Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niemowlę 7 miesięczne a kaszki zbożowe z glutenem poradzcie

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Trochę czuję się pogubiona w temacie kaszek. Chcę dziecku dawać kaszki zbożowe, np. orkiszowe lub inne np. kaszki na nocny sen (czy jakoś tak) firmy Hipp. Podobają mi się ich składy, jednak wszystkie zawierają gluten. I jak to się ma do rozszerzania diety o gluten, które powinno polegać na dodaniu pół łyżeczki, łyżeczki kaszki do danego posiłku? Kiedy mogę podać dziecku np. kaszkę orkiszową - półtorej łyżki stołowej rozrabianej na wodzie?

Gość gość
Ja kupuję kaszki z bobovity,na początek kupiłam manne żeby dziecko przyzwyczaić do glutenu i odrobinę dosypywalam do obiadku czy mleka,jak dziecku nic nie było to dosypywalam więcej już jako kaszka,a jak poznało smak manny to kupuje teraz zbożowe kaszki,na początek zaczynaj od łyżeczki kaszki i zwiększaj ilosc,możesz też kupić ciasteczka HiPP po 7 miesiącu one są z glutenem i dodać do kaszki bezglutenowej lub deserku

Gość gość
Podając nowość taka jak kaszki z glutenem proponuję dawać do południa wtedy widzisz czy dziecko źle nie reaguje

Gość gość
Jezu. Moje dziecko normalnie dostawalo kaszki i jakoś nie patrzyłam na skład. Tylko od którego miesiąca jest dany produkt i tyle. A teraz te matki fantazjuja,a później te dzieci są takie wyplute. Niczego do jedzenia nie nauczone. Tylko bio i Eko. Hehe

Gość gość
Jak się nie mylę to moje dziecko w wieku 7 miesięcy już normalnie miało wprowadzony gluten i jadło całe porcje takich kaszek. Szwagierka za to nie bawiła się w takie wprowadzanie glutenu. Kupowała kaszki dostosowane do wieku i tyle. Jak się boisz to kupuj kaszki bezglutenowe a do nich dodasz łyżeczkę kaszki z glutenem.

Gość gość
21.30 I kupując kaszkę było jej tylko 75% w opakowaniu. Reszta to cukier

Gość gość
Ja wprowadzałam gluten od 5 miesiąca, cały 5 i 6 miesiąc mały dostawal po pół łyżeczki kaszy mannej do obiadu lub deseru, teraz ma 7 miesięcy i podaje mu pełne porcję kaszki zbozowej i jest ok, zero problemów.