Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magdalena1244

Ból ósemek

Polecane posty

Gość Magdalena1244

Witam. Około 2 tygodnie temu pojawiły mi się straszne bóle zębów. Byłam u dentysty i powiedział mi, że prawa górna ósemka mi się wyrzyna. Niestety ból jest nie do zniesienia, od tamtej pory jestem non stop na środkach przeciwbólowych, które pomagają na góra godzinę. Dzisiaj w nocy zaczęłam odczuwać ból także między jedynką a dwójką, z tym już nic nie mogę zrobić. Tutaj moje pytanie, czekać aż ta ósemka wyjdzie? Czy to normalne, że bolą mnie także pozostałe zęby w takim stopniu, ze ledwo mogę otworzyć buzię i rozmawiać?

Gość gość
Pozostałe zęby bolą z tego powodu, że wyżynająca się 8 przesuwa te u góry, a te na dole moga pobolewać bo z racji górnych zmian inaczej nachodzą się teraz z dolnymi (chodzi o zgryz). Przy wyżynaniu oczywiście jest ból, jesli nie jestes w stanie go znieść to idź usuń "8". Dziwne, że tego wszystkiego nie powiedział dentysta, może powinnaś iśc do innego.

Zgadzam się . powinnaś iść do innego dentysty . Jeżeli masz problem z otwieraniem buzi , to dostajesz najzwyczajniej szczękościsku . Robi Ci się stan zapalny a na to powinnaś dostać antybiotyk ( ja tak miałam ) a potem trzeba taką ósemke usunąć . Co do gabinetów , to jeżeli jesteś z Krakowa , to polecam gabinet Stomatologię Cichoń . Są tu na prawde dobrzy dentyści . Ósemkę tez miałam usuwaną przez dr Pasieke-Danecką .

Gość gosso
ból ósemek to naprawdę nic przyjemnego…a jeszcze znaleźć dobrego dentystę który zrobi to dobrze - to też sztuka. Ja rwałam u Cichonia i fakt nie mogę nic złego powiedzieć - poszło gładko!

Gość Garria
dokładnie, ósemki trzeba wyrywać. A u dr Cichonia robią to dobrze - niestety trzeba do ósemek mieć dobrego i sprawdzonegodentystę bo to jednak nie przelewki!

Gość gość
O NIE, TYLKO NIE dr. Cichoń. Odradzam same problemy, komplikacje i strasznie drogo.

Gość gość
Garria dziś dokładnie, ósemki trzeba wyrywać. A u dr Cichonia robią to dobrze - niestety trzeba do ósemek mieć dobrego i sprawdzonegodentystę bo to jednak nie przelewki! xXx Dlatego lepiej iść do innego dentysty, specjalisty, a nie takiego co sam sobie robi wpisy i wystawia opinie :D

Gość Magda Wójcik
Po pierwsze : W stomatologii Cichoń nie ma drogo :] tylko sie rozejrzyj po innych gabinetach w Krk ,to dopiero zobaczysz co to znaczy drogo :] są tutaj normalne ceny. Jakbyś chciał sobie leczyć komercyjnie zęby ( czyt. leczenie kanałowe , wypełnienie światło-utwardz. etc .) to np w NZOZ, który niby ma podpisany kontrakt z NFZ , zapłacisz tak samo albo nawet i drożej :] więc nie pisz takich rzeczy. Najwyraźniej słabo się orientujesz w cenach. i wgl nie chodzisz do dentysty ,a jeśli już to pewnie masz tylko wypełnienia amalgamatowe (oczywiście nie chce nikogo obrażać, bo doskonale rozumiem ,ze nie każdy ma pieniądze na wizyty prywatne). Ja miałam takie problemy w swoim życiu z zębami,ze odwiedziłam z 5 gabinetów stomatologicznych. Pamiętnik bym napisać mogła.A już o tym jak jeden dentysta siłował się z moją górną szóstką. Do dzisiaj w tym miejscu mam problemy. A gabinet Stomatologia Cichoń jak najbardziej przypadła mi do gustu. Zwłaszcza pan dr Tomasz Dohnal. Od kilku lat chodzę do tego gabinetu.Usuwaną ósemkę też miałam . A także szóstkę.

Gość TermosowaPani
Zgodzę sie z tym co napisała Magda . Taka prawda . Też byłam w stomatologii Cichoń z ósemkami . Z tym ,ze ja narazie biorę antybiotyk a potem będe miała usuwany ząb . jest calkowicie zatrzymany

ósemki potrafia być na prawde paskudne.  A wiem coś na ten temat bo jestem po usuwaniu zatrzymanych ósemek, własnie w Stomatologii cichoń. Zabieg miałam 1,5 tygodnia temu. dzisiaj usuwałam szwy, już nie powinna ta rana podkrwawiać a i tak dalej jest problem 😕 Pani dr dała mi jakiś spongostan i nie krwawi.

Gość JotKa88

Stomatologia Cichoń- według mnie chyba najlepszy gabinet w Krakowie. Też odwiedziłam tutja kilka gabinetów ale ten wydaje mi się najbardziej rzetelny. Profesjonalne podejście do pacjenta, krótki temrin oczekiwania na wizytę.