Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubieracie dzieci w taką pogode jak teraz?

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciekawa. U nas jest ponad 10 stopni. Nakładam 9 miesięcznemu dziecku body z długim rękawem albo bluzeczke, wiosenną kurtecze,cieńszą czapeczke,chustke na szyje,spodenki,skarpetki i buciki. Myślałam że baby mnie dziś na mieście zjedzą wzrokiem i słyszałam komentarze " a czemu on bez rękawiczek?nie zimno mu?" . patrzyłam na inne dzieci opatulone w kombinezony,grube czapy i kocyki..biedne,przegrzane zaraz chore będą

Gość gość
Ja pier......co jest z twoim mózgiem nie tak? Masakra.

Gość gość
Ubieram i ubierałam zawsze wg własnego uznania bez patrzenia innym w wózki. Nie pomyślałaś kogo z dzwonkiem że ciepło przyszło tak szybko, że niektórzy nie zdążyli jeszcze kupić wiosennych rzeczy?

Gość gość
Zawsze ubierałam odpowiednio do pogody, podobnie do siebie.

Gość gość
Ja mam 9 miesięcznego synka. Też już przeszliśmy na wiosenne ubranka. My kupiliśmy wcześniej wiosenną kurteczkę i czapeczke. Nakładam do tego cieńszy komin. Rękawiczek już nie nakładam. Spodenki i buciki. Nie przegrzewam i nigdy nie przegrzewałam. W zime żadnych rajstopek pod spodenkami bo kombinezon. Jak patrze na dzieci znajomych to masakra. Przegrzane jak cholera - krótkie body,długie body,rajstopki i jeszcze na to spodenki,skarpetki,kombinezon i jeszcze kocykiem przykryte. I wyobraźcie sobie że non stop leżą po szpitalach bo to zapalenie oskrzeli,to angina itd. Z jednej choroby wychodzą,tydzień mija i,wpadają w następną.

Gość gość
Dziecko 15 miesięcy od kilku dni tak samo: Body z długim rękawem, polar, softshell, spodnie dresowe, skarpetki i buty (niezimowe), chustka na szyje i bawełniana czapka. Sama tez juz nie zakładam grubej kurtki zimowej, wiec dziecka nie będę przegrzewać. Fakt, że widzę sporo dzieci w grubych kombinezonach i zimowych butach, no ale to nie moje dzieci więc nic mi do tego ;-)

Gość gość
Widać już na kafe początek wiosny :D Tylko ledwo się cieplej robi, jak co roku, tematy o przegrzewanych dzieciach powracają :D