Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę zajść w kolejną ciąże

Polecane posty

Gość gość

W październiku zeszłego roku poroniłam w 6tc ;( daliśmy sobie miesiąc przerwy, od grudnia znów się staramy i dziś znów dostałam @... A staramy się tak w ogóle od lipca ubiegłego roku czyli za chwilę będzie już rok. Zaczynam się już nartwić. Jedynym pocieszeniem jest to, że mamy juz kochanego 4 letniego synka, o którego staraliśmy się ponad 2 lata. Czyli szykuje się znów to samo: łażenie po lekarzach 2 razy na miesiąc, monitoring cyklu, tabletki, zastrzyki. Znów mam po raz drugi przechodzić przez to piekło ;( chyba więc odpuszczam i pozostanę przy 1 dziecku...

Gość gość
Wyluzujcie. Bo wygląda, ze jesteście napięci jak struny. Macie już jedno dziecko, na szczęście. Dajcie sobie więcej czasu. Najwyzej będzie większa różnica wieku między dziećmi - to nie jest koniec świata.

Gość gość
kochana do lipca to jeszcze masz ok. 5 cyklów, kupa czasu...na razie musisz być cierpliwa, bo skoro zachodzisz w ciążę, to najpewniej szybciej czy później znów zajedziesz... a jaka była przyczyna 2 letnich starań o pierwsze?

Gość gość
Ja sie staram od ponad 2 lat. Dokladnie 2 lata temu stracilam synka w 18'tc. Od tamtego momentu staramy sie i nic. Ale mamy starszego 4,5 letniego synka. I szczerze mówiąc mam to już gdzieś, co ma byc to bedzie. Zajde w ciaze to super, jesli nie to mam juz dziecko i tez dobrze. Powodzenia zycze !

Gość gość
A dodam ze pierwszego syna mamy z 1 cyklu starań

Gość gość
Przepraszam, że w ogóle o tym tutaj pisze ale chciałam to chyba z siebie "wyrzucić", jest mi ciężko. Za pierwszym razem albo w ogóle nie rósł mi pęcherzyk z komórką albo jak już urósł to nie pękał i obumierał. Więc brałam na początku cyklu clostylbegyt potem zastrzyk z pregnylu i potem duphaston. I tak co miesiąc aż w końcu powiedziałam, że widocznie nie dane jest mi mieć dzuecko ( in vitro odrzuciliśmy z mężem ) i zaczęłam poważnie czytać na temat adopcji. I gdy po 2 tygodniach juz jak mi się spóznial @ i maż nieśmialo zaproponował zebym zrobila test ( bo ja już nie chcialam kupować testów ) to jak zrobiłam to pokazały się dwie kreski, które teraz sa kochanym 4 letnim Franusiem.

Gość gość
Niestety, ja miałam kłopoty z owulacja. Pierwsza ciaza starania rok ale mialam 24-lata, druga po trzydziestce i starania 3-lata. Monitorowanie cyklu, hormony, ale udalo sie.

Gość gość
To ja autorka. Właśnie mi się wydaje, że ja też znów mam problemy z owulacją, tzn po poronieniu zaczęłam sobie mierzyć temperaturę i nie zauważyłam wcale jej wzrostu w połowie cyklu ;(

Gość gość
Wy chociaz macie dziecko. Ja sie staram od 3 lat i nie mam. To co ja mam powiedzieć. Gdybym miala jedno dziecko to bylabym szczęśliwa.

Gość 14:44 ja też tak mówiłam jak staraliśmy się o pierwsze dziecko że nie rozumiem rozpaczy rodziców którzy nie mogą zajść w drugą ciąże bo przecież już dziecko mają. A teraz jak sama staram się o 2 dziecko to są te same odczucia jak przy pierwszym, to samo rozczarowanie i zdołowanie gdy na teście nie było drugiej kreski. Autorko jesteś i tak w dobrej sytuacji że udaje ci się zajść w ciąże, mimo poronienia to dobry znak. Coś szwankuje ale jesteś w stanie zajść w ciążę, potrzebujesz tylko czasu. Wrzuć na luz, dużo odpoczywaj, relaksuj się i zdrowo odżywiaj. Zobaczysz to działa cuda. Temp możesz sobie mierzyć żeby wiedzieć czy masz owu i będzie dobrze

Gość gość
Ja miałam tak samo jak Wy dziewczyny, jak nie mogłam zajść w pierwszą ciąże to bylam aż zła jak ktoś rozpaczał, że nie może zajść po raz drugi. A teraz ja też nie mogę zajść drugi raz i też rozpaczam.

Gość gość
ja się pogodziłam ze będziemy mieli jedno, staraliśmy się o drugie ale nie wyszło niestety wiec trzeba zyc dalej i skupić się na pierwszym bo ono jednak cierpi i widzi że byliśmy pochłonięci staraniami -trudno takie jest życie

Gość emmmma
Ja próbuję już 3 lata. W zeszłym roku dwa razy się udało i dwa razy poroniłam. Lekarze też nie dają mi większych szans na donoszenie. Wiem, że moje małżeństwo zaraz się rozpadnie i nic nie mogę na to poradzić.

Gość gość
Tez poronilam i tez nie mogę zajść, i to juz od trzech lat. Chcialam mala roznice wieku, tymczasem starszy synek skonczy w tym roku juz 5 lat. Pogodzilam sie z sytuacja. Nie kazdemu jest pisana gromadka dzieci najwidoczniej. Ja odpuscilam. Oczywiscie, jesli kiedyś zajde w ciaze i ja donosze, to bede przeszczesliwa. Ale nic na siłę. Mam juz dziecko, na którym musze sie skupic. Niektorym nawet to jedno nie jest dane, wiec i tak jestem szczesliwa.

Gość gość
Ja tez poronilam pol tora roku temu i zajsc w ciaze nie moge.Maz badany,ja tez za 3 tyg mam laparoskopie,ale czy to ma srns? Nie wiem

Gość gość
Życie bywa takie niesprawiedliwe ;(

Gość gość
Jedno dziecko jest super. Przy dwójce małych jest zapieprz że szok. Nie idzie się ogarnąć. Ja mam dwójkę i żałuję decyzji o drugim dziecku.

Gość aurelia_
Warto próbować, ja też miałam problem z zajściem w drugą ciążę, ale się udało. Poczytaj może o suplemencie http://www.inofem.pl/ . On właśnie pomaga w takich problemach. Reguluje cykle, poprawia jakość komórek jajowych, stymuluje owulację. Do tego ma kwas foliowy, który trzeba brać przy staraniach.