Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on porownuje mnie z inna

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, zrobiło mi się wczoraj mega przykro. W poprzedni weekend spotkalismy sie z kolega męża i jego zoną. Oni maja 4 letniego syna, nasz ma 4.5. Dzieci sie bawiły my rozmawialimsy. Kolega męża prowadzi firme, jego zona pracuje z nim, pomaga, ma pensje wypłacana, ale ogólnie są dosc zamożni. Ogólnie wszyscy oni mówili o pracy, bo pracuja w jednej branży. Wczoraj mąż mówil, ze jego kolega ma fajnie, bo pracuje z zona maja wspoone tematy, wychowuja dziecko, a ona taka zaradna, bo i dziecko i w domu zawsze ma zrobione, a jeszcze razem uprzwiaja sporty, jezdza na wakacje. Maz mi zwrócił uwage, ze ja jestem ciagle zmeczona, ze przed urodzeniem dziecka pracowałam tyko rok w markecie, a potem juz do pracy nie wróciłam i do żadnej sie nie biore. Powiedział mi szczerze, że liczył bardziej na mnie, ze albo bede pracować, albo chociaz porzadnie zajme sie domem, a nie, że on musi po pracy wstawiac pranie, myc naczynia. Nie widze nic dziwnego, ze mi pomaga, w koncu jestem z dzieckiem cały dzień, a mały jest absorbujacy i nadpobudliwy. Mąż zarzuca,z e mały jest taki, bo nie poszedł do przedszkola, a ja marnuje czas w domu. Stwierdził, ze nie mysle o przyszłosci, bo syn dorosnei i bedzie trzebna wiecej kasy na jego wychowanie, a pozniej jak mamy zyc z jednej emerytury. Jetsem troche rozzalona, szukałam pracy, miałam isc jak syn pojdzie do zerówki. Było mi przykro, ze mnie porównuje do obcej baby, a na dodatek stwierdził, ze ze mna nie moze myslec o 2 dziecku, którego tak chciał, bo jan jestem niepowazna i mam zamiar całe życie przesiedziec w domu. Czuje sie potraktowana neisprawidliwie, mam ochote rzucic wszystko w diabły :( :( :(

Gość gość
Wiesz co i ma racje on.... Ja tez jestem w domu ale nie wyobrazam sobie zeby moj przychodzil po calym dniu pracy i pranie nastawial... Jestes niezorganizowana, albo leniwa i nie dziwie sie ze niechce miec drugiego dziecka widzac jaka niezaradna jestes. Moj ma codziennie posprzatane na blysk, ugotowane i ja jestem zadbana i zadowolona z zycia i facet to docenia. A ty zamiast zajac sie domem to jestes jak balast, taki troche pasorzyt...

Gość gość
Chyba sobie jaja robisz że on ci ma pomagać w domu, przychodzi po pracy i harówka dalej?? Dziecko do przedszkola a ty zajmuj sie dobrze domem ciesz ze cie nie wygania do pracy bo to to dopiero koszmar!

Gość gość
oczywiście zaraz się zlecą p***y co będą c***isać, że jesteś nierobem i mąż cię utrzymuje - nie daj sobie wmówić że inni mogą walczyć o Twoje uprawnienie! :D ale do rzeczy - z tego co napisałaś kolega męża MA firme. co ma Twój mąż? :D - żona kolegi męża pracuje w JEGO firmie. gdyby Twój mąż miał firmę to z prawdopodobieństwem równym 100% też byś u niego pracowała, a nie w jakimś markecie. - to, że jesteś w domu nie oznacza, że masz zostać SŁUŻĄCĄ swojego męża a on ma nie umyć talerza do końca swojego życia - to chore. - "Powiedział mi szczerze, że liczył bardziej na mnie" - ty zapewne też bardziej liczyłaś na niego :D mógł prowadzić swoją firmę zamiast ględzić ci że to twoja wina, że przydałoby się więcej kasy bo nie możecie sobie pozwolić na 2 dziecko - serio jak wielką pi**ą trzeba być żeby tak powiedzieć do kobiety? Podsumowując: powiedz mężusiowi żeby ocenianie zaczął OD SIEBIE :) Jak chce być bogaty jak jego kolega i móc pochwalić się wycieczkami - to proszę bardzo niech i zarabia na to tak samo jak kolega. Nie ma prawa cię poniżać.

Gość gość
Czasem jestem tak padnieta, ze nie mam na to siły! Moze wasze dzieci są spokojniejsze. A to, ze pare razy właczy pralke czy umyje kilka klubków czy talerzy? Kiedys to nie był dla niego problem. A teraz anpisał ki z pracy SMSA, ze załatwi opieke dla dziecka tanio, a ja moge iśc do pracy. Nie chce ani obcej osobyw domu, ani, zeby dzieciem zajmowała sie podejrzana osoba, to dziewne ze chce wychopwac dziecko sama?? JA byłam ciagle w przedszkolu albo u babci jako dziecko, nie wspominam dobrze tego czasu.

Gość gość
a dlaczego dziecka nie wyślesz do przedszkola?

Gość gość
Mąz robi w firmie kuzyna. Przedtem pracował w ochronie, ale zmienił prace jak zaszłam w ciaze, bo potrzeba było kasy. Pracuje od 8 do 16 od pn do piatku i pracuje 2 soboty w miesiacu i wszystkie niedziele wolne. Ja pracowałam w markecie, weekendy zwykle tez, jak on bujał sie z kuplami. MAm problem z kregosłupem, po ciazy jest gorzej, mam wyznaczony termin u neurologa za 4 tyg, nie stac nas na prywatna wizyte, wiec nei mam wyjscia. Dostałam ochrzan, ze tak długo czekałam z leczeniem, moja wina, przyznaje. Ale na razie niektóre oferty pracy sa po prostu wykluczona dla mnie. Mąż nie ulzy mi, nie przyniesie zakupów, nie poniesie dziecka. Poza tym naprawy w domu wykonuje sama, ona ma 2 lewe rece, a mnei wiele rzeczy nauczył starszy brat. I to problem,z e kibel umyje czasami on??

Gość gość
16:25 Ty jesteś zapewne wielka pseudo feministka która uważa ze należy jej się wszystko a w zamian wystarczy ze jest? :D Skąd ty się babo urwalas?:D Maz zapierdziela a ona leży dvpa do gory i jeszcze narzeka ze musi zmuc naczynia?:D ha ha ha Prace powinno się dzielić tak ze jeśli ktoś pracuje to ta druga osoba zajmuje się domem i bez dyskusji. Z jakiej racji on ma zapieprzac w robocie a ona nie? To niech zapier...a do roboty i będzie wtedy po równo pracy w domu.

Gość gość
Tak on zazdrosci koledze, ale kolega studiował jak maz nie robił nic, nie dosypia i nie ma zbyt wiele czasu poza tymi wakacjami.

Gość gość
eh ludziki :D może niektórych kręci życie jak lokatorzy i wyliczanie wszystkiego po połowie, jak studenci :D jak komuś żal dupsko ściska że druga osoba z którą jest w związku nie robi DOKŁADNIE tyle samo i tak samo jak on - to rada prosta: nie być z kimś. ewentualnie mieszkać z lokatorem.

Gość gość
Dla mnie baba ktora siedzi z 4latkiem w domu bo chce to leniwa krowa i tyle. Aha i robisz dziecku krzywdę. Powinien isc do przedszkola właśnie ze względu jaki jest.

Gość gość
Chyba lepiej, żeby dziecko miało kontakt z innymi dzieciakami niż, żeby gniło w domu z mamą. Chcesz zrobić z niego maminsynka? Twój mąż ma trochę racji, ale gość, który twierdzi, że korona mu z głowy nie spadnie jak wstawi pranie też ma rację. Myślę, że oboje musicie coś zmienić. Ty idź do pracy, a mąż niech zacznie bardziej zajmować się domem. Sorry, ale jeśli po pracy chce się leżeć to zamiast żony trzeba poszukać dobrej restauracji, sprzątaczki i osoby, która ogarnie pranie.

Gość gość
co robi twój mąż?

Gość gość
dziecko potrzebuje treningu społecznego w tym wieku. koniecznie do przedszkola, może na jakieś zajęcia skrócone. Robisz mu krzywdę. w szkole będzie miał trudności wśód dzieci po przedszkolu.

Gość gość
Tu autorka, maż pracuue w firmie, która sprzedaje drzwi i okna, montuje je tez w domach klienta

Gość gość
Dlaczego nie dasz go do przedszkola??! No nie rozumiem. Jest nadpobudliwy? Tam sie " wyszaleje" nabierze troche oglady i zasad, nauczy sie funkcjonowac w grupie i w ogole wielu przydatnych rzeczy a ty zyskasz czas zeby ogarnac w domu, odsapnac. Jak mozna z 4.5latkiem siedziec w domu

Gość gość
Daj dziecko do przedszkola i idź do pracy. Już widzę, jak mąż radośnie przejmuje połowę opieki nad dzieckiem i obowiązków domowych.

Gość gość
"ona taka zaradna, bo i dziecko i w domu zawsze ma zrobione" Jeśli to ona wszystko robi, to nic innego, że mąż koledze zazdrości. Każdy by chciał taka frajerke co sama na siebie zarobi a do tego będzie sluzka w domu. No chyba, że jej mąż ma swoje obowiązki, ale o tym ani słowa.

Gość gość
Ja ci nie mowie zebys dziecko oddala do przeszkola albo zebys opiekunke zatrudniala, ale dom powinien lsnic i ma byc wszystko zrobione. Bo domyslam sie ze jesli zostalas w domu do tego czasu to po to zeby sie zajac domem i dziecko dobrze wychowac, a wyglada na to ze ani nie masz dziecka wychowanego dobrze ia domu syf, to ja sie nie dziwie wcale twojemu facetowi ze odechcialo mu sie drugiego dziecka z toba, jak nie dajesz rade z jednym to co bedzie jak do tego dojdzie niemowlak. Maz was w tym syfie nie znajdzie jak ty sie domem nie zajmujesz. Wspolczuje facetowi... I zeby nie bylo, nie jestem jakas karierowiczka, tylko kobieta niepracujaca na utrzymaniu meza ale nie pozwolilabym sobie zeby mial on cokolwiek w domu robic po dniu pracy i przynoszeniu kasy. On ma swoja prace i ty masz swoja czyli dom i dziecko, a ty oczekujesz zeby on robil na dwa etaty i jeszcze sie obrazasz bo ci facet prawde w oczy powiedzial. Zmotywuj sie i zadbaj o swoje obowiazki to zobaczysz jaki bedzie dumny z ciebie i zadowolony ze ma cie w domu.

Gość gość
facet zauważył, że nie radzisz sobie za dobrze i pewnie poczuł rozczarowanie. Siedzisz w domu z 4-latkiem i tak jako ktoś napisał, ani dziecko nie jest dopilnowane, ani dom ogarnięty. Tak z boku patrząc, to jednak on ma rację. I nie piszę tego złośliwie. U nas widzisz jest taka sytuacja, że mamy jedną firmę i to mąż jest jej motorem, ale ja też mam w niej swoją cegiełkę. Mamy dwójkę małych dzieci. One i dom są na mojej głowie. Taki sobie wymyśliliśmy podział. Ale do momentu, aż młodsze skończy 3 lata i pójdzie do przedszkola.