Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rodzicgimnazjalisty

Mój nastolatek słucha wulgarnej muzyki

Polecane posty

Drogie forumowiczki/drodzy forumowicze ostatnio po wejściu do domu usłyszałam następującą muzykę " dj na******ala od koksu cała biała sala" oczywiście po wejściu do pokoju mojego syna natychmiast wyłączył muzykę. Zapytałem się go o tą muzykę. Powiedział mi że to "cypis" i że tego wszyscy słuchają. Rozmawiałem z rodzicami innych nastolatków z klasy syna i oni też skarżą się że ich nastolatkowie słuchają tego. Dałem my szlaban na telefon , oraz zablokowałem internet w domu? Czy to wystarczy czy powinienem z nim iść do pedagoga w tej sprawie?

Gość gość
Niech słucha czego chce. Co ci do tego ? Prawo nic nie mówi o tym, od jakiego wieku wolno słuchać wulgarnej muzyki.

Gość Olga18
Niee. Przecież nie robi nic złego. Piosenki są różne, zakaz nie jest dobrym pomysłem. Ja rozumiem takie kary za coś poważnego (sama mam zakaz wychodzenia za przewinienia), ale nie za słuchanie muzyki.

Gość gość
Jejku, jestem mamą gimnazjalistki i jestem pod wrażeniem reakcji. Moja córka nie zdejmuje sluchawek z uszu, więc nie wiem czego słucha, ale wiem że różności wie, ogląda, czyta. Nigdy nie dalam jej szlabanu na telefon czy internet, traktuję ją jak partnera, czasami zdarza się podnieść głos, ale kary nie. Nie wiem czego słuchają chlopcy w tym wieku, ale możliwe że takie wulgarne są na topie. Może wystarczy jak porozmawiasz z synem, jeżeli tylko slucha to nic strasznego, ewentualnie poproś zeby nie słuchał. Moja córka uważa, że bywam okropna, ale jak czytam o karach, zakazach to chyba moja narzekać nie może.

Gość gość
Do psychologa???? Ty jesteś starej daty czy za duże zafiksowanie na dzisiejszych "specjalistów" od wychowania??? Co w tym dziwnego,że NASTOLETNI syn słucha takiej muzyki? Większość moich znajomych w wieku nastoletnim słuchało wulgarnych kawałków,najczęściej był to hip hop,ale nie tylko (to było jakieś 15 lat temu,ale nikogo to nie dziwiło). To zwykły etap przejściowy i nie ma się czym martwić. A już jakieś zakazy i szlabany to kpina. Tak naprawdę syn nie robi nic złego; możesz mu powiedzieć,że to niesmaczne i że generalnie wulgaryzmy nie są niczym fajnym,ale nie sądzę,żeby się przejął. Zwyczajnie,przeczekaj to. Niepotrzebnie siejesz panikę.

Gość gość
Ja sluchalam Marilyna Mansona

Gość gość
Moja córka ma 14 lat i też nie raz słucha "Cypis " 6 dzień tygodnia itp.To jest taki wiek a co myślisz że w szkole nie przeklinają itd. Ja mam z córką super kontakt na który pracuje od lat rozmawiamy o wszystkim mamy do siebie zaufanie i szacunek ona wie na ile może sobie pozwolić jeśli chodzi o moją osobę i ogólnie jestem dla niej mamą,przyjaciółka i kumpela.

Gość gość
Strasznie g*******ej muzyki słucha twoje dziecko, zawiodłeś jako rodzic :O