Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na TVP info obrażają kobiety...a na TVN24 obraniają kobiety z marszów

Polecane posty

Gość gość

ale jaja mam wrażenie że jedynie Polsat jest mniej wiecej bliżej środka bez takiego chamskiego obstawania tu albo tu

Gość gość
Polska język, trudna język.

Gość gość
22.47 A Ty co się czepiasz, bo ja obraniam będę obraniać zawsze takie osoby postępowe, które mają odwagę wypisać takie tematy, jak ten temat.

Gość gość
Następnym razem napisz po polsku.

Gość gość
jak obrażają kobiety? tym, że wszystkie te marsze są bez sensu i nic nie wnoszą prócz zniesmaczenia i zamieszania w przestrzeni publicznej, i co ważne są częścią układanki co z grubsza można nazwać "ośmieszmy ich" , w grunicie rzeczy same/sami robią z siebie pośmiewisko? przecież ci co chodzą na te psedo manifesty nawet nie wiedzą ku czemu prostestują, lol :D idą bo cierpią głód nęddzę brak możliwości wyrażania opinii, brak prawa do pierdzenia w ogródku pod ulubionym pniakiem po zterroryzowanym drzewie, tfu, we łbach się przewróciło

Gość gość
no dokładnie j.w. w regionalnych wiadomościach pokazywali relacje z manify z mojego miasta, trzy osoby zapytali przeciw czemu protestują, żadna z nich nie powiedziała nic konkretnego :D

Gość gość
W ten sam sposób można przedstawić tych co poszli na ostanie wybory, 90% z nich nie potrafiłoby powiedzieć dlaczego głosowali na daną partię i jaki program wyborczy miała wybrana przez nich partia. A to tylko świadczy o tym, że każda osoba która znajduje się po jakiejś stronie barykady i jest głucha na argumenty ludzi znajdujących się po drugiej stronie jest zwyczajnym debilem podatnym na manipulację i tanie hasełka.

Gość gość
00:07 nie zgadzam się z argumentami, jakoby demokracja była łamana w tym prawa kobiet, u mnie nic się nie zmieniło, żyję jak żyłem patrząc na walkę polityczną o budżetowe koryto, ale nie idę robić z siebie błazna protestując tylko dlatego, że nie podoba mi się to

Gość gość
ale nie idę robić z siebie błazna protestując tylko dlatego, że nie podoba mi się to x I to błąd, bo gdyby ludzie siedzieli cicho i nie byłoby tych którym chce się wyjść na ulicę, to być może dziś nie miałbyś nic i nie miał żadnych praw. To nie istotne z jakich powodów ludzie wychodzą na ulicę i protestują, istotne jest to że im więcej ludzi pokaże że coś im się nie podoba, to odnosi to pozytywne skutki i władza rezygnuje ze swoich planów. Rządzący muszą czuć bat nad sobą, po jeśli pozwolisz im na wszystko to cię stłamszą... gdyby nie ludzie, gdyby nie strajki i manifestacje, to nadal żyłbyś w komunie. Rząd to nasi pracownicy, to my ich zatrudniamy i to my im płacimy i mamy prawo od nich wymagać. Na tym polega demokracja.

Gość gość
rządzący czują swój bat nad sobą co 4 lata, a chodzenie co tydzień na manify to pieniactwo i błazenada

00:24 - Wypowiadaj się o sprawach kobiet nie będąc kobietą. Brawo! Mamy demokrację, ktoś chce manifestować to niech manifestuje, te protesty wcale nie są głupie, pokazują, że jednak bliżej nam do Zachodu niż do zaściankowego Wschodu gdzie każdy ma w czterech literach to co się dzieje. Ciekawi mnie jedno - dlaczego najeżdżane są osoby, które manifestują sprzeciw wobec działań rządu a te, które popierają to są ok? Bo cały czas słyszę, że durna opozycja wychodzi na ulicę. Śmieszne bo np. we Wrocławiu dzisiaj pojawili się idioci wyśmiewający feminizm (nie, feminizm to nie jest to samo co szowinizm a z tego co widzę to masa głupich ludzi nie rozróżnia jednego od drugiego) i demonstrujący ze zdjęciami martwych płodów. Jakoś nie słyszę słów pogardy dla takich imbecyli. Jeśli nie tolerujecie manifestacji i protestów to wyprowadźcie się do Rosji gdzie poparcie dla rządu wg oficjalnych danych wynosi niekiedy ponad 100% a najlepiej to emigrujcie do Korei Północnej - tam demonstracje oprócz tych popierających władzę są zakazane. Prawda jest taka, że ci, którym przeszkadzają pikiety, demonstracje czy strajki mentalnie dalej są w PRL-u i czują ciągotki do komunizmu. Macie problem, że ludzie wychodzą na ulice? To się wynieście z kraju. Ja jestem częścią Zachodu i podoba mi się, że ludzie demonstrują. A tym, którzy mają taki wielki problem pozostaje mi powiedzieć jedno; mogliście manifestować za poprzedniego rządu, mogliście urządzać marsze sprzeciwu wobec poprzedniej władzy. Nie zrobiliście tego? OK, ale to tylko wasza strata. Mieliście szansę. Teraz nie płaczcie, że są ludzie, którzy potrafią się zorganizować i w sposób demokratyczny i pokojowy manifestować swoje poglądy. Wy mogliście robić to samo.

Gość gość
Gdyby każdy siedział cicho to rządzący nie czuliby presji, myślisz że PIS wpadłby na pomysł przekupienia ludzi 500+ gdyby nie to że ludziom przestała się podobać polityka PO i głośno o tym mówili? Jeśli jutro rządzący wpadną na pomysł że zamiast 19% podatku z pensji będziesz musiał oddawać 50%, to będziesz siedział cicho jak trusia i pogodzisz się z tym, czy jednak ruszysz dupę i wyjdziesz na ulicę?

Gość gość
baranek, ludzie w dorosłym życiu mają dorosłe problemy i bardziej rzeczywiste a nie teoretyczne

Gość gość
proponuję wyjść na spacer i zaczerpnąć świeżego powietrza, np. do parku labo nad rzekę, czasami warto jest nie mnożyć wyimaginowanych bytów, życie jest prostsze gdy się na nie parzy własnymi oczami :D

Gość gość
Dzisiejsza manifestacja akurat była realnym problemem i dotyczyła praw kobiet, mężczyzn również poniekąd. Rząd próbuje z cywilizowanego kraju znów zrobić średniowiecze i wieprza się w dziedziny życia w które wpieprzać się nie powinien i robi to razem z kościołem, do tego naciągając i przeinaczając fakty, wpierając że czarne jest białe i złe. Zanim zaczniesz krytykować, to sam dowiedz się jakie były PRAWDZIWE powody wyjścia kobiet na ulicę, a nie sugerujesz się wypowiedziami z tv. A tak z innej beczki... wiadomo że PIS kupił ludzi straszeniem przed uchodźcami i obiecywał ze nie wpuści ich do naszego kraju, a mało kto wie że przyjmujemy uchodźców regularnie, tylko że PIS robi to po cichu i motłoch który na nich z tego powodu głosował nawet o tym nie wie że zostali zrobieni w balona :P Dlatego kwestia uchodźców i naciski z unii ucichły.

Gość gość
moim zdaniem kobiety wychodzą na ulicę tylko z jednego powodu :P

Gość gość
mam awersje na twn24, nie mogę na to ostatnio patrzec, wkolko miela ten sam temat, sądy zagrozone, jakby kórfa się znali na pracy w tym popleczym piertolniku

Gość gość
Bliżej do zachodu? ...legalizacji gwałtów, pedofilii i skrobanek... super! :-D ...jest się z czego cieszyć, tępe rury!

Gość gość
Czemu na tych marszach sa same wstrętne baby z ryjem ss-mana? Zadnej ładnej. Czemu walczą o prawo do aborcji skoro widać od razu że nikt ich nigdy nie zaplodni???

Gość gość
06:29 - Jak oglądasz "źródła" ze zdjęciami typu Kwejk czy Sadistic to się nie dziw, że nie widzisz żadnej atrakcyjnej kobiety na marszach. Raz byłam na proteście a na wielbicieli nie narzekam, wiele moich atrakcyjnych koleżanek chodzi też, w tym dwie modelki. Ale tak, lepiej wyhaczyć jedną brzydotę z tłumu i zgeneralizować. Widać, że jesteś kompletnie nie w temacie.

02:23 - Brawo, właśnie osiągnąłeś maksimum głupoty. Jak można nie być aż tak ogarniętym w świecie? Ja wiem, że nie każdy się interesuje czymś więcej niż swoim domem ale jak można być takim tępakiem i ignorantem?

Gość gość
A za to w tvpis każdy protest przeciw działaniom władzy to debile. Gdyby nie to że jesteśmy w UE i NATO zrobiliby tu druga Białoruś, bo to rządy mentalnych zasciankowcow z głębokiego wschodu.

Gość gość
Ani jeden protest od początków rządu nie był w tvpis pokazany neutralnie, tylko z sugestią że to przygłupy laza po ulicach. Czyli następna władza powinna pokazywać pisowcow jako totalnych debili. Co by się akurat nawet zgadzało :)