Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oddac tesciowa do zakladu opieki ?

Polecane posty

Gość gość

Tesciowa mieszka sama i wieczne z nia problemy, demencja , glupoty wyprawia. Tam by jej upilnowali przynajmniej.

Gość gość
A uśpić się nie da?

Gość gość
oddaj razem z mężem, bo widać pierdoła totalna, skoro cię nie pogonił jeszcze :(

Gość gość
Maz jest tego samego zdania. Nigdy nam nie pomogla. Ja sie nia teraz zajmowac nie bede.

Gość gość
może i nie pomogła ale jakby nie było meza wychowała......ty nic nie musisz ,ale maz powinien mama się zajac a jest jeszcze jakies rodzeństwo?

Gość gość
Uśpić jak psa i problem z głowy!

Gość gość
nie pytaj się na forum tylko obgadaj sprawę z mężem i sami zdecydujcie a raczej niech mąż decyduje bo to jego matka. nie znamy waszej sytuacji nie wiemy jakie macie możliwości.

Gość gość
Tak, ma drugiego syna który ma ja gdzieś. Ciagle wydzwania do nas z kazda p*****la. Mieso ostatnio schowala do tapczanu, tak dlugo trzymala az zgnilo i zaczelo smierdziec bo zapomniala gdzie schowala. Ja mam prace maz ma prace nie mamy czasu jej pilnowac.

Gość gość
dziś Tak samo uważam. Od mojej teściowej nigdy nie dostałam rzadnej pomocy ani zainteresowania moja osobą. Relacje chłodne i zmine między nami panowały. Jak maż bedzie chciał to niech zajmuje się rodzicami na starość, ja tak samo "odwdzięcze" sie im

Gość gość
Jeżeli już to "żadnej" pomocy a nie rzadnej

Gość gość
dziś - zgadzam sięw zupełności. Moja nigdy nie zapytała się czy w czyms pomóc. Zawsze chłodne , obojętne relacje. Dla mnie obca osoba, jesli maz by chciał może sie zaopiekowac rodzicami, ja do tego reki nie przyłożę. Oni nigdy nie wykazywali zainteresowania to na starość też im tak "pomoge".

Gość gość
Ale w was zawisci ludzie .. bo oni wam nie pomogli to wy tez nie pomożecie ?! Życzę żebyście na starość zostali sami i żeby wszyscy mieli was w doopie

Gość gość
Ja swoim dzieciom pomagam i pomagac bede. W odroznieniu od niej, bo ona nigdy swoim dzieciom ani wnukom nie pomogła w zaden sposob.

Gość gość
To smutne,że rodzic dostaje takie podziękowanie za trud wychowania,nieprzespanych nocy itd. Autorko,pamiętaj aby bardzo dużo pomagać swoim dzieciom jeśli je masz,pomagaj i bądź na każde ich skinienie bo może się okazać,że syn i córka też stwierdzą że im nie pomagałaś i umieszczą cię kiedyś w jakiejś umieralni.

Gość gość
A ja autorce życzę żeby ja wywieźli na starość do takiej umieralni i mieli gdzieś jak jest taka zimna i perfidna suczą

Gość gość
Autorko, powodzenia zycze ! Najpierw sie zorientuj jakie masz realne szanse oddac gdziekolwiek tesciowa :) No chyba , ze pieniadze za te uslugi nie maja dla ciebie znaczenia i bedziesz placic.. Otworz juz sobie konto oszczednosciowe , by zbierac na opieka dla twoich rodzicow :) Chyba , ze twoi rodzice sami, dobrowolnie zamieszkaja w takim domu opieki , po sprzedaniu swojego majatku, by muc oplacic w nim pobyt :P

Gość gość
Przede wszystkim trud opieki nad teściowa nie powinien spaść na ciebie. To nie twoja matka. Ty możesz tylko pomóc przy tej opiece i to będzie tylko twoja dobra wola w jakim stopniu pomożesz. Nie rozumiem twoich rozterek, serio. To mąż powinien się zastanawiać co zrobić z mamą.

Gość gość
Jasne, juz widze jak wy rzucacie pracę zeby zajmowac sie tesciowa. Nie znacie sytuacji a oceniacie, przez caly czas napsula nam krwi juz wiele. Drugi syn wcale sie nja nie interesuje. A ja nie bede prowadzic dwóch domow bo mam swoje problemy i obowiazki, poza tym pracuje. I tak jej robie zakupy i sprzatam bo syf tam ma niesamowity. Ale jest coraz gorzej, i ja sie nie bede nia zajmowac bo po pierwsze nie mam czasu a po drugie nie mam zamiaru marnowac sobie zycia dla kogos kto i tak ma to w d***e.

Gość gość
Maz tez pracuje, dluzej niz ja. Jakos sila rzeczy to spadlo na mnie. Samej sobie jej nie zostawiam poki co jakby nie bylo. Ale tez juz mam troche dosyc.

Gość gość
Nie oceniajcie autorki. Sa różne sytuacje. Czasem człowiek nie daje rady. Autorko, rozważ z mężem i nie rozmaiwaj tu na tym forum, bo Ci tylko pomyje wyleja na głowę. Jak oddacie ja w dobre miejsce i bedziecie odwiedzać, pamietac, to może byc wyjscie dla obu stron korzystne.

Gość gość
Autorko za takie dom opieki placi sie 2900 zł rachunek wystawia po polowe . pol wy polowe brat meza Ojciec mojego meza chciałbym isc do takiego ośrodka ale nas na to nie stac .

Gość gość
Jeżeli mąż zdecyduje się zająć matką to myślicie, że kto będzie się ta matka zajmował? Niech zgadnę, żona! Tak to wygląda w praktyce. Nie zazdroszczę, na dom opieki długo się czeka i tanie to nie jest. Dowiedzcie się o jakąś pielęgniarkę środowiskowa. Łatwa decyzja to nie jest. U nas też w końcu do tego dojdzie, syn jest jedynakiem, a teściowa coraz starsza.

Gość gość
Ja nie mam zamiaru opiekować się moja matka ojcem tym bardziej ale tesciowa bym przygarnela

Gość gość
Może najpierw spróbować znaleźć kogoś do opieki?

Gość gość
Jak ma już demenacje to łapie się na opiekę długoterminowa. Przecież ty się nawet nie interesujesz jaka pomoc możecie uzyskać dla teściowej, najłatwiej powiedzieć "oddać ją"a tak się martwisz co z nią zrobić. Oddajcie ja jak to taki problem. Swoją emeryturę pewnie ma, synowie się dołożą i tyle.

Gość gość
A ja co do teściów to mam luz. Fakt teściowa nam w ogóle w niczym nie pomogła, pomaga tylko swojej nieporadnej córci ( dorosła 40 -letnia baba) a swojego ojca oddała do prywatnego domu starości ( 3200 zł co miesiąc) . A teściu sam mówi , ze na starość chce do domu starców :) W tej sytuacji sprawa jest jasna i dla mnie i dla mojego męża :) :)

Gość gość
No dopiero teraz zaczelam sie interesowac, co dalej, bo jest coraz gorzej z nia i coraz ciezej. Do tej pory jakos bylo. Ale dzieki za odp.

Gość gość
Daj ogłoszenie ze za opiekę ktoś moze sobie mieszkać razem z nią, albo sprzedajcie jej mieszkanie i bedzie na dom opieki, można tez za jej emeryturę lub rentę zapłacić czesc i wy plus brat na spółkę kolejne brakujące kwoty i do domu opieki. Chatę sprzedajecie, dzielicie sie i koniec.

Gość gość
Mąż ma obowiązek zająć się matką - co oznacza, że powinien zorganizować jej opiekę - choćby w odpowiednim zakładzie. Osoba z demencją nie powinna mieszkać sama, zakład jest lepszym rozwiązaniem. Jej mieszkanie można wynająć i opłacać z tego nawet prywatny ośrodek. Dochodzące opiekunki nie rozwiążą sprawy - takich osób z zaburzeniami trzeba pilnować również w nocy, zresztą kosztuje to więcej niż dom opieki.

Gość gość
jeśli ma demencje i jest zagrożeniem sama dla siebie to jak najbardziej dom opieki. tam dopilnuja żeby nic jej się nie stało. moja mama jest pielęgniarką i pracuje w takiej placówce. koszt to 3600zl a czas oczekiwania od kilku godzin do kilku miesięcy-miejsce się zwalnia gdy ktoś umiera...