Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torba do szpitala kiedy się pakowalyscie

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 30 tyg. Mam w telefonie aplikacje ciążowa i juz napisali ze czas pakować torbę. To chyba trochę za wcześnie co? Zostały mi 2 kalendarzowe miesiące. W zasadzie to dopiero marcu kwietniu chciałam kompletowac wyprawke.

Gość MamaJustynna
Nigdy tak naprawdę nie wiesz co się wydarzy . Ja spakowałem gdzieś Ok 32 tygodnia a pod koniec 33 zaczęły mi się skurcze i trafiłam do szpitala. Co prawda wszystko udało się zatrzymać teraz zaczyna się 38 tydz i z doświadczenia wiem ze lepiej żeby wszystko czekało przygotowane niż potem na wariata pakować się w biegu

Gość MamaJustynna
I naprawdę wyprawkę już powinnaś mieć bo później możesz zwyczajnie nie mieć siły na chodzenie po sklepach..

Gość gość
To jest moja druga ciąża, mam łóżeczko po pierwszym, wózek, wanienke, laktator, kocyki,ciuszki dostane od koleżanki po jej córeczce, trochę mam po swoim synku, tylko będę je musiała wyprać i wyprasowac i w zasadzie to na razie tyle. Nie spieszyłam się z wyprawka bo w pierwszej ciąży pracowałam do 36 tyg. ciąży i czułam się bardzo dobrze i ta ciążę tez bardzo fajnie przechodzę. Dlatego w zasadzie zamierzała od marca zająć się tymi rzeczami a tu już mi piszą o pakowaniu torby.

Gość gość
Ja torbe spakowalam juz w 30 Tc jak sie nasłuchałam o porodch przedwczesnych i teraz jestem w 37 Tc i nic się nie dzieje ale torba juz czeka i nie zawracam sobie głowy tym. Przecież ona Ci nie ucieknie a później mozesz nie miec na to siły.

Gość gość
12:28 wiem ze nie ucieknie. Ale po prostu trochę się zszokowalam ze jak to już torbę to już ten czas ze zaraz rodze:)

Gość gośćop
Ja też jestem właśnie 30/31 tc drugiej ciąży :D i też niezbyt się spieszę ;) No ale dziś już przyszła jedna koszula i szlafrok, bo po pierwszym porodzie miałam o jedną za mało ;), to pierwsze kupione rzeczy do torby. No myślę że do 33, 34 tc to pewnie już się spakuje, w pierwszej ciąży jakoś podobnie się pakowałam, urodziłam w 40 tc ;)

Gość gość
Ja w pierwszej ciąży trafiłam z porodem fałszywym i od tamtego czasu torba już sobie leżała w szafie, to był 7 miesiąc. Teraz jestem w 24 tc i już zaczęłam uzupełniać wyprawkę bo dla pierwszego dziecka dużo ubrań miałam od bratowych a swoich praktycznie nie kupiłam żadnych bo a to twardy brzuch i odpoczynek, a to ciśnienie wysokie i teraz jak oddałam to okazało się, że mam jeden pajacyk.

Gość zyga759
Ja byłam spakowana od 7 miesiąca w razie potrzeby. Warto zainteresować się zakupem typowo torbami podróżnymi, aby dużo spakować w jedną torbę wszystko. Fajne takie są w sklepie internetowym na: http://supergalanteria.pl/ . Mają tam spory wybór na pewno znajdziesz coś fajnego.