Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to stres, czy coś poważnego ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 18-naście lat. Dużo przeszłam jak na swój wiek i jestem osobą bardzo nerwową, Gdy coś mi się dzieje natychmiastowo panikuję, płaczę, trzęsę się i nie mogę się uspokoić. Gdy byłam młodsza lekarz przepisał mi persen, bo stwierdził, że mam nerwicę. Od małego dziecka wmawiałam sobie najgorszę i się stresowałam błachostkami. Od pewnego czasu wszystko wróciło. Nie mogę normalnie funkcjonować, chce mi się płakać, trzęsę się, nic mi nie pomaga . Zaczęło się od grudnia. Najpierw drętwienia twarzy, potem zapalenie zatok i panika,zapalenie gardła, ciągły stres przez drętwienie twarzy, potem ból lewej ręki i wmawianie sobie, że to zawał. Pojechałam w góry - wszystko było w porządku . Po powrocie do domu od dwóch tygodni pojawił się nowy problem. Mam dziwne uczucie ścisku w gardle jakbym miala tam jakąś kulkę, do tego ciągle spływanie czegoś po gardle ( mam skierowanie na prześwietlenie zatok) dodatkowo bol pleców w okolicach szyji i to co najgorsze- dziwne uczucie w żołądku. Czuje sie jakby ktoś go ściskał i dodatkowo ciagle pracują mi jelita. Gdy o tym nie myśle jest okej . Ale wystarczy ze zakuję mi serce i potrafię sobie wmówić, ze to zawał. Nie wiem co mi jest,jestem załamana, nie potrafię z tym żyć. Czy ktoś kiedyś był w podobnej sytuacji ? Wie jak mi pomoc ? Wie co to może być ? Czym jest to spowodowane ? Czasami mam mdłości, jestem też przed okresem , wiec mam powiększone węzły chłonne i bol pleców na dole . Strasznie martwię się tym żołądkiem, wmawiam sobie najgorsze. Pomóżcie mi proszę , nie mam ochoty nic jeść, wręcz się tego boję. Czasami też mam problemy z oddychaniem. Gdy o tym nie myśle, w jakiś sposób na chwile uda mi się zapomnieć jest wszystko okej. Jednak problem ciagle powraca, ciagle mam uczucie, że coś nie tak dzieję się z moim żołądkiem, ciagle mam ten dyskomfort...

Gość gość
Poprostu niepotrzebnie wmawiasz sobie najgorsze scenariusze. Zamiast zadręczać się czarnymi myślami, powinnaś dbać o formę - porób trochę przysiadów, pompek, popodnoś ciężarki. Zdrowie nie bierze się z kosmosu. Trzeba o nie dbać.

Gość gość
Mam IDENTYCZNY problem. Też gdy mnie zakłuje w sercu boję się, że coś się dzieje, że zaraz umrę. I te objawy , które podałaś to ewidentnie jest PANIKA. Poczytaj sobie o niej w internecie, jak ją wyleczyć i wgl;)