Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejny temat o niesprawiedliwości przy pomocy swoim dzieciom a wy stare kwoki

Polecane posty

Gość gość

Naprawdę uważacie, że rodzice mają prawo pomagać jednemu dziecku a zapominać o drugim? Owszem mają prawo odpocząć wreszcie, kiedy wychowali swoje dzieci. Ale jak nazwać, kiedy babcia przesiaduję z jednym wnukiem cały tydzień a drugiego nawet nie odwiedza?Albo taka sytuacja, kiedy jednemu dziecku kupują mieszkanie a drugie ma dorabiać się samo? Naprawdę nie widzicie w tym jakiegoś zgrzytu? Tu na kafe siedzie większość matek, które oszczędzają na mieszkania dla swoich dzieci i co kupicie tylko jednemu? Ale nawet jak tak zrobicie to nie widzicie jakiegoś niesprawiedliwego traktowania? I tu nie chodzi o roszczeniowość drugiego dziecka, ale o nierówne traktowanie. Czy naprawdę rodzice mają prawo przepisać wszystko na jedno dziecko i mieć czyste sumienie?

Gość gość
tak, mają prawo. Jest to niesprawiedliwe i jest to s*************m, ale niestety mają prawo

Gość gość
Nie, opisywywane zachowania są poniżej wszystkiego a spadek po rodzicach należy się zstępnym po równo.

Gość gość
To dlatego w mojej rodzinie od pokoleń mamy tylko po 1 dziecku!

Gość rolo
Nie wie czy mają ale tak jest , moja mamuśka zmieniała trzy razy testement . Raz mnie wydziedziczała potem znowu wpisywała i tak w kółko a przez co, przez moją żonę bo o zła kobieta ;-) [ a pro po dzisiaj dzień teściowej ]. A ja już 20lat jestem z moją żoną . Tak to już jest jeśli jedno z twoich dzieci nie spełnia twoich oczekiwań to ładujesz w drugie. Tu się odzywa zwierzęce zachowanie , w naturze przeżywają tylko najlepsi . Czasem jest to krzywdzące , przecież z brzydkich kaczątek tez wyrastają piękne łabędzie . Moja rada jest taka .. hm albo poczekaj moze nie rada ale jak u mnie było . Cały czas dążyłem do porozumienia z nią [ choć nie raz tak mnie wku.. ] udowadniałem jej zobacz jaki jestem dobry. I nie chodziło mi o jej majątek a raczej o udowodnienie jej ze nie ma racji . Po latach okazało sie ze do wszystkiego doszedłem sam z moją żoną [bo ona ma rodziców do d**y] i nie potrzebowałem jakiegoś spadku . Powiem ze nawet wyszło mi na dobre bo dzięki temu nauczyłem się walczyć. Kzda sytuacja jest inna jeżeli masz dzieciaka który siedzi tylko w smartfonie na FB nie uczy sie , nie pracuje a drugi chce cos osiągnąć to ładujesz w to lepsze . Ale wielokrotnie rodzice żle oceniają źle sytuacje . Temat rzeka ...

Gość gość
no i dlatego ja mam jedno dziecko i więcej nie chce

Gość gość
czasem jest to sprawiedliwe...na przykład gdy rodzić chce wynagrodzić chce wynagrodzić dziecko ,które opiekowało się nim w chorobie,na starość a drugie miało rodzica gdzieś. Relacje między ludźmi są różne,więzi się rozluźniają, są wzajemne żale,pretensje i niespełnione oczekiwania każdej ze stron.

Gość gość
a jak pomrzecie to twoje dziecko oprócz małżonka nie bedzie mieć żywcem nikogo z rodziny. O ile weźmie z kimś ślub

Gość gość
"gość dziś a jak pomrzecie to twoje dziecko oprócz małżonka nie bedzie mieć żywcem nikogo z rodziny. O ile weźmie z kimś ślub" no i ? moze ty tez jutro umrzesz.

Gość gość
To jest tak - jak rodzice faworyzują te kwoki, to jest OK, ale jak jest faworyzowany ktoś inny to jest problem. Moralność Kalego :)

Gość gość
Takie faworyzowanie jakiegoś dziecka jest karygodne. No ale cóż. Takie prawo rodziców. Moim zdaniem bez sensu mieć dużo dzieci i nie traktować ich równo.

Gość gość
19:35 Głupia jesteś. Każdy może umrzeć w każdym momencie ale statystyki stanowią jednak 90% normy i to nimi każdy normalny sie jednak kieruje.

Gość gość
Nie miało być "jak pomrzecie" w sensie przypadku który sie może zdarzyć jutro bo tego nie życze i nie o to chodziło tylko chodzi o tą odległą przyszłość gdy ten dzień już nadejdzie. Wasze dziecko pod względem rodzinnym zostanie wtedy samo a już w ogóle dla tej osoby która sie chwali że w rodzinie są tylko jedynacy. Zdecydowała się na wybór pod kątem zaledwie pojedynczej kwestii w życiu i sie swoim wyborem szczyci jakby pozjadała wszystkie rozumy świata.

Gość gość
Jak by to napisać... każda akcja wywołuje reakcje. I tak ja jestem ta czarna owca, najgorsza, niekochana itp. przy testamencie matka ma mnie w d***e i ja ja w sumie tez. Co nie znaczy ze sie z nią kłócę. Jest moja matka, raz na dwa tyg zadzwonię, pogadam, zapytam o zdrowie... raz w roku odwiedzę... ale niech na starość zajmuje sie nią ukochana córusia a mi niech nie stęka ze jest tak zle traktowana bo ma co chciała.... A niestety ale przeważnie te rozpieszczone dzieci okazują sie,hmmm, nie najlepszymi opiekunami na starość...

Gość gość
Zalezy jaka sytuacja panuje w rodzinie. Brat meza cpal, kradl etc wiec nie dziwie sie ze rodzice go wydziedziczyli a maz dostanie wiekszosc.