Klaudia1995 0 Napisano Marzec 3, 2017 Może wiecie czy takie wyniki cytologi są prawidłowe ? A I, BI : A) ocena techniczna rozmazu: rozmaz odpowiedni do oceny B) ocena ogólna rozmazu: nie stwierdzona zmian śródnabłonkowych i procesu złośliwego. Rozpoznanie wg Papanicoau: PUP II Martwi mnie ten PUP II, gdy miałam robioną cytologie to badał mnie ginekolog i nie stwierdził nadżerki i mówił że wszystko w porządku. Czy PUP II oznacza zawsze stan zapalny. Niestety nie mogę teraz iść do ginekologa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2017 spokojnie, grupa 2 to jeszcze nic grożnego, stanów zapalnych nie widać gołym okiem, nie zawsze... grupa 3 to juz powazniejsza sprawa, wtedy trzeba sie dalej badać i leczyć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudia1995 0 Napisano Marzec 3, 2017 Mam nadzieje że to nie stan zapalny, bo stramy się z mężem o dziecko. Czytał na internecie że jest to częsta grupa wsród kobiet aktywnych sexualnie. Dzwieczyny może miałyście tą grupę. I co lekarz o nie mówił ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach