Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudyśka123123123

Nerwica lękowa?

Polecane posty

Witam, proszę o pomoc, i jak najszybszą reakcję na mój post, dzisiaj moje lęki przeszły do najwyższego stadium, szykowałam się do samobójstwa, byłam zrozpaczona, nawet mam napisany list pożegnalny, jestem rozsądną dziewczyną, tylko najzwyczajniej w świecie nie daję sobie rady, zbyt dużo cierpień fizycznych a najgorzej z psychiką, moje życie to pech pech i jeszcze raz pech i dodatkowo łzy i problemy,boję się dosłownie wszystkiego nie pomijając niczego, ale... mój Boże mam tylko 17 lat.. jestem młoda i wszystko może się ułożyć, ale ja wiem , że jest już za pózno na próby ratowania sobie życia, i pozbierania go do kupy, proszę nie krytykujcie, to sytuacja skrajna, pomóżcie szczerze, poradzcie choć coś, nie mam sił by walczyć, mam chłopaka który szczerze mnie kocha i okazałoby się ,że mam dla kogo żyć, ale każde niepowodzenie nawet małe wbija mnie w ziemię trzykrotnie,teraz jestem w takiej (napewno) nerwicy,że nie jestem w stanie wyjść do sklepu co dopiero do szkoły, przez to mam dużo opuszczonych dni w szkole, nie potrafię skupić się na nauce bo ,,zle się czuję'' :/ jak się pozbierać.. to nie łatwe, do porady szczególnie zapraszam tych doświadczonych czyli chorych na nerwicę ale ogólnie to każda wypowiedz mnie zainspiruję do działania, proszę o pomoc.

Gość gość
Strzel palcówkę to poczujesz się lepiej :)

Gość gość
A lezysz się, pozdrawiam

Gość gość
Chodzisz do psychiatry ?

Gość gość
Wyjdziesz z tego, to minie zupełnie. Mi minęło

Gość gość
Pomogła mi psychoterapia na oddziale dziennym, polecam.

Gość gośćrafal
Od 2 lat biorę tabletki citabax 20mg.od tego czasu silne napady lęku ustały, są czasem dni gorsze ale nie takie jak kiedyś. Chodzę na terapię grupową, twierdzę że ona pomaga i dowiedziałem się wiele o sobie . Mam 33 lata , nie pododawaj się.

Gość nieinie
Nie chcę cię martwić, ale z tego się nie da wyleczyć.

Gość gośćrafal
Od dawna jestem w temacie i wiem ze da się to wyleczyc, tylko trzeba chcieć. Jak ktoś bd sobie wmawial ze się nie uda to z tym zostanie i sie nie wyleczy. Trzeba pozytywnie myśleć i robić wszystko , aby chorobę pokonać .Sam do końca jeszcze nerwicy lękowej nie wyleczylem, ale zrobiłem wiele aby pokonać ta wstrętna chorobę

Gość ACupOfTea
ależ oczywiście ,ze tak. Ja się ciagle będzie sobie wmawiać ,to nic się ne da zrobić , proste . też miałam nerwice lękową . I tutaj bardzo pomocna okazała się terapia indywidualna u psycholog Anny Górskiej ( z tym ,ze ja mieszkam w stolicy) . Bardzo mi ta terapia pomogła . Moim zdaniem wizyta u specjalisty jest konieczna , wtedy otrzymasz ogromne wsparcie ;) wiem co piszę / mówięc ;)

Gość gość
do lekarza i to juz- teraz leczy się wszystko, nerwicę też. Samo nie minie.

Nerwica lękowa równa się konieczność uczęszczania na terapię i dla wspomożenia branie leków od psychiatry po diagnozie. Da się sobie naprawdę z tym poradzić tylko trzeba popracować nad głową. To wynika z dzieciństwa a więc temu trzeba się przyjrzeć. Sama to mam. leczę się tutaj http://psycholog-ms.pl/poradnia/ i sama wiem po sobie, że mnie to pomaga i człowiek cały czas idzie do przodu ale trzeba chcieć.

Gość Zadowolonaaa
Do walki z nerwicą lękową potrzebna jest pomoc dobrego specjalisty. Niestety znaleźć takiego nie jest łatwo. Na całe szczęście mi się udało bo trafiłam na pana Michała Matyjaszkiewicza z Kielc. Widać, że lubi pomagać i zna się na tym co robi. Odkąd do niego chodzę widzę sporą różnicę w swoim zachowaniu. Podoba mi się też to, że pan Michał potrafi zmotywować do samodzielnej pracy nad sobą.

Gość Tacjanna

ja z kolei z nerwicą wybrałam się w swoim rodzinnym Mińsku Mazowieckim do ośrodka Centrum psychologicznego Sens, gdzie otrzymałam fachowe wsparcie,

Gość JaninkaW

Nerwica lękowa połączona z depresją jest okropna ;( Wiem co przeżyłam po śmierci męża. Ledwo sie pozbierałam. Generalnie nie widziałam sensu życia. Bardzo pomogła mi terapia w ośrodku, w tym wspomnianym Centrum Psychologicznym Sens. Bardzo polecam, bo dzięki terapii jakoś pozbierałam się do kupy.