Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy naprawde prawnicy po aplikacji radcowskiej zarabiają fortune??

Polecane posty

Gość gość

czy po aplikacji radcowskiej mozna tak super zarabiac? bo moja kolezanka bedzie zdawac aplikacje na radce prawnego i mowi ,ze zalozy swoja kancelarie i będzie zarabiac juz bardzo duzo bo za glupie podpisanie jakichs papierków które potrzebuja ludzie przy budowach domu itd.. bedzie kasowac kolo 100 zł. a co dopiero sprawy w sadzie...rozwody i inne rzeczy.

Gość gość
Koleżanka jest na aplikcji radcowskiej, poszła akurat na tą bo liczy na zarobki rzędu 30 tys miesięcznie

Gość gość
Mediana zarobków radcy prawnego wynosi 7 200 PLN brutto

Gość gość
jestem po aplikacji 3 lata, z mojego roku tylko kilka osób zarabia niezle, ale to tacy, którzy mieli dobre koneksje. Reszta albo nie ma pracy w zawodzi i szukała zwykłej pracy w urzędach, albo załozyły kancelarie i w tej chwili cześć mysli zeby je zamknać, bo nie stac ich na pokrycie kosztów wynajmu lokalu i ZUS. Ja sama w urzędzie , w którym wcześniej pracowałam dostałam kilka godzin radcowskich, które łącze z normalnym etatem tak jak dotychczas. Zarabiam na rękę 2800 zł

Gość gość
To zalezy gdzie kto pracuje itd

Gość Jula8980808880
Może nie fortune, ale mój kuzyn jest radcą prawnym i kilka tys. wyciąga miesięcznie. Tylko, ze dosc ciezko dostać się na aplikację to jest ten minus, on dostał się za 3 podejsciem

Gość gość
mój mąż wyciągnie z aplikacji ok 15 tys. ale ma jeszcze do tego stałą pracę, te 15 tys. to dodatkowe kilkugodzinne 3 prace raz w tygodniu

Gość gość
Może nie fortune, ale mój kuzyn jest radcą prawnym i kilka tys. wyciąga miesięcznie. Tylko, ze dosc ciezko dostać się na aplikację to jest ten minus, on dostał się za 3 podejsciem na aplikację teraz banalnie łatwo sie dostac, gorzej z zapłaceniem za nia - czesne, składki, ksiązki to duzo kosztuje. Natomiast jesli chodzi o zarobki to trzeba mieć szczeście, albo od pierwszego roku ostro dbać o karierę. Oczywiście sa miasta gdzie jest trochę lepiej na rynku pracy, ale u mnie (miasto wojewódzkie, jedno z największych w Polsce)- etatów w urzędach nie ma (jesli jest wolne miejsce to jest ok 30 chętnych, ai tak etat dostaje ktos po znajomości), prywatne firmy- prawie nie ma ofert. Kancelaria własna- większość koleó zamyka interes, po upływie 2 lat, bo wtedy kończy sie zniżka na opłaty na ubezpieczenie. Moja kolezanka w ciągu roku miała w kancelarii tylko 3 osoby, które weszły " z ulicy po poradę " i 2 urzędówki po jakieś 200 zł, które jej przydzielono z sądu. Chwile współpracowała z jakimś stowarzyszeniem, więc miała na opłaty, ale to sie skończyło i teraz rozpaczliwie szuka jakiejś pracy zeby mieć na koszty. I znam wiele takich osób

Gość gość
Nie jest kolorowo. Mam wiedzę co do sytuacji w Warszawie, gdzie indziej może jest inaczej. Tutaj jest tylu młodych radców, że biją się o etat w jakimś urzędzie czy banku. Znam dziewczynę, która w firmie detektywistycznej zarabia 3500 netto, mniej niż ludziki z windykacji. Inna u syndyka wyciąga max 4000. One i tak są zadowolone bo mają stałą pracę. W kancelarii taki świeżak zarabia że 2000 na umowę o dzieło. Inaczej jest jeśli ma się znajomości., usyosunkowaną rodzinę albo jest się mega mózgiem z kilkoma językami i bogatym cv już od etapu studiów. Znam jeszcze dwóch f. i.u.t.k.ó.w z korporacji, którzy są wysoko, bo kablowali i mieli brązowe nosy od włazenia wiadomo gdzie przełożonym, tez radcy ale robią za "menadżerów "