Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasik_77

Brzydki zapach z ust u partnera

Polecane posty

Gość kasik_77

Czy przeszkadza Wam jak osoba z którą się spotykacie ma brzydki zapach z ust? Randkowałam z jednym facetem. Naprawdę fajny, ale z ust czuć mu było zepsutymi zębami. Nie mogłam się przemóc niestety do pocałunków.

Gość gość
Nie przyszło ci do głowy ze ma moze problemu zdrowotne. Mi tez jedzie z ust a mam zdrowe zeby i myje je 3 razy dziennie mam refluks i zajeżdża mi zgnilizna z żołądka :o

Gość gość
trzeba mu bylo powiedziec,ja mojemu zawsze mówie jak mu jedzie,on mi tez

Gość gość
kurde, w stałym związku to spoko, można powiedzieć, ale komuś z kim się randkuje? ja spotykałam się ze świetnym facetem, przystojny, inteligentny, ale niestety śmierdziało mu z ust i ogólnie miałam wrażenie, że jest lekko na bakier z higieną, bo cały nie pachniał ładnie... potem wyszło na jaw, że chodzi spać brudny, bez prysznica, no sorry ale fuj :o

Gość gość
Brudasom i zaniedbanym mówię STOP. To, że ktoś jest chory, to nie usprawiedliwienie, niech się weźmie za leczenie, a nie raczy (potencjalnego) partnera takimi "atrakcjami". FUJ. Jak wyczuję choć raz od faceta, że mu jedzie z paszczy, to ma u mnie przegrane. Ma być czysty, zadbany i pachnący! A nie obrzydzać i odrzucać :O

Gość gość
Ja smierdze cały i mam tak odkąd pamiętam więc wyluzuj i pochopnie nie oceniaj.

Gość gość
A śmierdź sobie, tylko nie mi ;)

Gość gość
Ja sie leczę byłam u gastrologów miałam badanie rura od góry i od dołu, masę badań, posiew z języka migdałków i oprócz tego j******o refluksu nic mi nie dolega. Po prpstu przełyk mi sie nie domyka i wszystkie zapachy z żołądka wędrują do ust. Co mam zrobić? Zabić sie ?

Gość gość
Polecam dodatkowo nitkowanie zębów i dokładne szorowanie języka z białego nalotu.

Gość gość
NIE zabić się ale zainteresować sposobami ktore niwelują przykry zapach z ust

Gość gość
Fuj. Nie wyobrażam sobie całować z osobą której śmierdzi z paszczy...

Gość gość
To nie musi być od zębów. Może być od nadmiaru kwasu zołądkowego, lub stanu zapalnego żołądka, wywołanego baterią Helicobactris Pylori. Ta, która powoduje wrzody żołądka. Lub refleksem. Jeśli zęby są zdrowe, warto zrobić gastroskopię, i wyleczyć żołądek. Może być też nieodpowiednia dieta, zbyt bogatą w jogurty, kefiry, itp.

Gość gość
Dieta roślinna leczy wszystko. Albo post.

Gość gość
Od niektórych tak jedzie z gęby, że się można zrzygac. Jednej to tak, że się dziwię kto to się z nią ożenił za frajer. Chyba ma zaburzenia węchu. Jak z taką osobą iść do towarzystwa jak jedzie z gęby jak z szamba.

Gość gość
Ja miałam gastroskopię i nic nie wykazało, zeby zdrowej z paszczy jedziem jak z murzyńskiej chałupy. Codzien garść gum i cukierków i rzecz jasna mycie zębów 4 x dziennie. Odechciewa mi soe przez to żyć :(

Gość gość
Dodam ze odżywiam sie zdrowo nie jem mięsa rowniez

Gość gość
22.38, 22.40, możesz mieć zwyczajną nadkwasotę żołądka. Polecam Bioprazol, pokazał się już bez recepty, kuracja 14dniowa powinna pomóc. W razie czego powtórki. I ogranicz nabiał, głównie jogurty i biały ser.

Gość gość
Zacznijmy od tego refluksu żołądkowego nie da się wyleczyć, można zapobiegać.

Gość gość
Nie ma nieuleczalnych przypadłości, za to są nieuleczalni ludzie.

Gość gość
Refluks leczy sie octem jablkowym ale trzeba wykluczyc paradontoze. Zaplenie zatok i niektore leki ktore wysuszaja jame ustna tez spowoduja brzydki zapach. Mozna trzymac w ustach np nasiona kopru. Gozdzika albo kore cynamonu.