Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest tutaj ktoś DDA?

Polecane posty

Gość gość

Chciałabym móc porozmawiać z kimś kto by mnie rozumiał. Strasznie ciężko jest mi.

Gość gość
Znam temat, mogę pogadać.

Gość gość
Jak sobie dajesz radę, ma to wszystko jakiś wpływ na twoje życie. Bo ja kompletnie sobie nie radzę. Zachowuję się jak dziecko, do tego sytuacja w domu jest delikatnie mówiąc do d...

Gość gość
Twoje zachowanie to odwzorowanie złych emocji z dzieciństwa. Takie znasz i ciągle robisz wszystko, żeby je powtarzać. Nawet jak jest dobrze, ktoś cię kocha to i tak w to nie wierzysz i zrobisz tak jak było w domu u rodziców, czyli niepewność i strach. Niestety tylko terapia poukłada ci w głowie. Ewentualnie czytanie książek dotyczących tematu i praca nad sobą. Odnajdywanie pozytywów i staranie się o swoje dobra samopoczucie.

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
ponad 30, tak wiem dorosła kobieta a pisze o swoich żalach na forum. Tyle, że ja nie mam i nie potrafię rozmawiać w realu. Dom, praca czasami wyjscie do sklepu. W głowie dużo planów ale tak naprawdę boję się cokolwiek zrobić, boje się popełniać błędy, boję się wyjśc poza mój krąg. Powtarzam, że się wyniosę z domu ale tak naprawdę nie chcę. Boję się zrobić cokolwiek.

Gość gość
Nie ufam ludziom, przez to wychodzę na gbura, ale ja wcale taka nie jestem. Po prostu nie potrafię funkcjonować w społeczeństwie, nie zawieram znajomości na dłuższą metę bo boję się, że poznają prawdę o mnie. Że odrzucą mnie przez to.

Gość gość124
Dziesięć lat temu przeszłam terapię dla DDA. Była za darmo w ośrodku leczenia uzależnień. To był dla mnie początek nowego życia, nowego postrzegania siebie. Potem jeździłam na kilkudniowe tematyczne spotkania dla kobiet z fundacji kobiece serca (zajęcia z terapeutą, psychologiem). Teraz jestem innym człowiekiem. Polecam Ci bardzo terapię - zobaczysz o co chodzi, a potem to już z górki. Tylko pamiętaj, ze terapia nie jest łatwa, To hektolitry łez i tony chusteczek.