Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chce zostac mama, ale moj pratner chce dzieci za 10 lat

Polecane posty

Gość gość

Chcialabym pomalu zaczac myslec o dzieciach Mam 31 lat a moj chlopak chce dzieci dopiero za 10 lat :(

Gość gość
ja bym się nie zgodziła. Córkę urodziłam w 29 rok temu i staramy się o drugie dziecko

Gość gość
Ale na co byś się nie zgodziła? Można się zgodzić na zrobienie dziecka a nie na nie zrobienie.

Gość gość
Powiedziałam że drugie dziecko jeśli chce to zanim będę miała 35

Gość gość
to zmien chłopaka

Gość gość
Nadstwaw ci/pę i cię zapłodni.Skad on wie co w niej masz

Gość gość
Za późno mówię z doświadczenia. Będziesz miec jedno dziecko o ile w ogóle.

Gość gość
a za 10 może już nie będziesz mogła, nawet teraz nie wiesz czy łatwo zajdziesz w ciążę, ale przynajmniej jest trochę czasu na leczenie itp. albo za 10 lat partner ci powie, że teraz już nie, bo za późno...

Gość gość
Nie ma dobrej rady na Twoją sytuację. Jesli bardziej zależy Ci na dziecku niż na partnerze zmień partnera, bo w wieku 40-lat może być za późno. Jeśli bardziej Ci zależy na partnerze to poczekaj, może mu się odmieni. Nie namawiaj go a tym bardziej nie zmuszaj i nie decyduj za niego. I weź pod uwagę, że możesz nigdy tych dzieci nie mieć.

Gość gość
On jest jakiś głupi czy co, chyba wie ile masz lat! Zastanów się dobrze czy chcesz z nim być bo takie odwlekanie 10 lat to źle wróży!

Gość gość
A potem tematy w stylu on mi nie pomaga przy dziecku nie siedzi ze mną w domu ma swoje hobby a przeciez sama sobie dziecka nie zrobiłam. Zmień partnera skoro wiesz jakie jest jego zdanie lub poczekaj może zdanie zmieni za rok dwa.

Gość gość
Urodziłam w wieku 32 i uważam, że to był już ostatni dzwonek. Moim zdaniem po 40 to dość późno na planowanie pierwszego dziecka. Płodność w tym wieku zaczyna sie obniżać, nie zostawiasz sobie wiele czasu na ewentualne leczenie. Możesz to zaakceptować i liczyć, że jednak za 10 lat się uda, możesz namawiać faceta na zmianę zdania (co może się skończyć opisanym powyżej scenariuszem) lub zmienić faceta.

Gość gość
Przecież jak ktoś mówi zrobimy coś za 10 lat to w domyśle "nigdy". 10 lat to szmat czasu żebyś 1) ty zmieniła zdanie 2) bylo późno i wam sie nie udało 3) może sie rozejdziecie. On nie chce dzieci, a to 10lat jest rzucone na odczepke. Jak dobrze ze zanim z w iazalam się z mezem wypytalam go dyskretnie jakie ma spojrzenie na posiadanie dzieci..

Gość gość
Wiesz my zaczęliśmy starania gdy miałam 28 lat. Niby wszystko ok z nami, a mamą zostałam w wieku 35. Teraz staramy się o drugie ( mam 36). Bo potem to już będzie zbyt późno. Jak nie uda się w dwa lata to damy sobie spokój. Koleżanka ma 34 lata i dopiero teraz się decydują na dziecko. Niestety po badaniach wyszło, że ma początki menopauzy wiec nie wiadomo czy się uda. Ona w wieku 41 lat będzie juz niepłodna. Jak chcesz czekać to sprawdź rezerwy jajnikowe. Ewentualnie zamróz komórki jajowe.