Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Elfka97

Jakie są wczesne objawy ciąży i kiedy najwcześniej się pojawiają?

Polecane posty

Ostatnią miesiaczke miałam 18 lutego cykle mam mniej więcej 26 dniowe z moim Partnerem staramy się o maleństwo, stosunek płciowy był 1 i 2 marca, 2 marca miałam owulacje potwierdzoną testem owulacyjnym, była z prawego jajnika. Od kilku dni bolą mnie jajniki bardziej prawy niż lewy i całe podbrzusze i stąd moje pytanie czy takie symptomy mogą występować we wczesnej ciąży? Jak to u Was było? To jest dopiero 1 miesiąc starań więc proszę o porady

Gość gość
Mogą, musisz poczekać i zrobić test. Mnie od dnia owulacji bolało podbrzusze ok 10 dni, potem bardzo delikatne mdłości, i szybko się męczyłam, no i byle co mnie wzruszało. Niby mówią że nie można mieć tak szybko objawów ale to tylko teoria, u mnie były takie objawy mimo negatywnych testów ja wiedziałam że jestem, dopiero w dniu spodziewanej @ test był pozytywny ale bardzo blada kreska, dzień wcześniej widziałam ją tylko ja i to pod światło pod odpowiednim kątem!

Gość gość
A zapomniałam dodać że trzymam kciuki żeby wam się jak najszybciej udało, najlepiej w tym cyklu!!!

Następną miesiączke mam za jakieś 9 dni to zatestuje i się okaże no mam nadzieję ze się uda napewno napiszę czy zaszlam czy nie :)

Gość gość
Powodzenia, mam nadzieję że zobaczysz dwie kreseczki! Trzymam kciuki.

Gość gość
Jakie objawy tydzień po stosunku? Wy już naprawdę macie jakieś paranoje ciążowe. 6-7 dni po stosunku niemożliwe są objawy ciąży ponieważ ledwo mogło dojść do zapłodnienia i zagnieżdżenia.

Gość gość
Ja pamiętam jak jeden dzień po stosunku w dzien owulacji źle się poczułam. Musiałam iść na zwolnienie i do lekarza ale ... przeczuwalam ze nie powinnam brać antybiotyków. Wiadomo test zrobiłam z pełna swiadomoscia ze wyjdzie negatyw ale gdzieś w głowie wiedziałam że musze uważać na leki bo tym razem się udało (mimo że już rok się staralismy ) miałam racje tydzień przed @ wyszła blada kreska. Mój pierwszy objaw to bolace piersi tydzień po owulce no i oczywiście jakieś głupie przeczucie :) teraz jestem w 9 tc :) :) :)

Gość gość
Nie miałam żadnych objawów. Z przymrużeniem oka czytam o tych "objawach" dosłownie dzień po stosunku. Wiedziałam, że mogę być w ciąży, ale nie wierzyłam, że za pierwszym razem może się udać, więc żyłam swobodnie (piwko, winko, dźwiganie ciężkich rzeczy itp) do dnia spodziewanej miesiączki. Wtedy to, wyszła blada kreska, dwa dni później wyraźniejsza i już wiedziałam, że to ciąża, był to jakiś 4-5 tc. W 6 tc na pierwszej wizycie u ginekologa już było widać bijące serce :-D A prawdziwe objawy przyszły ok 7-8tc, całodniowe mdłości, poranne wymioty, obolałe piersi. Teraz jestem w 26 tc.

Gość gość
19 lat i o dziecko się staracie? Co te dzieciaki teraz to ja nie wiem :O

Gość gość
Można, oczywiście że można!

Gość gość
gość dziś Ale bzdury. W naturze wszystko jest możliwe.

Gość dziś (9:46) a czemu by nie skoro wiemy że damy radę i bardzo chcemy maleństwo i podjelismy tą decyzje razem i z pełną świadomością :)

Gość gość
Elfka a Ty robote masz?u kogo mieszkacie?

Prace mam stała w rosmanie pracuje , a narazie mieszkamy u mojej mamy ale rozglądamy się za własnym mieszkaniem.

Gość gość
No i lux, co ma do trzydziestki czekać jak czuje się gotowa? A mało to starszych matek co w d***e dzieci mają???

Gość gość
19 lat??sory nye chce ci ublizac ale po co? Zobacz swiat jedz gdzies..kup chate.idz na jakies studia dziecko to ostatni step w zyciu Partner ile ma lat.? 30 to min.dzis Il3 w tym Rossmanie zarabiasz??

Gość gość
W nocy chodziłam siku po kilka razy.

W rosmanie zarabiam 12.50 na godzinę, partner ma 25 lat ja prawie 20, a ja nie uważam że dziecko to ostatnio step w życiu ja już zwiedziłam kawałek świata i to mi wystarczy, kocham dzieci i chce mieć własne i nie kręcą mnie wyjazdy, uczyć się uczę ale to można pogodzić z macierzyństwem w niczym to nie przeszkadza.

Gość gość
Rob co uwazasz ze sluszne. To twoje zycie, nikomu nie musisz sie tłumaczyć. U mnie w obu ciazach objawy na pozniejszym etapie ,nie liczac krwawienia implantacyjnego w pierwszej ciąży.

Dzisiaj zrobiłam test oczywiście negatywny bo za wcześnie ale nie mogę się już doczekać a niektórym wychodzi dzień przed miesiączką ;) no poczekam jeszcze tydzień jeśli nie dostanę okresu to zrobię kolejny tescik :D