Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezradny18362

Alimenty, a dziecko adoptowane

Polecane posty

Gość Bezradny18362

Witam Zaadoptowalem dzieciaka zony z poprzedniego malzenstwa wspolnie mamy corke zona zazyczyla sobie alimenty w wyskosci 1500 zl. Przedstawilem moje dochody w wysokosci 1350 zl. A sad wydal na razie zabezpieczenie w wysokosci 800 zl ze wzgledu na moje wyksztalceni, i mozliwosci zarobkowe, zona nie pracuje, jej syn ma padaczke i przedstawila dokumenty, ze rzekomo jego stan sie pogarsza co jest nie prawda, jezdzi od lekarza do lekarza i musiala zrezygnowac z pracy zeby sie nim zajmowac!!! Mamy kredyt na mieszkanie, samochod 1500 zl ktorych ona nie oplaca lacznie teraz z tym zabezpieczeniem alimentow mam 3000 zl do oplat, a gdzie jedzenie, dojazd do pracy, pracuje 7 dni w tygodniu na dwa etaty, gdzie tylko sie da , zeby nie popasc w wieksze dlugi i przezyc!!!tymaczasem zonka pobiera zasilek 500+ w wysokosci 1000 zl. Alimenty 800 bezrobotne 500 zl. I zasilek pielegnacyjny w wysokosci 150 zl lacznie ma dochody nie pracujac 2400 zl.!!!! Pomozcie jak z tego bagna wyjsc nie daje juz rady nic tylko sznurek mi pozostal staram sie ale dluzej tak nie wyrobie!!! Myslalem zeby zrezygnowac z adopcji?, ale kurcze on ma ze mna mocne wiezi zabieram dzieci po 14 dni w miesiacu bo zonka baluje wlaczy sie etap balowania, to ona odeszla, zdradzala mnie z kim sie da! Ma nowego gacha zaraz po wyprowadzce. Nie chce, zeby corka wziela od niej takie wzorce chcialbym jej normalny dom stworzyć. Najbardziej mnie boli ze dzieci od 3 miesiecy biegaja w potarganych ubraniach, a zonka nowe ciuszki ! zwrocilem jej na to uwage, a ona smieje mi sie w twarz szmata bo inaczej ją nie nazwe. Dzieci w wieku 8 i 5 lat.

Gość gość
Baby sa okrutne po co ci to bylo? Teraz to placz i płać!

Gość gość
Mops na nią naślij. Idź do mopsu i powiedz, że żona pij*****luje i dziećmi się nie zajmuje. Będziesz miał opinię mopsu do sądu. Porób zdjęcia dzieciom w tych starych ciuchach, żeby mieć dowody, że dzieci są zaniedbane.

Gość gość
Nie płać jej, oszalałeś chłopie? Idź do sądu, normalne alimenty to max. 400 zł i to tylko na bachora

Gość Bezradny18362
Chyba kazdy marzy o zalozeniu rodziny, na pocztku bylo ok, nie adoptowalbym jej dzieciaka, gdybym wiedzial, ze jest wredota! odkryla sie po adopcji przysposobienie zrobilem po 3 latach małżeństwa.

Gość gość
Skoro przez połowę miesiąca dzieci są u Ciebie to te alimenty chyba powinny być niższe... i to o połowę. Może faktycznie gdzieś ją przeskarżyć...te 500+ przecież powinna wydawać na dzieci... może opieka czy nie wiem kto się tam tym zajmuje powinien od niej rzadać paragonów na te produkty dla dzieci... powodzenia

Gość Bezradny18362
Do mopsu caly czas o tym mysle, mam zdjecia porobione od 3 miesiecy jak w dziurawych butach chodza, kurtki tak samo z dziura naprawde mi wstyd jak odbieram ich ze szkoly. Sama wystawia zdjecia na facebooka z imprezek przy wodce, komentarze" ale sie narabalam", albo" imprezka w domu zapraszam wszystkich znajomych" , cos ma z glowa ta kobieta.kiedys zachlysnie sie ta wolnoscia. Jak przestane placic to komornik na mnie siadzie, a tego bym nie chcial.

Gość Bezradny18362
Bralem dzieci po polowie, a ona w sadzie sklamala razem ze swoim adwokatem, ze 1 raz w tygodniu je zabieram , ze sie nie dogadujemy i groze jej , ze nie oddam jej dzieci, uwierzcie takie sytuacje nie mialy miejsca. Oddaje jej normalnie dzieci robi caly czas falszywe wezwania na policje poczawszy od tego ze jej grozilem po nie oddawanie dzieci, mam nadzieje, ze sie jej to kiedys odplaci