąść i siedzieć, czy położyć się, czy czegoś nie zrobić, coś pominąć. To jest sprawiedliwy właśnie podział obowiązków, osoba pracująca powinna mieć przespane noce, bo w pracy nie ma się zmiłuj. Osoba zajmująca się dzieckiem w domu, może sobie na drugi dzień odpoczywać, a nawet się zdrzemnąć, nie ma wyznaczonych zadań które ma zrobić i koniec. Nie wyobrażam sobie abym mogła mieć pretensje o takie rzeczy. Ja miałam ciężkie noce z moimi dziećmi ale na drugi dzień jakoś nie odczuwałam frustracji, spałam dłużej niż mój były mąż to raz, nie wiem co wam się tak syfi w mieszkaniu? Codzienne ogarnięcie to kwestia 30 minut, chyba że się nazbiera, ale to znaczy że jednak codziennie nie sprzątacie. Już mi się nie chce wdawać w szczegóły, ale powiem wam jedno:) Ja okres gdy moje dzieci były malutkie a ja siedziałam z nimi w domu wspominam jak wakacje, w porównaniu do tego co mam dzisiaj. Dzisiaj to ja nie mam czasu na nic i zyję w wiecznej gonitwie a czas za przeproszeniem zapiertala i doba jest za krótka, śpię po 5-6 godzin, do pracy z pracy do domu, jakiś obiad, ogarnięcie chaty, lekcje z dziećmi, zaraz wieczór, pranie, kolacja i spać i tak w kółko.... Zatrzymuję się jak mam wolny dzień, wtedy nic mi się nie chce leże do późna w łóżku, ogólnie jak wracam z pracy to odsypiam, bo wstaję o 4 nad ranem. Podejrzewam, że gdyby wasz mąż wstawał w nocy do dziecka, to po pracy tez by mu leciała głowa i oczy by się kleiły, a wy wtedy miałybyście pretensję że wam przy dziecku nie pomaga tylko śpi sobie i wszystko na waszej głowie, także zastanówcie się, bo człowiek jest tylko człowiekiem, w będąc w domu nie wysilacie się tak jak ktoś kto jest te 8 godzin w pracy, gdzie musi być w skupieniu cały czas, nie może sobie pozwolić na luz, ma obowiązki które danego dnia musi wykonać a jeśli tego nie zrobi to będzie rozliczany, to jest męczące bycie takim aktywnym przez 8 godzin. W domu jest zupełnie inaczej, człowiek odpoczywa samą świadomością, że jest w domu i nic nie musi tak na prawdę.

Gość gość
Jak się chce dziecka... to obie strony muszą pójść na kompromis.

Gość gość
gość dziś Tak, jasne. I oboje powinni rodzić, karmić piersią i być na macierzyńskim.

Gość gość
Uważam ze twoj maz ma racje . Ty możesz pospać w dzień . U mnie maz tez nie wstawał. Tak samo jak ja ide do pracy a maz jest w domu to on zajmuje sie dzieckiem w nocy . Oboje pracujemy fizycznie . Maz obsługuje 3 metrowa maszynę i musi byc wyspany . Wystarczy chwila nieuwagi i noże mogą ci uciąć dłoń albo wciągać cala rękę . Ja w pracy tez muszę miec sile zeby nie zrobić sobie krzywdy .

Gość gość
Mój wstaje